Faik Gürses'in açıklamaları şöyle:

"BÖYLE KEYİFLİ BİR BEŞİKTAŞ İZLEMEMİŞTİM"

"Ben de Beşiktaş heyecanını, oyuna katkısını, oyuncuların teknik direktörün taktik değişimine sadık kalışını büyük taktirle seyrettim. Çok hoşuma gitti. Bugüne kadar birkaç maçını hariç tutarsak Sergen hoca da dahil, böylesine istekli, Trabzonspor önünde böyle keyifli bir 90 dakika geçiren Beşiktaş izlememiştim. Bundan sonrasında 7 maç var. İlk test Trabzonspor'du. 7 maç sonunda Beşiktaş, yeni sistemle bu oyun gücünü sergilediği taktirde 2022-23 sezonu 1. maçına iyi niyetle bakabiliriz. Ama Beşiktaş'ın Valerien Ismael yönetiminde 7 tane test maçı var. Acaba aynı lezzeti, aynı tadı, aynı performansı Alanyaspor ve diğer maçlarda da göstermesi lazım.  Ve medyanın da Ismael'İn taktik bilgisiyle Beşiktaş'a çok şey katacağı mesajını vermesi lazım. Ben bu 7 test maçını da takip edeceğim. Trabzon'da takım çok hoşuma gitti ama şu anda Beşiktaş için çok ümitli konuşup mahcup da olmak istemiyorum.

"BEŞİKTAŞ'IN MART AYI İTİBARIYLA OYUNCULARA BORCU YOK"

Beşiktaş'ın mart ayı itibarıyla herhangi bir oyuncuya borcu yok. Ayrıca başkan Ahmet Nur Çebi, Finansal Fair-Play'in rutin sunumu için İsviçre'ye gitti ve başarıyla sunumunu yaptı. Dolayısıyla hem idari hem mali hem de birazcık da teknik direktör makamında güzel günlerin mutluluğunun habercisi Beşiktaş. Ama bu 7 test maçını beklemek geliyor."

"AHMET NUR ÇEBİ'YE TFF BAŞKANLIĞINI SORDUM..."

"Ahmet Nur Çebi'yi aradığımda 'Uçağın kapısındayım' dedi. TFF Başkanlığı konusunu sorduğumda 'Şu anda kafamda sadece Beşiktaş'ın konuları var başka bir şey söylemek istemiyorum. Düşüenmiyorum böyle bir şey' dedi. Başkanın sadece Beşiktaş'a odaklanmış bir durumu var. Kendisinin ifadesi ile belirtmek isterim ki mayıs ayında birkaç tane başkan adayıyla yüzde 99 seçime girecek."

"BATSHUAYİ'NİN BEŞİKTAŞ SERÜVENİ BİTTİ"

"Batshuayi'nin Beşiktaş serüveni bitti. Bathsuayi gidecek. Larin büyük bir ihtimalle gidecek. 3-4-3'ün tek adamı kalacak Ghezzal. Diyelim ki buna N'Koudou da dahil oldu. Santrfor olarak gelecek olan Cenk, Aboubakar veya Mario Gomez tipinde bir oyuncu Valerien İsmael'in gönlünde taht kurduğu bir sistem olabilir. Ama şu anda söylediklerimi başkana sorsanız 'Kardeşim böyle şeyler sormayın. Biz genç ve ileriye dönük oyuncularla devam edeceğiz' diyebilir. Dolayısıyla ben de bu konuda çok temkinliyim. Ama Batshuayi'nin direkte patlayan şutu onun tamamen Beşiktaş kredisini bitirdi. Chelsea'ye geri dönecek. Aboubakar'ı başkana söylediğiniz zaman başkanın tüyleri diken diken oluyor. 'Bana o isimden bahsetmeyin' diyor. Beşiktaş'ın o tipte bir dokuz numaraya ihtiyacı var. Arkasında Teixeira'nın yerine Talisca gibi oyuncuya ihtiyacı var." 

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