İşte Aybaba'nın açıklamaları:

"BEŞİKTAŞ RUHU BU"

Beşiktaş takımı, 90 dakikalık derbinin 60-70 dakikasında Fenerbahçe'ye oranla daha üstün oynadı. İlk dakikalarda yediği gol dışında neredeyse kalesinde pozisyon vermedi. Zaman zaman Fenerbahçe'yi boğdu, gollük pozisyonlar yakalayıp değerlendiremedi ve son zamanlarda özellikle İsmail Kartal'ın gelişinden sonra büyük bir çıkış yakalayan Fenerbahçe'yi elinden kaçırdı. Bunu yaparken de dört tane altyapı oyuncusuyla sahadaydı. Ersin, Rıdvan, Serdar ve Emirhan eksikler ne kadar çok olursa olsun formayı sahiplendiler, çıkıp en iyi şekilde mücadele ettiler. İşte hep bahsettiğimiz Beşiktaş ruhu bu. Bu sezon gördük, doymuş ve işi bitirmiş sözde yıldızların takımları taşıdığı nokta ortada. Bu saatten sonra forma bu pırıl pırıl çocukların olmalı.

"TARAFTARA HEM ALKIŞ, HEM ELEŞTİRİ"

Beşiktaş taraftarını tebrik ediyorum. Fenerbahçe derbisinde müthiş bir tribün şovu yaptılar ve maç içinde takımlarına inanılmaz destek verdiler, itici güç oldular. Çoktan havlu atılmış bir sezonda böyle full kapasite maçlar oynamak ve bir derbi mücadelesinde böyle bir atmosfer yaratmak her babayiğidin harcı değil. Beşiktaş taraftarı bu anlamda yine farkını ortaya koydu ancak doğrusunu söylediğimiz gibi yanlışını da söylemek lazım. Sahaya atılan yabancı maddeleri, bu yapılanları son derece yanlış buluyorum. 

"YOLA GENÇLERLE DEVAM EDİLMELİ"

Valerien Ismael hoca, Sergen Yalçın ile başlayan bu yapılanmada Beşiktaş'ın genç oyuncularına cesurca formayı veriyor. Şu anda durumlarını görmek, önümüzdeki sezonun planlamasını yapmak adına bunu yapıyor ancak Beşiktaş'ın önümüzdeki sezon da hem altyapı takviyesiyle, hem de genç oyuncu transferleriyle, yola gençlerle devam etmesi şart. Araya birkaç tane kaliteli yabancı takviyesi yaparak güzel bir harman yapabilirsiniz. Bu sezon Beşiktaş için çok önemli. Çok sayıda oyuncunun sözleşmesi bitiyor. Çok doğru bir yapılanmayla Beşiktaş'ın doğru oyuncular alarak ve doğru ekonomik koşullarda inşa edilmesi gerekiyor. Umarım yönetim ve hoca bu süreci en iyi şekilde yönetirler. Ismael Hoca'nın oyunu bizim alıştığımız Beşiktaş oyunundan biraz farklı.  Set oynayan Beşiktaş yerine topu rakibe bırakıp geçiş oynayan bir Beşiktaş takımı var. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var, saygı duyacağız. Kendi oyun yapısına uygun oyuncular aldığında nasıl olacak, bir de öyle bakmak lazım. Beşiktaş taraftarı coşkulu, canını dişine takarak mücadele eden bir takım görmeyi sever, önümüzdeki sezon sahada böyle bir takım olacaktır.

"BAŞKAN LİSTESİNİ BAŞTAN AŞAĞI DEĞİŞTİRMELİ"

Beşiktaş'ta 20 gün sonra seçimli bir kongre var ancak camiada hiç seçim havası yok. Fuat Çimen'e de çok teşekkür ederiz, zor zamanda bu sorumluluğu alarak başkanlığa aday oldu ve demokratik, medeni bir biçimde çalışmalarını sürdürüyor. Ancak seçimde mevcut başkan Ahmet Nur Çebi'yi favori görüyorum. Zaten yeni spor yasasının da yürürlüğe girmesinden sonra kulüplere kolay kolay başkan, yönetici bulamayacağız. Kimse bu ağır yüklerin altına girmek istemez. Başkan dolayısıyla devam edecektir ama yönetim kurulu listesini baştan aşağı yenilemesi lazım. Mevcut yönetimde pek çok isim tartışılıyor, beklentilere karşılık veremiyor. Başkan son zamanlardaki davranışlarını da gözden geçirmeli. Beşiktaş bugüne taraftarıyla geldi. Büyük kulüplerde yöneticiler görevlerini yapar gider, bu kulüplerin sahibi taraftarıdır. Çebi taraftarla polemiğe girmemeli. Bir Trabzon sorusu geldiyse, ya da hakkımızı savun dendiyse ya cevap vermemeli, ya da taraftarına "merak etmeyin, biz Beşiktaş için buradayız, gereğini yapıyoruz" mesajı verip camiasına güven aşılamalı. Gaza gelerek, öfkeyle verilen bu cevaplar zarar verir. Geçtiğimiz sezon Türkiye'nin en büyük başkanı kimdi? Ahmet Nur Çebi. Neden böyleydi? Takım çifte kupa aldı. Bu sezon neden eleştiri var? Çünkü ortada ciddi bir başarısızlık var. Fenerbahçe 4 çok kötü sezon geçirdi Ali Koç'la. Biraz toparlandılar, statta taraftara açık antrenman yaptılar. Futbolun gerçeği bu, başarılı olursan büyüksün, olamazsan eleştirilirsin. Bu eleştirileri de en aklıselim şekilde karşılamak ve yanıtlamak lazım. 

"ÇEBİ, ALİ KOÇ'TAN ÖZÜR DİLEMELİ"

Başkanın taraftarlarla girdiği bir diyalogta Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un adı geçtiğinde söylediklerini duydum. Çok şaşırdım ve üzüldüm. Koç ailesi, özellikle Rahmi Bey, Süleyman Seba döneminden bu yana Beşiktaş'a maddi manevi büyük katkıları, hizmetleri olmuş çok önemli bir aile. Hala da Beşiktaş'a katkı sağlıyorlar. Rahmi Bey'in bu camianın insanı olması Beşiktaş için bir kazançtır ve her camiadan hak ettiği saygıyı gören çok kıymetli, çok karizmatik bir insandır. Başkan Ahmet Nur Çebi bugün Beşiktaş formasına baksa, orada Koç ailesini görecek. Beşiktaş'ın en önemli sponsorudur. Başkan belki orada görüntü alınabileceğini hesap edemedi ama zaten önemli olan başkalarının görmeyeceği, duymayacağı ortamda da söz ve davranışlara dikkat etmek. Başkan Ahmet Nur Çebi bir an önce Ali Koç'tan ve Koç ailesinden samimi bir biçimde özür dilemelidir. Koç ailesi Beşiktaş'a hep destek verdi, bu destek bundan sonra da devam edecektir.

Duhuliye.com