Maçın ilk yarısında hemen hemen  hiç hücum yapmayan  bir Ankaragücü vardı. Orta saha üstünlüğü Beşiktaş'ta idi . Orta sahada Josef De Souza geldiği günden beridir her maç sahanın en iyi isimlerinden biri.Atiba ile de uyumlu oynuyorlar. 

Beşiktaş maçın ilk dakikalarında öne geçebilirdi penaltıyı N'Koudou kaçırmasaydı . Böyle penaltı atılmaz hadi attın,  penaltıyı kaçırıp da böyle umursamaz şekilde gülmemesi gerekiyordu.
 
Beşiktaş, Süper Lig’de kazandığı son 3 penaltıdan 2’sini değerlendiremedi. Bu sezon 8. kez penaltı kullanan Beşiktaş, bu atışların ikisinden yararlanamadı. 

45' ve 52'de Ante Kulusic  Larin'in yerine kendi kalesine  iki gol atınca  Beşiktaş'ın rahatlamasını beklerken 2-0 dan sonra tersi oldu rakip oyun üstünlüğünü ele aldı. Bunun sebebi üçüncü bölgede oyunu oynamak yerine skoru koruma çabasından kaynaklandı.

Dikkat edin Fenerbahçe maçında da son dakikada gol yendi. Sergen hocanın artık şu gerçeği görmesi lazım bu takım  skor ne olursa olsun kalesinden  uzak oynaması  gerekiyor. 
Bu maçta hem  takım olarak hem de bireysel olarak kötü bir günündeydi.

 Beşiktaş Aboubakar ve Cenk"i çok aradı. Aboubakar biran önce sahada yerini almalı onun oynamadığı her maçta takım çok zorlanıyor .
Kaybedilen 2 puandan ders çıkarmak gerekiyor. 

Hakem gözünün önündeki Oğuzhan'ın pozisyonuna  devam kararı vermesi .Rakibin iki penaltısını da tereddütsüz çalması çok ilginçti . Şu bir gerçek Beşiktaş'ın penaltısını  zorla verdi. VAR da bakarken  bile vermemek için neden aradı. 

Şampiyonluk yolunda böyle iş kazaları olabilir önemli olan bu kazalardan az hasarla çıkmak .

Ligin Başlarında ' Bu takım İçin Kümeye Oynar Feda Sezonunu Mumla Arar Sergen hoca  Ocak Ayını Göremez' diyen spor yazarları vardı.   Şampiyon oluruz, dediğimde gülenler şampiyonluk hesapları yapmaya başladı , şimdi bir beraberlikle  karamsarlığa gerek yok   kayıplar olacaktır bu işin fıtratında  var.