Siyah beyazlıların listesindeki Diego Costa ve Luuk De Jong ile görüşen yönetime teknik direktör Sergen Yalçın'dan öneri geldi.

Sergen Yalçın'ın Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ile yaptığı görüşme Hollandalı golcünün alınmasını istedi.

"DE JONG'U İSTİYORUM" 

Sergen Yalçın'ın "Costa tabi ki bir yıldız ama sık sık sakatlanıyor. Ayrıca disiplin sorunu yaşadığına dair kulağıma bilgiler geldi. Bu tür oyuncularla uğraşamam yıldız olmasın takıma katkı sağlaması önemli. Bu nedenle De jong'u istiyorum ayrıca böyle bir oyuncuya ihtiyacımız var. Hava hakimiyeti çok iyi. Yandan gelecek ortaları kaçırmaz" ifadelerine yer verildi.

DIEGO COSTA'YA İSTEDİĞİ TEKLİF GELMEDİ 

Beşiktaş Teknik Direktörü ayrıca, ekonomik nedenler dolayısıyla Costa'nın transfer edilmesi halinde buna karşı çıkmayacağını söyledi.

Brezilya asıllı İspanyol oyuncuyla görüşmeler sürerken Beşiktaş'ın eli Diego Costa'nın Katar'dan beklediği ücreti alamamasıyla güçlenmişti.

Brezilya takımı Atletico Mineiro ise Costa'ya 1,5 yıllık sözleşme karşılığı 3 milyon Euro teklif etti.

FORMA SATIŞINDAN PAY İSTEDİ

Sergen Yalçın'ın görüşlerinin yanı sıra Diego Costa'nın maliyeti de rotayı Luuk de Jong'a çevrilmesinde başka bir etken oldu.

Diego Costa siyah-beyazlı kulüpten yıllık 3 milyon Euro garanti maaş ve bonusların yanı sıra forma satışından da pay istemesi transferi zora soktu.

Geçen sezon Sevilla formasıyla tüm kulvarlarda 47 maça çıkan Luuk de Jong, 9 gol kaydetti.

Ajansspor