İşte spor yazarı ve yorumcu Şafak Malatya'nın açıklamaları: 

"ATIBA'YA HEYKEL YETMEZ!"

"Öncelikle Alanyaspor'un açık oyunundan dolayı, Beşiktaş'ın bölüm bölüm yükselen oyununu daha çok göze çarptığını düşünüyorum. Genel itibarıyla Oğuzhan Özyakup, eski performanslarına göre iyi olmasına rağmen hala bize 2015-2016'daki Oğuzhan'ı aratıyor. Fakat burada parantez de Atiba'ya açmak lazım. Hakikaten yıllanmış şarap gibi. Hani diyorlar ya 'Heykeli dikilsin falan diye, bence büyükelçilik falan verilsin. Ancak öyle emekleri ödenebilir. 33 yaşındaki Luiz Gustavo'nun asistlerine ve enerjisine bak, bir de Beşiktaş'ta 37 yaşındaki Atiba'nın asistlerine ve enerjisine bak. O yüzden Atiba ile alakalı artık şunun adını koymak lazım; Atiba bu ülkede mevkisinin sefiridir."

"100 GÜNDÜR PENALTI YOK, BU YORUMLAR..."

"Sosyal medyada maç sonunda ortalık yangın yerine döndü. Kulüpler, kulüplerin resmi taraftar hesapları açıklamalar yapıyorlar. Bir şunu bir söyleyelim; 100 gündür bu takımın penaltısı verilmiyor. 10, 20, 30, 50 değil. Hadi orta hakem görmüyor, VAR da mı görmüyor. Hadi hepsinin gözüne perde inmiş, Beşiktaş'ın Alanya maçıyla alakalı bu yorumları yapanların vicdanları da mı sızlamıyor. O yüzden 100 gündür penaltısı verilmeyen takımın, kalkıp da böyle şeylerle uğraşacak ne vakti var ne de ihtiyacı var."

"YAZILACAK İKİ KELİME VAR: OYNA DEVAM!"

"Şimdi bakıyorsunuz, kaleci Ferhat'ın el çektiği pozisyonda 'Oyna devam' diyenler ya da Bilica penaltı noktasını kazdığında 'Ağlamayın' diyenler, şimdi ya 'Adalet' diyorlar ya da bunun adına 'Şike' diyorlar. Bugün değilse hangi gün? Bugün en yüksek sesle 'Oyna devam' denilmeli. Bugün Beşiktaş taraftarının arınma günüdür. Galatasaray ve Fenerbahçe camialarının da kendileriyle yüzleşme günüdür. O yüzden bu tarz sosyal medya saldırılarına Beşiktaş taraftarının yazacağı iki kelime var: Oyna devam! Bunun ötesinde yapılacak yorumların hepsi berhavadır." 

"DURSUN ÖZBEK'İN OTELLERİNDE KALANLARI DA YAZIN"

'Alanyaspor, Beşiktaş tesislerinde antrenman yapmış, bu etik değilmiş!' Dursun Özbek'in otelinde Süper Lig takımlarının yarısı kaldığında, o kalan takımların Galatasaray karşısında bundan daha kötü bir şekilde mağlup olduğunda niye kimsenin sesi çıkmıyordu. Niye televizyonlarda konuşmuyorlardı? Niye sosyal medyada yazmıyorlardı da şimdi yazıyorlar? Ki pandemi süreci gibi bir gerçekle yüzleşmiş durumdayız. Adamlar antrenman yapmışlar ve antrenman görüntüleri de basında ve her yerde var. Önce herkes kendi evinin kapısını süpürecek. Önce Galatasaray camiası, UltrAslan'ın Twitter hesabı, Dursun Özbek'in otelinde kalan Süper Lig takımlarının çetelesini yayınlayacak." 

"ARŞİVE BAKIN"

"Önce Hamza Hamzaoğlu'nun hangi Anadolu takımlarının başındayken Galatasaray'a karşı maçlarını çetele halinde dökecekler, daha sonra Çağdaş Atan ve Beşiktaş üzerinden algı yapacaklar. Bunları yapamıyorlarsa Beşiktaş taraftarı bunları yaptı. Açsınlar arşive baksınlar, buradaki dataları kullanabilirler. O yüzden kimse Beşiktaş'ın anasının ak sütü gibi alıp devam ettirdiği liderliği de böyle manipülatif haberlerle ve saçmasapan yakıştırmalarla lekeleyemezler."

