"Futbol, bir oyuncu atıldığında takımın darmadağın olduğu bir oyuna dönüşüyorsa orada sıkıntı göründüğünden büyüktür. Gazişehir’in ön oyuncularının süratli ve pratik tarzları biliniyor. Ama Beşiktaş’ın tutumu durumu analiz etmiş gibi görünmedi. Oyunu arkadan başlatma düşüncesi kuşkusuz günün gerçeklerine uygun ama o doğruluk oyunu başlatmayı becermeye bağlı.

Düşünün, Dünya Kupası finali oynayan milli takımın da stoperi olan Vida’nın altıncı dakikada atılması iki takım için de senaryoyu alt üst etti. Öyle ki, ikinci devreye dört beş fark geride girebilirdi Beşiktaş. Gazişehir hücumlarda öyle alan yaratıyordu ki, bu bir stoperin eksikliğiyle açıklanabilecek gibi değildi. Antep takımı sakince alanlarını yaratırken 83 ve 84’te gelen düzensiz ama agresif saldırılarda gelen goller atmosferi bir anda değiştirdi. Yine de maç puanı değişmedi. Değişseydi bile bu Beşiktaş’ın ‘oynadığını Antep’in oynamadığını göstermezdi.

Gecenin sorusu

Abdullah Avcı stoperlerinden birini kaybettiği geçen yıl şampiyonluğu da kaybetmişti. Dün akşam da maç o haldeydi. Acaba bir takım pas oyunu dışında daha pratik çözümlere de sahip olmalı mı?

Maçın starı

Tartışmasız Güray Vural. Takımının ele geçirdiği oyunu çekip çevirdi, golle anlamlandırdı. Beşiktaş’ın uzun süre çaresiz bir savunma takımına döndüğü maçın baş aktörüydü.

Maçın olayı

Elbette Vida’nın bileşik faul içeren hareketleri sonrası oyundan atılıp Beşiktaş’ı çaresiz, Gazişehir’i coşkulu ama savurgan hale getirmesi... Ve sahadaki hakemlerin kaçırdığı kırmızı kart ve golleri VAR hakemlerinin yakalaması!

Kısa mesaj

Beşiktaş’ın bu savunma hattıyla oyunu arkadan kurup ortada ya da ileride topu kaptırdığında alanını savunması hayli zor görünüyor. Gazişehir ise son üç maçıyla ‘Bu ligin sırrını biliyoruz’ dedi."

 

Cem Dizdar - Fanatik