Beşiktaş'tan rekor bonservis bedeliyle (22.5 milyon euro) İngiltere'nin Everton takımına transfer olan Cenk Tosun, Sporx'e konuştu. İşte o röportajdan öne çıkanlar:

"İNSAN YUVASINI ÖZLEMEZ Mİ?"

"Beşiktaş'ı hiç özlüyor musun?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Evet özlüyorum çünkü en güzel zamanlarım orada geçti. Şampiyonlar Ligi'nde yaptığımız işler. 3 senemde 2 kez şampiyon olduk. En iyi arkadaşlıkları orada kurdum, orası benim yuvam, insan yuvasını özlemez mi her zaman özler. İngiltere'ye geldiğim için de çok mutluyum, zamanı geri alsak yine imza atardım çünkü hayallerimde vardı Premier Lig'de oynamak ve iyi ki de gelmişim."

"BOMBA GİBİ GERİ DÖNECEĞİM"
 
"29 yaşında hayal ettiğin yerde misin? Ya da bundan sonrası için hayalin nedir?" sorusunu da cevaplayan Cenk Tosun, "29 yaşındayım en büyük hayalim profesyonel futbolcu olmaktı. Tabii onu başardım ve Beşiktaş gibi büyük bir camiada oynadım. Hep kendime yeni küçük ve büyük hedefler koydum. İlk önce Beşiktaş hayalim gerçekleşti sonra Milli Takım sonra dünyanın en iyi ligi Premier Ligi'nde oynamaya başladım. Rekor bir transfer ücretine İngiltere'ye geldim. Şimdi de Avrupa Şampiyonası'nda ve büyük turnuvalarda önemli başarılar elde etmek istiyorum. Şuan bir futbolcunun olabileceği en iyi yaştayım bence. Talihsiz bir sakatlık geçirdim ama bomba gibi geri döneceğim ve İngiltere'de yarıda kalan işimi devam ettirmek istiyorum." ifadelerini kullandı 

Sporx