Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin Trabzonspor Dergisi'nin Haziran - Temmuz 2008 sayısına verdiği röportaj sosyal medyada yine gündem oldu.

Röportajın girişinde "Trabzonlu ve Trabzonsporlu iş adamı" olarak tanıtılan Çebi, futbolun endüstri haline geldiğini ve profesyonel yönetildiğini ifade ederek "Trabzonspor'un geleceği için kalıcı yatırımlar şart" ifadesini kullanıyor. 

"TRABZONSPOR'A SEVDALI!.."

Çebi için dergide "Kaptanoğlu Demir Çelik AŞ'nin ikinci adamı, başkan vekili... Ailenin ömrü gurbette geçse de Ahmet Nur Çebi, Trabzon merkez doğumlu... Çömlekçi'den. O da ilkokul çağında gurbetle tanışan her Trabzonlu gibi Trabzon'a, ilçesine, köyüne, akrabalarına ve Trabzonspor'a sevdalı" deniliyor.

İşte Çebi'nin dergideki Trabzonspor'a dair yorumları

"TRABZONSPOR'A DAHA FAZLA KATKIMIZ OLSUN İSTİYORUZ"

- SORU: Uzaktan Trabzon ve Trabzonspor sevgisi sizde nasıl tepkiler oluşturuyor?

- Ahmet Nur Çebi: Daha fazla katkımız olsun istiyoruz. Trabzonspor olayına gelince; futbol önemli endüstri haline geldi, profesyonelleşmenin ötesine taşındı. Trabzonspor buradan bakınca sanki amatör bakış açısıyla yönetiliyor gibi geliyor bana. Trabzonspor'un gelirini artırıcı projeler üretilmeli. Kulübün gelirleri netleşmeli. Benden, ondan alıp futbolcuya verme, Trabzonspor'a ver. Senelerdir yaptığımız bu.

"TRABZONSPOR'A TERMİK SANTRAL KURALIM"

- SORU: Yönetici olsanız Trabzonspor için kalıcı bir gelir getirecek ne gibi projeleri devreye sokardınız?

- Ahmet Nur Çebi: Önder Karaduman'ı çok severim. Onun da yol göstericiliği ile Trabzon'a bir termil santral kuralım. Bu termik santral hiç kazanmasa senede 40-50 milyon dolar para kazanır. Bu gelirin 20 milyon dolarını Trabzonspor'a harcasanız bile size hayli hayli yeter. Yönetici olsam şampiyonluk ideali değil belki, görevde olduğum süre içinde kasada şu kadar para hedefi koyar ve o hedefe ulaşırım. Sonra da görevimi diğer arkadaşlara bırakırım. Sayın başkan Şener'in de enerji sektörüne gireceğiz sözü var. Çok güzel düşünmüş. Trabzon halkının parasıyla artık bu işler yürümez. 

DİĞER SÖZLERİ

- Ben sadece Trabzonspor'un başarısından değil, nüfus kağıdında Trabzon yazıp da başarılı olan herkesten mutlu oluyorum. Türkiyeliyim ama memleketimin yeri de ayrı...

- Trabzonspor camiası, değerlerini unutmamalı. Sadece para babası gibi görülüp, para istemeye gelmekle olmaz. Bu durum karşı tarafı da ürkütür. Artık bunlar geride kaldı. Kulübe kalıcı gelirler bulmalıyız.

- Taraftarımıza 'Paramız yok, bu kadarlık Trabzonspor'la idare edin dersek ayıp etmiş oluruz.

- Biz ne yapıyoruz, git İstanbul'a, iş adamından para al, biz Trabzon'da bayrağı sallayalım. Bu anlayışla olmaz.

TARAFTARLAR İSYANDA

Ahmet Nur Çebi'nin Trabzonspor'a verdiği röportaj Beşiktaşlı taraftarları çileden çıkarırken sosyal medyada yoğun tepki aldı.

Fotoğraflar: BeşiktaşPostası