Mehmet Demirkol'un açıklamaları şöyle:

"BU SEVİYEYİ TRABZONSPOR KARŞISINDA BEKLEMİYORDUM"

Beşiktaş'ta Alex Teixeira dışında herkes görevini yaptı. Özellikle Montero ve Welinton'u ayrıca kutlamam lazım. Çünkü Rosier ve Rıdvan hücumun daha çok parçası oldu bu sistemde. Bunu da rahat yapmalarını sağladı bu ikili. Vida da dahil tabii. Boşluk vermediler fazla. İlk yarıda bir tek Djaniny'yi kaçırdılar. Golde de Ersin'in hatası vardı. Beşiktaş gol beklentisi ve şut sayısında üstündü. Batshuayi'de ciddi bir sorun var. Vuruşları rastgele. Kopma oldu artık penaltıyla da birlikte.

Kırmızı karta kadar Beşiktaş'ın istediği gibi oynadığın ı söyleyebiliriz. Rıdvan ve Rosier'in hem kanatları kullanımı hem de iç-dış kullanışları, bunları çok hızlı öğrenmişler. Rize maçında da böyle bir oyun oynamışlardı. Bu seviyeyi Trabzonspor karşısında beklemiyordum. Kopmalar olur diyordum ama olmadı. Kutlamak lazım. Beşiktaş'ın sezon başından beri en büyük sorunu bitiricilik.

"ÇOK BÜYÜK BİR KOMEDİ BU!"

Böyle bir hakem operasyonu yapıp 'Yetersiz hakemleri dışarı attık' deyip sonra bir önceki derbide de ciddi hatalar yapmış hakemi yeniden bir derbiye vermek...

Orada da bir hakemin ne durumda olduğunu Türk hakemlerinin ne durumda olduğunu daha net anlıyor biliyorsunuz. Çok büyük bir komedi bu. Ama yani güldürmüyor. Dün de programda söyledim. Yazıda da yazdım. Çok temel bir hata çünkü bu. Yani bir ciddi bir gol ihtimali olan bir endirekt serbest vuruş kullanılacak ve siz onu nereden attıracağınızı bilmiyorsunuz. Bu yorumsuz bir durum. Çok net olarak diyor ki paralel çizginin üzerine aynı hizadan paralel çıkaracaksın o topu. Ön çizgiye çıkaracaksın. Barajı da kale çizgisine kurduracaksın.

Ha bu arada şu tartışılabilir. Ya bu geri pas mıydı? Çünkü orada bir karambol içinde. Engellerken kaleci geliyor, topu alıyor. Bu da bir yorumlanabilir. Bu kabul edilebilir bir şeydir. Yoruma kapalı bir şeydi. Yapılmaması gereken bir hataydı.