Beşiktaş, Cenk Tosun’u istiyor… Cenk Tosun, Beşiktaş’ı istiyor… aşıkların birleşmesinin arasındaki tek engel ise Everton. İngiliz kulübü bonservis bedeli istemiyor. Ancak yılda 3.12 milyon sterlin kazanan Cenk’in ikinci yarıda alacağı rakam olan 1.56 milyon sterlin’in Beşiktaş tarafından ödenmesini istiyor. Bu rakam Beşiktaş’ın Cenk’e teklif etmeyi düşündüğü yıllık rakamdan bile yüksek. Siyah-beyazlılar Cenk’e 6 ay artı 2 yıllık sözleşme önermeyi düşünüyor. Ancak teklif yıllık 1.5 milyon euro civarında.

Cenk geçen sezon Beşiktaş’a dönmek için ciddi bir feda dedi. Devre arasında dönmek ve sonraki 2 yıl içinde Beşiktaş’ta oynamak için feda demek zorunda.

SEZON SONU SÖZLEŞMESİ BİTİYOR

Bilindiği gibi Ocak 2018'de 22.5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Beşiktaş'tan Everton'a giden Cenk Tosun, bu zamana kadar Premier Lig'de 54 maças çıktı, 10 gol 3 asistlik performans sergiledi. 

7 AY SONRA EVERTON'DA KADROYA ALINDI

Beşiktaş'ın Erzurumspor'la oynadığı karşılaşmada sol dizinden sakatlanan Cenk Tosun, geçtiğimiz hafta 7 ay sonra İngiliz ekibi Everton'da kadroya alınmış ancak Rafa Benitez tarafından forman şansı verilmemişti. Mücadeleyi Wolves 2-1 kazanmıştı.