Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, kongrede Fulya Davası ve Yıldırım Demirören ile ilgili de açıklamalarda bulundu. İşte Çebi'nin sözleri

"FULYA NEDEN RAPORDA YOK?"

“Bir Fulya sardılar gidiyorlar. Bu kulübü bugüne kadar tek imzayla temsil eden başkanlar vardı. Başkanın aile avukatı, kulübün avukatıyla beraber, Oğuz Çarmıklı ve Fikret Orman’ın telefonda konuşulmasıyla tahkim kurulu oluşturulmuştur. Fulya neden raporda yok? İnşaat sözleşmesi 2008’de yapılmıştır. Biz 10 yıllık dedik. Dava kaybedildi ama dava kazanıldı da. Bir kısmında Beşiktaş haklı görüldü, bir kısmında karşı taraf haklı görüldü. Tahkim kısa sürede bu işi yapacağı için böyle bir karar alındı. Tahkim diyor ki, Aşçıoğlu’yla yapılan sözleşme ticaridir ve açtığınız davada karşı tarafın hataları bu kadardır, sizin hatalarınız da bu kadardır. Yüzde 67’ye 33 yapılan anlaşmadan kaynaklandığı için 95 milyon Dolar kaybedildiğini söyledim. Beşiktaş’a bunun arsa payı olarak verildiğini ama bunun binalara yansımadığını söyledim. Birileri o dönemde bu numarayı yapmış. Ben elimden geleni yapıyorum. 95 milyon Dolar, sözleşmenin karşılığı olarak gözükmese dahi, sözleşmenin arka sayfalarında ‘Bu durum aslında 48’e 52’dir’ diyor. Hakim de diyor ki, sen arsa payında bunu almışsın ama bina dağılımında durum budur. Mahkemede yapılan destekler var."

"DEMİRÖREN'İN VERDİĞİ ZARARLAR KARŞILANACAK"

Samimi söylüyorum çok teşekkür ediyorum yaptıklarınız için. Bununla ilgili inanın yılbaşından sonra ilk divan kurulunda açıklayacağım. Yıldırım Demirören’in verdiği zararların karşılanacağından da emin olun. Ben buradayım, kağıt bende” diyerek sözlerini tamamladı. Çebi’nin konuşmalarının tamamlanmasının ardından 2020 yılı yönetimi, genel kurul tarafından oy çokluğuyla ibra edildi. İbra oylamasının ardından Çebi, “Bu saate kadar beklediniz hakkınızı helal edin. İbra etmeyen arkadaşlarımın da söylediklerini dikkate alacaklarımı bilin. Mayıs ayındaki seçimde görüşeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun."