31.07.2026 - 11:12

Takip Et:

Daha Çok Eksiklerimiz Var

Duhuliye.com yazarı Masis Kuyumcu'nun köşe yazısı...

Beşiktaş'ın uzun bir zamandır bu kadar etkili olduğu, bu kadar fazla pozisyon ürettiği bir maçı izleyememiştik. Oyunun tamamına hâkim olduğumuz bir mücadele oynadık. Böylesine zorlu ve yüksek tempolu bir maçta mücadele eden Beşiktaşlı futbolcuları tebrik etmek gerekiyor. Danimarka ekibi karşısında maçın başından son düdüğe kadar oyunu domine ettik. Müsabaka boyunca oyuna hükmeden taraf Beşiktaş'tı. Pas trafiğini çok iyi yönettik, birçok pozisyon bulduk. Takımın diri görüntüsü, ilk toplara baskısı ve belirli bir oyun planına sadık kalması gelecek adına umut verdi.

Başta Orkun, Salih, Djalo ve Emirhan olmak üzere tüm takım çok iyi bir performans ortaya koydu. Salih'i çok istekli, arzulu ve sahada basmadık yer bırakmayan bir görüntüyle izledik. Orkun ise oyuna liderlik ettiği, kalitesini net şekilde ortaya koyduğu bir maç çıkardı. Beşiktaş'ın sahada nerede eksiği varsa Orkun oradaydı. Futbolcularımız her maçta bu mücadele ruhunu ve hırsını sahaya yansıttığı sürece bu takım sezon sonuna kadar şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olur.

Danimarka ekibi karşısında etkili bir performans sergileyen bir diğer isim de Nübel'di. Bu transferde emeği geçen herkese teşekkür etmek gerekiyor. Kalesinde bu kadar özgüven veren bir kaleciye uzun zamandır hasret kalmıştık. Ersin'den sonra Nübel, Murat 124'ten inip Mercedes'e binmek gibi oldu. Beşiktaş'ın kalesi artık emin ellerde.

İlhan Fakılı da penaltıyı kazandırdığı pozisyonda önemli bir katkı verdi. Topu sağına çekip vurmak üzereyken rakibi tarafından faulle durduruldu ve penaltıyı aldı. Belli ki bu sezon, sonradan oyuna girse bile bu tarz katkılarını sıkça göreceğiz. Rotasyonda teknik direktörün elini güçlendirecek bir oyuncu olduğunu gösterdi.

Sağ ve sol beklerde ise sıkıntılar devam ediyor. Bu kadar olumlu geçen bir maçta bile bu bölgedeki eksikler göze çarptı.

Djalo iyi bir stoper ancak yanına lider özelliklere sahip bir savunmacı şart.

Hocamızın eline verilen kadroda önemli eksikler bulunuyor. Özellikle santrfor konusunda hep aynı şeyi söylüyorum; Beşiktaş'ın üst düzey bir golcüye ihtiyacı var.

Takımın kimyasını değiştirebilmek adına Beşiktaş yönetimi büyük çaba sarf ediyor. Çok sayıda oyuncuyla yolları ayırıp yeni bir kadro inşa etmek kolay bir iş değil.

Hemen hemen birçok mevkiye transfer gerekiyor. Takıma katılacak yeni oyuncular kısa sürede uyum sağlar ve kalitelerini sahaya yansıtırlarsa, özlenen ve keyif veren Beşiktaş futbolunu yeniden izlemeye başlarız.

Şimdi sıra, savunma arkasına atılan toplarda etkili olabilecek sol ayaklı bir stopere geldi. Böyle bir transfer Djalo'nun performansını da yukarı çekecektir. Her ne kadar bazı kesimler tarafından eleştirilse de yanına kaliteli bir partner geldiğinde çok farklı bir Djalo izleyeceğimize inanıyorum.

Pas arası yapabilen, atak başlatabilen ve oyunun yönünü değiştirebilen bir 6 numara da şart. Salih Özcan iyi bir oyuncu ancak uzun lig maratonunda Ndidi ayrılacaksa bu bölgeye de mutlaka takviye yapılmalı.

Adam eksiltebilen, savunma arkasına koşu atabilen atletik kanat oyuncularını uzun zamandır bulamıyorduk. Trossard önemli bir takviye oldu. Yeterli mi? Bence değil. Aynı kalitede bir kanat oyuncusuna daha ihtiyaç var.

Forvete ve ceza sahasına penetre eden kanatlara servis yapabilecek kaliteli bir 10 numara da gerekiyor.

