Merkez Hakem Kurulu (MHK)  8 Mart tarihinde 12 hakemin düdüğünü astı. Bu karar çok konuşuldu. Özellikle Fırat Aydınus ve Cüneyt Çakır için verilen kararlar büyük tartışma yarattı.

Yaşanan bu olayın ardından Cüneyt Çakır'ın Türkiye'de maç yönetmek istemediği ve İsviçre Futbol Federasyonu'ndan gelen teklifi kabul edebileceği iddia edilmişti. MHK tarafından görevden alınan Çakır'ın Şampiyonlar Ligi ve Dünya Kupası'nda önemli karşılaşmalarda görev alabileceği konuşuluyordu. 

Milliyet Gazetesi yazarı Attila Gökçe, MHK'nin hakem kararlarının ardından Cüneyt Çakır ile ilgili yaşananları kaleme aldı.

İşte Attila Gökçe'nin yazısından satırbaşları...

"SORUNLARI YOK SAYIYORSUNUZ"

"8 Mart’ta 12 hakemin düdüğünü elinden alan, en kıdemli gözlemcileri de maçsız ve görevsiz bırakma kararı alan Merkez Hakem Kurulu, o günden bugüne adeta ölü taklidi yapıyor. Dr.Ferhat Gündoğdu ve ekibi, TFF Yönetim Kurulu’nun onayladığı kararlarından sonra maaşallah daraltılmış hakem sayısına rağmen “olsa da olmasa da” istediği atamaları yapıyor. VAR kadrolarını düzenliyor. Gündelik işlerin dışında merak edilenler kurulun hiç de umurunda değil. Ne kadar kolay… Sorunları yok sayıyorsunuz ve işin içinden sıyrılıyorsunuz.

Türkiye’de kamu vicdanının, medyanın, kulüplerin yaşanan kaos ortamında beklenen tepkileri verdiğini; oldu bittiye getirilen uygulamalara karşı akla uygun öneriler getirdiğini görüyor musunuz? Ben göremiyorum. Bir yanda sesini yükseltip durumu protesto eden kulüpler, bir yandan da sessiz ve derin bekleyişlerle tepkisiz kalan kulüpler var."

"İSVİÇRE'DEN RESMİ YAZI"

"Elbette farklı düşünceleri, değerlendirmeleri olabilir. Strateji gereği sessiz kalmayı daha uygun görenler de olabilir. Ama el insaf futbol dünyamızda vicdan, sadece kulüplere bırakılmış bir emanet midir? Yazılı, sözlü, görsel, işitsel, her türlü medya, onlarca saat futbol programlarıyla yorum üstüne yorum çeşitlemeleri sergilerken MHK konusunda daha çarpıcı haber ve analizleri dile getirmekte pek de üretken davranamıyor? Neden acaba? MHK’nın aldığı kararlar üzerine Jaap Uilenberg çok keskin bir bildiri yayınlayarak “Böyle bir kararın dünyada örneği yoktur” deyip istifa etti. FIFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina, MHK kararı sonrası şoka uğrayıp ilgililerden bilgi istedi. Bizim MHK’dan hiç ses çıkmadı, ikna edici bir açıklama duyamadık. TFF Tahkim Kurulu’nun MHK kararını yok sayan hükmünü de ciddiye almadılar. Göreve iade edilen hakemlere maç vermeyerek itiraz yollarını da kapayan “fiili durum” yarattılar. En hazin olay ise Türkiye’de yok sayılan Cüneyt Çakır’ın FIFA hakemliğinin devamı için İsviçre Futbol Federasyonu’ndan davet almasıydı. Günlerce uykuya yatıldı. Sonra resmi yazının TFF’ye geldiği, ancak MHK’nın cevaplandırmadığı bildirildi."

"İSVİÇRE'DEN TEKLİF GELMEDİ ÇAKIR TALEP ETTİ"

"Bizler tartışırken, bazı arkadaşlar MHK’nın nihayet Çakır’a izin verdiğini söylediler. Sonra olayın doğrulanmadığını öğrendik. Bu arada MHK Başkanı Gündoğdu’nun telefon kullanmadığını da anlamış olduk. Yine de Cüneyt Çakır’ın Şampiyonlar Ligi’nde bir yarı final alabileceği konuşuluyordu. Derken, İsviçre’de hakemlik yapmak için Çakır’ın teklif almadığı, aksine kendisinin talepte bulunduğu iddiası atıldı ortaya. MHK ölü balık taklidi yapmaya devam etti. Benim de başım döndü arkadaşlar… Aklı başında bir futbol ülkesinde olacak iş midir bunlar?Evet, olacak iştir. Türkiye aklı başında bir futbol ülkesidir!"

Kaynak: Milliyet