Çebi bu programda Federasyon'un belirlediği 8+3 kuralına da değindi.

İşte Çebi'nin konuyla ilgili sözleri:

"Yeteri kadar iyi yetişmiş Türk oyuncu yok"

Türkiye Futbol Federasyonu, dün yabancı kuralıyla ilgili resmi bir açıklama paylaştı. TFF'nin açıklamasına göre takımlar kadro için 35 futbolcu bildirebilecek ve 21 yabancı tescil ettirebilecek. 21 kişilik maç kadrosunda 14 yabancı bulunacak ve ilk 11'de en fazla 8 yabancı olacak.

Bu konuya da değinen Çebi, şu ifadeleri kullandı:

"Sahaya çıkıyorsunuz. Oradaki çocukların 11'i de yabancı. Bu tablonun hoş olmadığını da söyledim. Orada Türk görmek istiyor insan. Ama bugün baktığınızda bu kural hoş değil. Bunu biz yapalım ama önce altyapıyı geliştirelim. Yeteri kadar altyapıda çocuk yok. Yeteri kadar iyi yetişmiş Türk oyuncu yok. 20 tane takım var. 120 tane Süper Lig'de top oynayabilecek çocuklarımız maalesef yok. Bu tür oyuncuları elinde bulunduran takımlar ihtiyacı olan kulüplere inanılmaz fiyatlara satıyorlar. Ve bu arkadaşlarımız kendilerini çok garanti hissediyorlar kendilerini. Rekabetin olmadığı ortamda gelişemiyorlar. Bunu TFF Başkanımıza izah ettim."

"Acaba birilerinin ekmeğine yağ mı sürüyorsun?"

"Her gün yabancı sayısıyla ilgili bir şey açıklıyorlar. 21 tane olduğu açıklandı. 8 tanesini oynatabiliyoruz. 13 tanesini balkonda oturtacağız. Neden 14'ü 21 yapıyorsun da 8'in sayısını arttırmıyorsun? Acaba birilerinin ekmeğine yağ mı sürüyorsun? Tabii ki öyle olduğunu iddia etmiyorum. Acaba o durumda olan 1-2 tane takım var da onların taleplerini yerine getiriyorsun da Beşiktaş kulübü kapınızı çalıyor, yabancı sayısını 1 tane daha arttırın diyor ve karşılığında öneride bulunuyor. Ceza koyun dedim. Yerli oynatanlara teşvik primi olarak verin dedim. Buradan girdi, buradan çıktı. Ama bir anda 14'ten 21'e çıktı... O da nasıl oldu bilmiyorum. Bunu birisi çıkıp açıklaması lazım."

"Hangi Türk takımına fayda sağlıyor?"

"Yurt dışında pırlanta gibi Türk oyuncularımız var. Kimlere gidiyor bu paralar? Oradaki Türk futbolcu için milyonlarca lira para gönderiliyor. Şimdi bu hangi Türk takımına fayda sağlıyor? Milli takım için de faydası yok. O oyuncu ha Almanya'da oynamış, ha Beşiktaş'ta oynamış... Buradan TFF Başkanına mesaj vereyim. Lütfen sayın başkan bu kararı cezasıyla ödeyelim. Bize müsaade et. Bizi bonservis bedeli ödemeye mecbur kılma. Çünkü bunun hiçbir Türk kulübüne faydası olduğunu düşünmüyorum."

Duhuliye.com