Son olarak, skor üretme oranı yüksek bir santrfor şart. Hyeongyu Oh ile bütün sezonu geçirmek doğru bir plan olmaz. "Salih ve Mustafa da var, idare eder" düşüncesi büyük hata olur. Hedef şampiyonluksa, Mario Gomez tarzında üst düzey bir golcü mutlaka kadroya katılmalı.

Masis Kuyumcu / duhuliye.com
 

www.duhuliye.com
Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!
twitter - instagram - youtube - tiktok - facebook
Duhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026

YORUMLAR (31)

Cabbarov
31.07.2026 - 19:56

Yaziya bak çay demle. Oyunu baştan sona domine ettik diyor. Şans adamların yanında olsaydı ilk yarı fisimizi çekmişlerdi yaw. Beş para etmez bir yazı…

Yanıtla Beğenme (0)
Nkunku
31.07.2026 - 14:24

Oh tank gibi çarpan yıkılıyo maşallah

Yanıtla Beğenme (0)
KlavuZ
31.07.2026 - 12:41

Güreşçi Mustafa ile kimseyi iplemeywn semihi mi diyorsun dün mustafayi gördük adamlarla güreşi yordu Mustafa turkuye kupa vsinda oynatın 1 milyon veren bile çıksa hemen yollayın bizde olmiyor ki zaten de olmuyor birak golcü lu gu fitbolculugi bile vu performansa tartışılır hoca ya yazar başarı onun icin hocayı kusturmeyin kimi istoyrsq alin yoksa sonrası gerçekten uçurum bjk için

Yanıtla Beğenme (0)
Bozkir gartali
31.07.2026 - 12:35

sol defans, uzun pas atabilen stoper, 8 numara, sağ kanat, arkası dönük oynayabilen topa basabilen santrafor = 5 oyuncuyu al, arkana yaslan, rakiplerini çıtır çıtır ye... bu oyuncuların da uçup kaçmasına gerek de yok, on üzerinden 6 lık 7 lik yeter.

Yanıtla Beğenme (0)
Carsi
31.07.2026 - 12:31

Defans yok orta alan forvet yok adal ne bekliyorsun anlamadik 1 ay salahla bos bos zaman geçirdiniz bu kadro ilk 2 ye hayatta giremez fb gs transferde uctu gitti

Yanıtla Beğenme (6)
Rizeli
31.07.2026 - 15:38

@Carsi kes lan sesini !!! fb gs kimi almış lan malkoçoğlu !!! Fb Vedat , ake , Greenwood aldı başka ne aldı hayırdır , GS ugochukvu mudur nedir malın birini aldı sadece uçmuşlar senin kafa uçmuş gevezelşk etme !!! Şu an iki takımı toplasan yine bizi yenemezler ne anlatıyorsun lan sen armut

Beğenme (0)
Kartalinyo
31.07.2026 - 12:26

Hocaya kadro verin. Hocaya acil transfer yapın. İlhan ilk 11 oyuncusu değil. Cerny dökülüyor. Hiç hazır değil. Orta saha rotasyonumuz yok, sol sağ farketmez bir stoper alın. Oh müthiş çalışıyor hayranım ama 1 pozisyona ya girdi ya giremedi. En az 5 oyuncu lazım.

Yanıtla Beğenme (4)
Kara01
31.07.2026 - 13:21

@Kartalinyo ilhanı bir maçta yediniz değilmi ondan sonra millet nasıl genç futbolcu bulup oynatıyor bir gidin ya

Beğenme (0)
Demir
31.07.2026 - 12:25

Şu an en zayıf yerimiz sol bek, Che rn y le de olmaz ..N didi ve Che rny elden çıkarılmalı

Yanıtla Beğenme (2)
nuri şahi-biliç
31.07.2026 - 12:07

DÜN AKŞAMKİ maçın yıldızı santraforumuzdu önce yazınızda hakkını teslim etmeliydiniz sonrasında tek başına yetmeyeceğini hepimiz biliyoruz zaten

Yanıtla Beğenme (0)
Çöl kartalı
31.07.2026 - 12:03

Ohun fizik durumunu hiç begenmiyorum hergün biraz daha genişliyor bu hiç iyiye işaret degil çekirge akrep yemeyi bıraktı insan gibi kebap döner yemeye başladı anlaşılan ama biraz bogazına hakim olması gerekiyor bir tarih şikesaraya gelmişti öyle bir topçu endonduba mıydı neydi türkiyeye geldi yedi yedi dıçmadı fıçı gibi olmuştu ohta da o potansiyeli görüyorum

Yanıtla Beğenme (7)
ali1771
31.07.2026 - 12:00

bence emirhan'a büyük haksızlık yapılıyor. onun önüne stoper almak hem onu kesmek demek hemde takımın yerli 11'ini engellemek demek. orkun salih emirhan hırslarıyla bu takımda 11 de olmalı. hem kontenjanı baska yere kullanırız hemde 23 yaş altı bir stoper kiralarsak maddi olarakta yormaz bizi

Yanıtla Beğenme (2)
NZMDMR
31.07.2026 - 11:54

Ya sanırım bu arkadaş maçı izlemeyenler için yazmış bu yazıyı. İlk 45 dk adamlar bizim orta sahayı yürüyerek geçip geldiler kalemize adamların 13 şutuna 4 şutla karşılık verebildik ilk yarı. Allah'tan 10 kişi kaldılar da bı beceriksizlik yapmadık ona şükür.