"JOSEF'İN KARTINDAN MEMNUNUM"

"Erzurumspor'da Oltan Karakullukçu başta olmak üzere 3 eksikleri var. Şunu da ekleyeyim; bugün Josef'in gördüğü sarı karttan çok memnum oldum mesela. Biliyoruz ki bu sistem, Josef'i Galatasaray maçına çıkarmamak için her şeyi deneyecekti. O yüzden Josef'in cezalı olması güzel. Keşke Rosier de cezalı olsaydı ve bunu da bu eşikte atlatmış olsaydık."

"CENK TOSUN'A İHTİYAÇ OLUNAN HAFTALARA GİRDİK"

"Biz Fenerbahçe ve Kasımpaşa maçlarında saha dışındaki etmenleri konuştuk ama hep ne dedik, 'Sergen Yalçın değişikliklerde biraz zaman kaybı yaşadı ya da doğru değişiklikler yapmadı' diye eleştirilmişti. Tam aksine bu kez Cenk'i çıkarıp yerine orta saha oyuncusu alması,  gayet yerinde ve mantıklı takviyelerdi. Geçtiğimiz iki maça oranla daha konsantre bir Sergen Yalçın gördük. Cenk Tosun, idman eksiğinden dolayı 90 dakika tercih edilmedi hoca tarafından. Çünkü Aboubakar'ın olmadığında da Larin'le de olmuyor. Beşiktaş'ın Cenk Tosun'a ihtiyacı olduğu haftalara girdik." 

"LARIN İLERİDE OLUNCA SAVUNMA DA AKSIYOR"

"Bir de şunla yüzleşti Beşiktaş camiası, Cenk Tosun çıktıktan sonra Larin'in sadece son vuruşları ve bitiriciliği şunu gösterdi. Larin'in kanatlardaki etkinliği, ceza alanı içindeyken olmuyor. Sadece hücumsal olarak da değil. Larin ileride hedef santrfor olarak oynadığında takımın defansif gücü de düşüyor. Takımın savunma yönü de azalıyor. Çünkü temel prensip nedir, 'Savunma hücumdan başlar." Larin ileride de basamıyor.Bundan dolayı, Sergen hocanın Cenk'i çıkarıp Larin'i en azından maç koptuktan sonra ileriye atması bence mantıklı bir hamleydi."

"TÖHMET ALTINDA BIRAKMAYA ÇALIŞIYORLAR"

"Bu spor kamuoyu öyle bir spor kamuoyu ki; penaltılara kalmış, uzatmalara gitmiş, o maçta gol atmış insanlar üzerinden bile Beşiktaş'a şike iması yapanlar, kalkıp da 3 topunun direkten döndüğü bir maçta, Beşiktaş son haftalardaki en iyi oyunu oynadığı maçta bile böyle saçma sapan ifadelerle camiayı töhmet altında bırakmaya çalışıyorlar. 

"BAKKAL DEFTERLERİ..."

"Buradan bir kez daha sesleniyorum; bu ülkede sportif manada eğer ki bakkaldaki eski defterler açılırsa ki bilirler 80'lerin 90'ların çocukları... O kara kaplı defterlerdeki hesabı bir hayırsever çıkar temizlerdi. Ve kimsenin de bundan haberi olmazdı. İşte Beşiktaş taraftarı, o bakkal defterini, o veresiye defterini açarsa Ferhat'lardan girer, Zalad'lardan çıkar; Malatya'dan girer, Ankaragücü'nden çıkar. En son bir de Denizli'de kaplıcaya girer, tertemiz olur, hesabı da diğer takımlara ödetir. Ha ama ne oldu, birileri çıktı, 90'larda bu hesabı ödedi, bunun adına da 'Şerefli şampiyonluk' dedi. Ama artık Beşiktaş camiasının böyle bir misyonu yoktur. Beşiktaş camiası, kimsenin hesabını ödemek zorunda değildir, Herkes önce kendi kapısının önünü süpürmeli diye düşünüyorum."