"BEŞİKTAŞ'IN ARTIK BİR OYUN RUTİNİ VAR"

"Önceden milli aralar arasından dönüşte takımların sıkıntısı olurdu. Beşiktaş da 1-1.5 sene öncesine kadar benzer sıkıntıyı yaşıyordu. Şimdi bay geçilen haftalar da aslında milli ara gibi. Ama şunu da net bir şekilde söylemek lazım ki, Beşiktaş'ın artık bir oyun rutini var. Beşiktaş oyunu ve tempoyu istediği şekilde ayarlayabiliyor. Aynı zamanda karşı rakibe göre oynamaya başladı. Ligin ilk yarısında bunu yapamıyordu. İlk yarıda sabit bir oyun vardı. Şenol Güneş döneminden de bu duruma alışıktık. Şenol hoca, "Benim oyunum bu, bunu oynayacağım" derdi. Belli bir yerden sonra o oyun çözülünce Beşiktaş sorun yaşıyordu. Sergen Yalçın'da da bu böyleydi. İlk yarıda kaybedilen maçlarda hocanın oyun planı çözülmüştü. Ama şimdi hoca oyun içerisinde -aslında kendisinin bile çok sevmediği, futbolun içerisinde 'yok' dese bile- oyun içindeki geçişleri, hücuma çıkarken üçlü defansa dönmesi, sağ ve sol bekin ileride bindirmesi, hücumdayken takımın en hızlılarından Rosier ve N'Koudou'nun geride beklemesi gibi oyun içerisinde farklı varyasyonlar deniyor. Uzun süredir tek ön libero Josef ile oynuyor. Çok eleştirilmişti iki ya da üç ön liberolu sistemde. Atiba-Josef bile çıksa tek ön libero Josef oluyor. Beşiktaş bir uyum mekaniği oturtmuş durumda. Beşiktaş artık istediği zaman kazanıp istediği zaman kaybedecek bir takım hüviyetine büründü. Beşiktaş o gün istemezse maçı kazanamaz ama işler yolunda giderse o gün muhakkak kazanır. Bu duruma gelmiş konumda. Denizlispor karşısında da Beşiktaş zaten aktif dinlenme yaparak maç içerisinde istediği gibi yön verdi."

"MALATYA'DA SAKATLIK OLURSA DAVA AÇILMALI!"

"Malatyaspor maçına gelecek olursak... Geçenlerde Anadolu Ajansı, Türkiye'deki yeni yapılan statları paylaşmıştı.  Gurur duyulacak bir tablo gibi gözükmekle beraber üzücü olan şey şu, cuma gününden Malatya'nın stadına tohum eksek, yarın patatesleri soğanları toplardık! Bu kadar kötü bir zeminde futbolcu sağlığı, seyir zevki... Ben yayıncı kuruluş olsam itiraz ederim federasyona! "Ben böyle bir maçı yayınlayarak kaliteyi düşürüyorum" derim. Bu zeminlerde bu oyuncuların oynaması ciddi sıkıntı. Allah korusun Aboubakar'ın Gökhan Töre'nin dizleri sıkıntı, N'Koudou keza öyle. Yarın herhangi bir sıkıntı olduğunda Malatya maçında bunun tazminatını verebilecek mi kimse? Ben Beşiktaş'ın yerinde olsam bu zeminde bir futbolcu sakatlansa ciddi şekilde dava açarım. Bunun örnekleri de var dünyada, sporcu sağlığına aykırı çünkü. Umuyorum biraz daha düzelmiştir. Geçen hafta balçık bir zemin vardı. Bu nedenle de Sergen hocanın ayağa pas odaklı bir oyun yerine mücadeleci ve 1-0'lık bir oyun bekliyorum. Ama mutlak favori yine Beşiktaş olacaktır." 

"ÇEBİ, 'YABANCI HAKEM' DEDİ AMA ÖZKAHYA FUTBOLA YABANCI!"

"Burada Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin çıkışı, TFF ve MHK tarafından yanlış anlaşılmış. Sayın Çebi dedi ki; 'Biz yabancı hakemlerin de burada görevlendirilmesi konusunu düşünüyoruz' dedi. Buradaki yabancı hakemden kasıt, sözlük manasıyla 'pasaport' olarak yabancı hakem. Ama TFF ve MHK, ısrarla 'futbola yabancı hakem' atıyor! Halis Özkahya, futbola yabancı bir hakem. O yüzden burada bir kavram kargaşası yaşandığını düşünüyorum federasyonun."

"BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ, HAKEM KONUSUNDA DAHA AKTİF OLMALI"

"Sergen Yalçın'ın sahada takımına yaptırdığı aktif dinlenme gibi maalesef Beşiktaş yönetimi de yönetim de pasiften aktife geçmek zorunda. Çünkü ligin boyu kısalıyor. Galatasaray ve Fenerbahçe her gün açıklama yapıyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, her maçın sonunda açıklama yapıyor. Bu onun görevi mi değil, her kulübün olduğu gibi onun da bir basın sözcüsü var mı, var. Ama çıkıyor açıklama yapıyor ve camiasını kenetleyip TFF, MHK ve hakemleri de uyarıyor. Beşiktaş'ta da bu olmalı. Maalesef tekrar tekrar gündeme geliyor ama Kulüpler Birliği Başkanlığı ile bu biraz zor gibi gözükse de sayın başkan olmasa da birilerinin çıkıp her maçtan, her hakem atamasından sonra açıklama yapması lazım. Bu açıklama sivri olmak zorunda değil, bu açıklama kavgacı olmak zorunda değil. Ama uyarı niteliğinde olabilir. 

"GALATASARAY-KASIMPAŞA MAÇINDA OLANLARI GÖRDÜK"

"Bunu Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz de yapıyor. Kasımpaşa maçından önce hafta içi yaptı ve maçın nasıl bir taraftan diğer tarafa verdiler gördük. Beşiktaş yönetiminin bu konuda biraz daha elini taşın altına sokması gerekiyor. Sadece taraftarın açtığı Twitter etiketleriyle ya da bizlerin yazıları ve yorumlarıyla bir yere kadar ilerleyebilirsiniz. İşin ucunda çok büyük bir pasta var ve pay almak istiyorsan birilerinin konuşması lazım. Maalesef o birisi hep Sergen Yalçın oluyor ama Sergen hocanın da ligin sonuna doğru tüm motivasyonunu takıma vermesi gerek. Beşiktaş yönetiminin daha aktif olması lazım. Mesela bu Halis Özkahya atamasının ardından bir açıklama yapılması lazım. Bu konuda yönetimin ilerleyen haftalarda daha aktif olacağını düşünüyorum. Çünkü sayın başkanın taraftara verdiği söz böyleydi. 'Taş üstünde taş bırakmam' demişti. Verdiği sözün arkasında duracağını düşünüyorum."

Duhuliye.com ÖZEL HABER