Faik Gürses'in açıklamaları şöyle:

"Özellikle yabancı ararken bizde atasözü haline gelen bir şey var; 'Aç olması lazım başarıya...' Valerien Ismael'in geçmiş takımlarında henüz bu doyuma ulaşamadığını gördük. Yani oralarda herhangi bir başarısı yok. 'Ben gittiğim takımlarda 3-4-3 oynatırım' diyor. O 3-4-3 herhangi bir başarıyı getirmemiş. Baktığımız zaman Beşiktaş'ta uzun bir süre kendisini serbest bırakmamız lazım. Tıpkı Torrent'te olduğu gibi 2 mağlubiyet alırsa yönetimin yeniden bir hoca arayışına girilmesi hoş karşılanmaz. Onun için 8 maçlık bir periyotta bu sene Beşiktaş'ı tanıyacak, evirecek çevirecek, sonra 2022-23 sezonunda kendisi hakkında kararı vereceğimiz bir süreç yaşayacağız." 

"AHMET NUR ÇEBİ YORULDUM DİYOR AMA..."

Mayısta seçim var. Seçim, Ahmet Nur Çebi'nin 'Ben çok yoruldum' demesine karşın şu anda bir tek Fuat Çimen aday gözüküyor. Ama başkan sürekli yorgunluğunu öne sürüyor. Süleyman ağabey, 16 sene yorulmadı. Yani evinden çıktı, kulübe gitti, yorgunuluk kelimesi bana biraz yavan geliyor. Ben de dedim ki 'Başkan bu yorgunluk kelimesi dilinizin altında pelesenk olmasın, daha yapılacak çok iş var', evet, kendisi şu anda çarçabuk 4 tane teknik direktör eskitti denirse de Avcı'yı yok sayalım, onu getirmedi. Ama Önder Karaveli ve Valerien Ismael çabuk bir şekilde yer değiştiler." 

"ISMAEL'İN ÖNÜNDE UZUN BİR YOL VAR"

"Ismael, Avrupa'da çok dolaşıp çok ünlenen bir hoca değil. Zaten Beşiktaş'ta başarıyı çok kısa sürede yakalayacağına inanmıyorum. O nedenle zaman verilmeli. Gelir gelmez Trabzonspor deplasmanında Beşiktaş ile birlikte sahaya çıkacak. Tabii 'Trabzon'dan korkmuyorum' dese de ne takımı, ne Avcı'yı, ne de Akyazı Stadı'nı tanıyor. O nedenle Beşiktaş'ta kelimeleri çabuk kullanmak onun aleyhine olabilir. O nedenle takımı tanıyacak. Bütün camia ile iç içe olacak. O nedenle kendisinin çok uzun vadeli çalışma planı var. Bu uzun vadeli çalışma planının birinci etabı 8 maçlık periyot. O bölümde kendisini hazırlarsa ne ala. Ama sezon başlar başlamaz kör topal bir Beşiktaş görürsek o zaman kendisi için de iyi olmaz." 

"HOCA ACABA SEÇİMDEN SONRA MI GELSEYDİ?"

"Beşiktaş'ta biz 1986'dan 2000'e kadar hep tek aday gördük. Süleyman Seba'nın karşısında kimse çıkmak istemiyordu. 2000'den sonra asıl bir başkanlık enflasyonu yaşandı Beşiktaş'ta. Önce Serdar Bilgili, Yıldırım Demirören, Fikret Orman ve Ahmet Nur Çebi göreve geldi. 20 yılda 4 başkan eskitti Beşiktaş ve borçlar da büyüdü. Beni asıl düşündüren konu, acaba şöyle bir strateji uygulanabilir miydi? Diyelim ki Ahmet Nur Çebi, seçimi kaybetti, gelecek olan '1.5 ay sonra seçim var, nasıl hoca getiriyorsun' der mi, acaba seçimden sonra mı bir teknik adam gelmeliydi? Galatasaray'da yönetim ibra edilmedi ve yeni gelecek başkan Torrent ile çalışacak mı? Keza aynı durum Beşiktaş için de geçerli. Ahmet Nur Çebi acaba 2 ay daha bekleyip seçimden sonra mı hocayı getirseydi? Daha mı sağlıklı olurdu? Her gelen kendi ekibiyle çalışmak ister. O bakımdam kafamı kurcalayan bir soru. Hem başkan hem de hoca değişimi Beşiktaş'ın alışık olmadığı şeyler. Ben istiyorum ki uzun vadede gelsin birisi ve bir ekolü bırakıp öyle gitsin."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