2017-2018 döneminde Beşiktaş ile gösterdiği başarılı performans sonrası transfer listelerinin gözdesi olan Cenk Tosun rekor bir transfere imza atmıştı. Milli yıldız rekor bir transfer ücreti ile Beşiktaş'tan Everton'a gitmişti.

Milli yıldız Premier Lig'de iyi başlangıç yapsa da yaşadığı sakatlıklar performasının düşmesinde büyük etken oldu. Geçtiğimiz sezon Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyen 30 yaşındaki golcünün sözleşmesi bu sezon sonunda sona eriyor.

'EVERTON'LA KARAR VERECEĞİZ'

Geleceği merak konusu olan Cenk Tosun, Beşiktaş'ın Galatasaray ile oynadığı dev maçta konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Derbi için İstanbul'a gelen Cenk Tosun yaptığı açıklamada, "Sezon sonu için bir şey söyleyemem, Everton ile sözleşmem devam ediyor. Her sene Beşiktaş yazılıyor, yaza kadar Everton ile devam sonrasında karar vereceğiz." ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE DEVREDE

Adı sürekli eski takımı Beşiktaş ile de anılsa da Cenk Tosun için sürpriz bir iddia gündeme geldi. Yeni sezonda iyi bir golcü transfer etmeyi planlayan Fenerbahçe için Luis Suarez'in ardından Cenk Tosun iddiası geldi. Milli oyuncunun, gündeme alındığı ileri sürüldü. Everton ile sözleşmesi gelecek ay sona erecek Tosun bu sezon 3 maçta 11 dakika süre alabildi.

Kaynak: Milliyet