İşte Cem Dizdar'ın yorumları:

Futbolda yetkili biri olsam, zaten bu oyun bizdeki gibi oynanamazdı. Ya da böyle oynandığı için, benim gibi düşünenler yetkili olamaz... Hangisini kabul ederseniz artık!... Olimpiyatlar bir yıl ötelenmiş, Dünya futbolunun en büyük organizasyonlarından Şampiyonlar Ligi belirsiz bir tarihe ertelenmişken, bu konuda aceleci olmak aşırı gereksiz...

‘Bilim insanlarını dinleyelim’
Bilim insanları, henüz küresel tehdidin boyutlarını ölçebilmiş, sonucu öngörebilmiş değil. Virüsün kaynağı Çin, ülke içi dolaşımı durdurmuşsa bile halâ dışarıdan giren virüslere çözüm üretebilmiş değil.ABD Başkanı, “Ölümleri 100 bin kişinin altında tutabilirsek başarıdır” mealinden sözler sarf ederken, bizim futbol merkezli kaygılarımız fazlaca olayın uzağındaymışız algısına yol açıyor.

Ben yetkili olsam (ki, onlar da öyle davranıyor) bilim insanlarından gözümü, kulağımı ayırmam. Tüm enerjimi; Dünya’nın ve ülkemizin başına musallat olmuş koronavirüs belasının savuşturulması için harcarım. Görünen o ki, küresel salgınla mücadele, epey bir süre devam edecek. Şundan... Virüs karantinalarla kontrol altına alınsa bile küresel ticari/turistik dolaşım, tehdidi uzun süre sıcak tutacak.

‘Hakemlere de dikkat çekelim’
Bu nedenle en iyi çözüm, Ağustos ayına ertelenmiş ve hızlandırılmış bir 8 haftalık periyot gibi görünüyor. Buradaki sıkıntı ‘futbolcu sözleşmeleri’ gibi duruyor. Bu durum herkes için eşit handikap oluşturacağından sonuca ağırlıklı etkisi olmaz kanaatindeyim. Beri yandan özellikle ülkemiz için gözden kaçan önemli bir ayrıntı var. Hakemler, futbolculardan yaşça büyük ve bu durum onların form tutması için daha uzun zamana ihtiyaç uymaları demek... Hakem tartışmasıyla yatıp onunla kalkan bir iklimde maçları tamamlamak için atılacak hesapsız/hızlı adımlar zaten gergin olan kamuoyunda çığırından çıkmaya müsait tartışmalara yol açabilir.