Yanıtla Beğenme (1)
Vasatio
31.07.2026 - 11:51

maçı yayınlayan kuruluşun youtubeda yayınladığı özete bakın doğrudan 2. yarıdan başlatmışlar.. ya kardeşim tarafsınız da bu kadar olmayın.. bunu sarıların maçına yapamazlar korkularından.. bize gösterdikleri özen bile bu kadar.. yazık ve rezalet.. tepki koymuyor yorum yapmıyoruz diye oluyor bunlar..

Yanıtla Beğenme (1)
Fiyulanin
31.07.2026 - 11:49

@Turgut 8maçtır golü yok. OH iyiyse anlattığın kadarıyla neden senelik 10-12 milyon maaş ve 5-10 imza parası teklif ediliyor yeni santrfora. OH maalesef ilk 2 maçta attığı bal gollerle bizi kandırdı. Asla büyük takım oyuncusu olamaz.

Yanıtla Beğenme (16)
Kovboy Gamze
31.07.2026 - 12:28

@Fiyulanin Oh iyi bir transfer ve iyi ve mücadeleci, güçlü bir futbolcu ve santrfor, fakat birinci forvet olarak en üst seviye aranıyor. Oh’u niye karalıyorsun ki, gönüllerimizi fethetmiş bir karakter sonuçta.

Beğenme (0)
Rizeli
31.07.2026 - 11:45

1 stoper , 2 orta saha , 1 sap kanat , 1 de santrfor tamamdır !! Bu hoca eldeki oyuncularla bile bu takıma geçen sezonun en az 20 puan fazlasını aldırır

Yanıtla Beğenme (0)
1903
31.07.2026 - 11:45

Her sene başında olduğu gibi şişirmeler başladı, daha 1 dk. da 2 gol yiyebilirdik. Yine rakip 10 kişi kaldıktan sonra üstünlüğü ele geçirebildik. Evet fizik gücü olarak takım iyi seviyede ancak lütfen gaza gelmeyelim. Gerçekçi olmazsak yine hüsran olur sonumuz.

Yanıtla Beğenme (4)
AGG
31.07.2026 - 13:39

@1903 hepimiz sonuna kadar Beşiktaş liyiz ama be kardeşim hep iyileri görüyorlar ve kötüyü söylemekten korkuyorlar iki tane direkten dönen topları var iyi vuramadiklari var bunları görme ne yaptın iyilik mi yaptın sanıyorsun adam altı pasin önünde yürüyerek çalım atıyor tık yok gördüğünü söyleyeceksin korkma bu kötülük değil yarın beşlik olunca söylersen bir faydası yok

Beğenme (1)
Mete
31.07.2026 - 11:43

OH harika oynadı yedi bitirdi stoperleri hele o şut neydi öyle çocuk baktı pas atan yok füze attı Müthiş bir karakter bu çocuk

Yanıtla Beğenme (0)
Kübalı Selo
31.07.2026 - 11:42

Bir Vincenzo İtaliano sözü herşeye bedel ; Piano Piano

Yanıtla Beğenme (1)
Aydın Doğan
31.07.2026 - 11:39

Julian brandt bonservisi elinde cuk oturur

Yanıtla Beğenme (0)
TNR
31.07.2026 - 11:35

Önder Özen ve ekibinin en kısa zamanda eksik bölgelere transfer yapmalı lazım. Bundan sonrası lig ve Avrupa' da zorlu rakipler.

