Nihat Kahveci,Cenk Tosun'un sık sakatlandığı yönündeki eleştirileri yorumladı. Fikret Orman dönemine gönderme yapan Kahveci, "Cenk Tosun, giderken de Beşiktaş'a ciddi para kazandırdı. O para nasıl kullanıldı o dönemde bilemiyorum. O dönemle ilgili sıkıntılar ve araştırmalar var. Çok büyük bir para. Ülkemizden birini 25 milyon Euro'ya yollamak kolay değil. Fiziksel olarak eksik diyebilirler. Ama Cenk öyle bir oyuncu değil gözümde. Çok yararlı olacak" diye konuştu.

Kendisinden örnek vererek Cenk Tosun'un sakatlığıyla ilgili değerlendirme yapan Kahveci golcü ismin yarar sağlayacağını şu sözlerle ifade etti:

"Cenk, çapraz bağ sakatlığı yaşamıştı. Bir futbolcunun yaşayabileceği en ağır sakatlıktır. Minimum 6 ay gerekiyor. Bir de toparlamak için zaman lazım. Yani ediyor 1 sene. Sen orayı toparlarken vücudunun başka yerlerde deformeler oluyor. Başka yerlerde ağrıların oluyor. Bunları yaşayabilir. Dizin, eskisi gibi olmuyor. Allah'ın verdiği dize tekrar sahip olamıyorsun. Her sıçradığında beyninde bir 'acaba' kalıyor. Bütün maçlarda oynamasa bile elinden geleni yapar, gol ve goller atar. Hocanın sistemini bilemem. Oynarsa gol ve goller atar. Hep de attı."