Bilal Meşe'nin yazısı: "

"Kayserispor, ekonomik anlamda hiç transfer yapmadan Süper Lig’e giriş yaptı. Yani tahtası kapalı! 

Buna karşın ilk yarıda Beşiktaş’la kafa-kafaya bir mücadele ortaya koydu. Öyle ki bu devrede en net, hatta yüzde yüzlük gol pozisyonunu Gavranoviç’le yakaladı, gelin görün, öyle kötü vurdu ki, kendisi de kaçırdığına şaşırdı.
Dönelim Beşiktaş’a... Sol stoper Saiss ve Masuaku görücüye çıktılar. Sol bek Masuako’yu beğendim, sağlam oynuyor. Saiss çok ofansa çıkması iyi, ancak hakem Ümit Öztürk’le sık sık muhabbete dalmasına ne demeli? Çene çalacağına görev yerine dönsene arkadaş! 

Kuşkusuz Kartal’ın orta alandaki en önemli dişlilerinden Souza’nın olmayışı bence Kartal’ın en büyük handikapıdır. İster beğenin ister beğenmeyin, bana göre Welinton savunmanın olmazsa, olmazıdır. 
Dikkatimi çeken orta alandaki genç cengaver Kartal Kayra idi. 22 yaşında, ilk kez on birde sahaya çıktı, basmadık yer bırakmadı, aferin ona.. Salih Uçan’ı da beğenirim, ancak ön liberoda ne kadar yararlı olduğu tartışılır.
Beşiktaş, bu yarıda üçüncü bölgede müthiş bir baskı ve pres yaptı. Yaptı yapmasına da, gelin görün ki bu enerji üretime yansımıyorsa, rakip defansı aşmaya yetmiyorsa neye yarar ki? Düşünün, koca yarıda Kartal, 44’de Weghorst ile bir pozisyon buldu, onu da kaleciye nişanladı, hepsi o kadar!


ECEL TERLERİ

İsmael’in N’Koudou hamlesi, Kartal’ın sıkıntılı futboluna ilaç gibi geldi. Tecrübeli oyuncu özellikle sol tarafı etkin kullanırken, ortalarıyla ofansa hareket getirdi, göndermek isteyenlere müthiş bir yanıt verdi. 
Kayserispor mu? Valla bu yarıda da oyunu kendi yarı alanında kabul ederken, fırsatlar kovalamayı da ihmal etmedi. Ne var ki, 68’de Karimi, çift sarıdan kızardı, takımını on kişi bıraktı.
Rakibin eksik kalması kuşkusuz, pozisyon üretmekte sıkıntı çeken Kartal’ın ekmeğine yağ sürdü, oyunu da tek kaleye çevirdi. Ghezzal ve Salih uzaktan kaleyi yoklarken, tribünler hop, hop kalktılar.

 
Konuk takım tüm hatlarıyla savunmaya kapanırken, o kalabalık savunmayı açacak çilingir, 90 artı 6’da bulundu. Adı da Ghezzal’di. Asist mi? Werghost.. Cenk Tosun’un attığı tek gol de VAR’dan döndü. Ofsayt nedeniyle gol sevinci kursağında kalırken, o da uzatmalarda çift sarıdan kızaran ikinci isim oldu.
İşin özeti, on kişi kalana kadar Kayserispor, Kartal’a seyircisi önünde ecel terleri döktürdü. Valla kutlamak gerekir. Bu oyunda biliyoruz ki, sürekli savunmaya kapanmak, puan almak için asla yeterli değildir. Ghezzal gelir, faturayı kesiverir. Heyecanlı ve de keyifli bir maç izledik dersek abartmış olmayız."

Duhuliye.com'un Android ve IOS uygulamalarına aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz...

DUHULİYE ANDROID UYGULAMASI İÇİN TIKLAYIN!

DUHULİYE IOS UYGULAMASI İÇİN TIKLAYIN!