Anadolu Beşiktaşılar Derneği üyeleri Ankara'da iftar yemeğinde bir araya geldi. ATO Congresium'da düzenlenen programa Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, ÖSYM Başkanı Erdoğan Akan, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Muammer Topal, Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, eski bakanlar İmren Aykut, Abdulkadir Aksu, eski TBMM Başkanvekili Uluç Gürkan, Beşiktaş yönetim kurulu üyeleri, Beşiktaşlı iş insanları ve çok sayıda Beşiktaşlı katıldı.

Yemeğin ardından Beşiktaş'la ilgili açıklamalarda bulunan Ahmet Nur Çebi, "Beşiktaş'ın içinden geldiğimiz zaman herkesin bizimle biraz sohbet edip Beşiktaş'la ilgili öğrenmek istedikleri oluyor. Elimden geldiği kadar cevap vermeye çalışıyorum. Sadece bazı transferleri soran çocuklarımıza 'hayır' diyoruz. Onlar da kırılıp gidiyorlar ama üzülmeyin daha iyileri de gelecek" dedi.

Konuşmasından önce izletilen klipte oyuncu Erkan Can'ın Beşiktaş hakkında okuduğu sözleri anımsatan Ahmet Nur Çebi, "Erkan Can değerli Beşiktaşlı sanatçımız, benim söyleyeceğim her şeyi söyledi. 'Bırakmam Seni' kampanyasında eğer sadece sporu başarı için takip edip 'gol atamıyorsan bana ne' diyorsan, 'bırak' diyor. Ben Beşiktaşlıların bir tavrı, bir tutumu ve bir Beşiktaşlılık duruşu olduğuna inanlardanım. Biz insanlara çok değer veriyoruz. Milletimizi seviyoruz, insanları seviiyoruz, abiatı seviyoruz, adaleti seviyoruz, vicdanlı olmayı seviyoruz. Biz biraz diğerlerinden bir çıt farklıyız. Dolayısıyla hepimiz Beşiktaşı olmaktan gurur duymalıyız" diye konuştu.

"CAMİAYI SPORTİF VE EKONOMİK ANLAMDA UÇURMAYI HEDEFLİYORUZ"

Beşiktaş'ın güçlü olması için ellerinden geleni fazlasıyla yaptıklarını aktaran Çebi, "Beşiktaş'ın içinde olduğu durumu camiamıza anlatabilmemiz gerekiyordu. O günden bugüne borçlarını ödeyebilen, çalışanına ,sporcusuna, kendisine hizmet veren büyük bir kulübümüz var.

Bu sürece kadar birçok sıkıntılı kontratları eledik. Beşiktaş'a zarar verenlerden kurtulmaya çalıştık. Önümüzdeki bir dönemde biz mümkün olursa Beşiktaş'ın artık yapılanmasıyla, altyapısından kaynak sağlamasıyla dışarından bulacakları uygun maliyetli futbolcularla onları parlatarak ekonomik katkı sağlama planlarımızda var.

Farkı 2-3 yıl göreceğiz. Tabi ki bir seçim var önümüzde. Bizler devam edebilirsek Allah nasip ederse geldiğimiz takdirde siyasetimiz böyle olacak. Bu camiayı sportif ve ekonomik anlamda da uçurmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Milliyet