Sezon başından itibaren taraftar genellikle takım özelin eleştiri yaparken, Giresunspor karşısında alınan mağlubiyet bardağı taşıran damla oldu. Bu kez hedef tahtasında Başkan Çebi ve yönetimi var... İşte Çebi'nin bu sürece gelene kadar yaptığı o hatalar:

SERGEN YALÇIN İMZAYI ATIYORDU FAKAT... 

Sezon başında patlak veren sözleşme krizi aslında geçen sezon başlamıştı. Çebi'nin en çok eleştirildiği konu olan "Karar vermede geç kalması" Sergen Yalçın'la yapılan görüşmelere etki etmişti. Genç teknik adamın sözleşme uzatma aşamasındayken Çebi'nin "Sezon sonu bakarız" diyerek süreci uzatması, yaz transfer döneminin gündem maddesi oldu. Sergen Yalçın'ın tavır alarak imza sürecini uzatması, yeni sezon hazırlıklarını da sekteye uğrattı. 

İSTENİLEN İSİMLER ALINMADI, TRANSFERLER GECİKTİ! 

Sergen Yalçın'la bir türlü anlaşma zemini oluşmaması transferleri de geciktirdi. Hocanın belli olmaması nedeniyle birçok transferin son güne kalmasına neden oldu. Sezon öncesi hazırlık kampında yeni futbolcular geç katılırken, birçok takım lige Beşiktaş'a oranla daha hazır bir şekilde başladı. Ayrıca Çebi'nin Sergen Yalçın'ın verdiği isimlerin dışında ekonomik şartlara daha uygun futbolculara yönelmesi transfer krizi de ateşledi. Çebi daha çok ekonomik anlamda bütçeye uygun önerilerde bulunan menajerleri dinleyip Sergen Yalçın'ın taleplerini yerine getiremedi.  

ÜMRANİYE'DE YÖNETİM ZAAFİYETİ! 

Yönetim ile teknik heyet arasında köprü pozisyonu kurabilecek bir yöneticinin olmaması, Sergen Yalçın'ı Ümraniye'ye yalnız bıraktı. Hem takım içi sorunlar hem de saha dışında yaşanan birçok haksızlığın Sergen Yalçın'ın omuzlarına bırakılması, başarılı hocayı da fazlasıyla yıprattı. Ümraniye'deki etkin bir şekilde rol alacak yöneticinin bulunmaması yönetim zaafiyetini de ortaya çıkardı. 

"AVANS VERDİM" DEDİ, 10. GÜN KONUŞTU! 

Yönetime ve başkan Ahmet Nur Çebi'ye tepki gösteren camiada, başkanın kulübün hakkını yeteri kadar savunmadığı görüşü hakim... Özellikle hakem ve TFF kanadında yaşanan skandallara Çebi ve ekibinin sessiz kalması, Beşiktaş'ın sahada aldığı sonuçlara da direkt etki etti. İki hafta önce "MHK'ye avans verdim" diyerek hakem hatalarını gündemden düşeren başkan Çebi, 10 gün sonra adeta çark edip bu kez MHK'yi hedef aldı. Ancak zamanına yapılmayan bu açıklamalar sonrası Beşiktaş, zirve yarışında daha da uzak kaldı! 

HAKEM TEHDİDİNİ GÖRMEZDEN GELDİ! 

14 kulüp kalan son 6 haftada hakemlerle ilgili konuşmama kararı alırken, Beşiktaş'ın o toplantıya katılmadığı ortaya çıkmıştı. Başkan Çebi, "MHK'ye avans verdim" diyerek sahada Beşiktaş'a karşı bu sezon birçok maçta tıkır tıkır işleyen hakem tehdidini görmezden geldi. Hakemlerin Beşiktaş'a karşı inisiyatif haklarını daha rahat kullanması, tribünlerde bardağı taşırırken, fatura da Çebi'ye kesildi! 

TRABZON TAKINTISI VE ŞENOL GÜNEŞ! 

Geçmişi sık sık gündeme getirilen başkan Ahmet Nur Çebi'nin, Trabzon'la ve Trabzonspor'la olan yakınlığı hep gündeme gelmişti! Son olarak Beşiktaş-Trabzonspor maçında yine localara Trabzonsporlu taraftarların alınması ve tribünde yaşanan olaylar camia içinde rahatsızlık yaratmıştı. Başkan Çebi, Trabzonluluğu nedeniyle eleştirilirken, Şenol Güneş'in adı da hep gündemde kaldı. Deneyimli hocanın milli takımdan ayrılmasının ardından Güneş'in ismi daha fazla konuşulurken, bu durum Sergen Yalçın'ı da rahatsız etti. 

TRİBÜNLERDE RAHATSIZLIK VAR! 

Yönetimin tribünle de yaşadığı sorunlar saha içini etkiledi. Geçen sezonu çifte kupa ile kapatan takımın iç saha maçında hızla azalan taraftar sayısı fazlasıyla dikkat çekti. Bir bütün halinde hareket tribünlerin bölünmesi, yeni gruplaşmaların ortaya çıkması ve bilet fiyatlarındaki tutarsızlık Beşiktaş'ın en büyük gücünü de sahaya küstürdü!

KUPA VARSA YÖNETİCİ VAR! 

Çifte kupa ile noktalanan sezonun ardından Beşiktaş'ta birçok yönetici gerek kutlamalarda gerekse yaz boyunca devam eden şampiyonluk gecelerinde boy göstermişti. Ancak başarıyı sahiplenip ön plana çıkan birçok yöneticinin, başarısız sonuçların ardından sorumluluk almaktan kaçınması dikkat çekti.