Şimdi bu ‘’çift sarı’’ sistemin piyonları Cüneytgillerin daha önce oynadıkları BJK’den adam atmaca oyunu değil..Ya da metabolizması hızlı çalışan genç tavuklardan alınan çift sarılı yumurta hiç değil. 

Bu ‘’Çift Sarı’’ 17 Ocak 2021 tarihinde üst üste koyduğumuz İstanbul’un sarılarılarıdır. Önce genç basketbolcularımız. Bilmem kaç milyonluk takımı gidip evlerinde darmadağın ettiler. Var bazı FB’li arkadaşlarım ama bizde De Colo ve Vesely yoktu diyen.

Yahu 19 yaşındaki çocuklar yendi diyorum bunlar bana Vesely diyor. Karşımıza 6 yabancı + 2 devşirme (Ali Muhammed ve Ahmet Düvelioğlu) çıkmışlar hala neler kovalıyorlar. Ama bunlar böyle olmasa bu galibiyetlerin ne tadı olur ki.. Ahmet Kandemir ve öğrencilerine sonsuz tebrikler bizi çok gururlandırdılar helal olsun.

O tarafın sarılarını Acun, Emre ve büyük bağlantıları ile getirdikleri Mesut hediyesi pardon transferi ile başbaşa bıraktık.. İşimiz vardı bu sabah seansının ardından gün bitmemişti.. Sarının iltihaplııya kaçan tonunu beklemeye başladı camia. Geldiler tıpış tıpış..
 
Allahı var çok iyi kapandılar. Gördüğüm en iyi İstanbul dışından gelen takım performansı falan olabilir. Ama bir şey farkettim. Terim yaşlanmış. Korku gelmiş adamcağıza. Etobo tercihi ile maçın başında yenilmenin kabullenişini gösterdi bizlere.  Bunların adı GS olmasa vallahi yazık oldu karşı takıma diyeceğim. Ne de güzel kilitlediler 10 kişi kalmalarına ragmen savaştılar tüh yazık oldu 1 puan alsalardı falan diyeceğim de kendilerine sorsan ülkedeki futbolun sahipleri uçuyorlar kaçıyorlar pöh pöh pöh.. Sorsan onların kekiyiz. İhtiyaçları olduğu anda yenerlermiş bak bak bak. Gülüp geçelim kendi çöplüğümüze. Ben ne kadar kalitemiz yetersiz, kapanan takımları açma konusunda zorlanıyoruz desem de takım maşallah vuruyor geçiyor. O zaman hem totemi bozmayalım hem yine gördüğümüzden geri durmayalım. Dün o hata olmasa 10 kişi takıma 2 puanı kaptıracak gibiydik. Takım taş gibi kabul. 
 
Rakipler kolay kolay gol pozisyonuna giremiyor bu da ok. Ama ligin boyu kısaldıkça  savunmaların kapanma dozajları arttıkça artacak. İşte orada Töre’ye Adem’e vb gibi çilingirlere çok ihtiyaç duyulacak. Bunları Sergen hoca ve ekibinin bizden çok iyi gördüğüne ve önlemlerini alacaklarına eminim artık. Sergen hoca demişken bu takım onun eseri kabul edelim. Takım derken oynadığı futboldan ziyade, attıkları goldeki sevinçlerinden, hocalarına olan saygı ve hayranlıktan, birbirlerine olan sevgiden bahsediyorum. Bir Beşiktaşlı olarak bu çocukların olduğu her ortamı izlemekten hem keyif alıyorum hem de gurur duyuyorum. Yenerler, yenilirler ama bu armayı bu formayı şanla şerefle taşıdıklarından bir gram şüphe duyurmazlar.

Son olarak futboldaki derbiden kişi bazlı bir kaç not. Çakır gödüğünü çaldı. Görmediklerinin tabi ki büyük çoğunluu bizim alayhimize idi. İlk yarı Arda’nın tabanı, İkinci yarı Luyindama’nın son adam olarak Larin’i düşürdüğü pozisyon, Atiba’nın kornerde itilişi bizim adımıza sonucu etkileyen kararlardı, onların adına da gollük pozisyonlarında ataklarının kesilmesini söyleyebiliriz. Genel disiplini çok yukarıda olan takımımızda bireysel olarak çok öne fırlayan olmasa da iki Kanadalı Atiba ve Larin diğer arkadaşlarından bir tık iyi oynadılar bana göre. Rosier’in Alanya maçında yaptığı tekrarladığını bu önemli maçta da ilk yarıda sari görerek performansının daralmasına istediği özgürlükte oynayamamasına sebep olduğunu gördük. Gerekli uyarıların yapıldığına eminim ama bunlar bu genç arkadaşa yetmiyor belli ki, durumun ciddiyetini nasıl anlayacak nasıl edecek bilmiyorum ama konu acil durumluk olmuş onu biliyorum. Rıdvan hayranı olarak dün bir çoklarının aksine performansının geçmişe göre daha geride olduğunu düşünüyorum. İlk yarı bir kaç pozisyonda gösterdiği defans zaafiyetinin yanında kendini diğer beklerden daha fazla öne atan karşı çizgiye inmeyi sadece 1 kere yaptı. Ayrıca gol de işe yarasa da Caner abisi gibi mancınıklar kurmaya başlar gibi gördüm hep şişir hep kes ile oynamamalı. Vida Montero ikilisi bence ağırlıklı oynaması gereken ikili. Genç İspanyol gün geçtikçe daha iyi oynuyor. Ve son olarak Josef de Souza. Oynadığı denge oyununu yada attığı olağan üstü golü tebrik etmekle beraber, kendisine bu takıma kattığı sertlik, arkadaşlık ve savaşçı ruh için ne teşekkür etsek azdır.