Yanıtla Beğenme (0)
Yani
31.07.2026 - 11:33

Musrati ve joa Mario kampa katsaysın iki maç oynatır satardık elinde değerlenirdi hocam

Yanıtla Beğenme (1)
Kartal 1903
31.07.2026 - 11:32

Adalı transferler için daha ne bekliyor lig başlayacak

Yanıtla Beğenme (0)
Füze Oh
31.07.2026 - 11:28

Oh’nun ikinci yarının başlarında olduğu yerden çıkardığı bir şut, o nasıl bir füze, kaleci bile üstüne doğru gelmesine rağmen bacaklarının arasına sektirdi. Adamın etrafı sürekli 2-3 oyuncuyla sarılı olmasa uzaktan da şut çekmeli bence, inanılmaz güçlü şut çekiyor, bu konuda Roberto Carlos’u aratmaz herhalde. Frikik attırsan duvar kurmak isteyen çıkmaz galiba 🤣

Yanıtla Beğenme (0)
BJKobra
31.07.2026 - 12:13

@Fiyulanin katılmıyorum sana, Oh’u kolaylıkla zarar etmeden hatta iyi kazanç sağlayarak satabilirsin. Fakat evet, daha üst seviyede bir santrfor alınacak ve Oh ikinci santrforumuz olarak kalacak gibi gözüküyor ki en doğrusu da budur.

Beğenme (0)
Fiyulanin
31.07.2026 - 11:45

@Füze Oh Attğı şutlar için mi yoksa gol atması için mi alındı? OH santrafor performansı ve gol istatistiği ile asla şampiyon olamazsın. O yüzden zaten santrafora iyi bütçe ayrıldı. keşke devre arası OH alınmasaydı ve 14 milyon verilmeseydi...

Beğenme (4)
Rizeli
31.07.2026 - 11:41

@Füze Oh harbiden o nasıl şuttu ak topu görmedim ... Kaleci de görmedi ... Yardım kalksın dua etsin üstüne geldi onu bile tutamadı :))

Beğenme (0)
BlackEagle
31.07.2026 - 11:27

Salih değil Semih olacak ama genel olarak çok doğru ve yerinde bir yazı tespit olmuş. Sol kanat ok, sağın zayıf cerny rashica ikilisi anca bir oyuncu eder, Oh kesinlikle ilk santrafor kalitesinde değil iyi ama yeterli değil, beklerde sağ tamam diyelim, sol kötü, yeni transfer fos çıktı sanırım? Göremedik bile? Agbadou hiç beğenmemiştim hala daha Djalo ve emirhanın ardından ancak 3. Stoper olur kötü transfer, ndidi her derbiyi kaybettirdi ya sakat ya da çok gereksiz oynuyor satın gitsin lütfen, 6-8 şart bize, olaitan,orkun,özcan a bir yedek bile yeter, sağ açık şart. İyi galibiyetti Italiano Sergen’e kurs versin.

Yanıtla Beğenme (6)
Ohenhen
31.07.2026 - 11:24

Ersin necip düşüncesinden bi kurtulduk bu güzel. Kadro derinliği zayıf arttırmak lazım. İlk yarı 2 tane atabilirlerdi sevinelim ama gerceklerden uzaklaşmadan.

Yanıtla Beğenme (0)
AGG
31.07.2026 - 11:22

Masis kuyumcuyu şahsen tanırım ama sanırım yanlış maç seyretti ilk 10 dakika maçın 2-0 olmamasını adamların beceriksizliğine ve biraz da şansa borçluyuz 15 ten sonra tamam denge gelmeye başladı ama onlar gol olsaydı iş bitmisti

Yanıtla Beğenme (2)
Hollanda Bjk
31.07.2026 - 11:21

Ben baska mac mi izledim? Adamlar 10 kisi kalana kadar tek kale oynadi, cok kacirdi. Skor yorumculari bunlar

Yanıtla Beğenme (7)
Kartal 1903
31.07.2026 - 11:21

En az 6 transferler şart

Yanıtla Beğenme (0)
Taraftar
31.07.2026 - 11:21

Geçen sezona göre iyi bir başlangıç yaptık. Avrupa da tur atlamış olmak değerli. Evet eksikler var ama takımın istekli oluşu çok önemli. Eksik mevkilere elbette transfer yapılacaktır ki bunları da göreceğiz muhtemelen. Hoca takıma iyi bir hava getirmiş. Umarım Avrupa da ve Ligde iyi bir sezon olur Beşiktaş için.

Yanıtla Beğenme (0)
Turgut
31.07.2026 - 11:20

Beşiktaş Oh tan çok para kazanır Yeter medyatik futbolcu manyağı medya ile futbol fukarası bazı taraftarlar maydonoz olmasın. Takım oyuncusu yetenekli çok çalışkan dün defanstan çok top çıkardı gol vuruşları çok iyi teknik hep oyunun içinde olmadık zamanlarda maç kurtarır disiplinli asist yapar. Adalının en iyi transferi

Yanıtla Beğenme (0)
KARTALGÖZÜ
31.07.2026 - 11:19

Hangi gözle seyrettin, hangi beyinle idrak ettin kardeş? Sağ bekte sorun yok kardeş. Murillo özellikle ilk maçta muhteşemdi.

Yanıtla Beğenme (1)
Urfalı Babi
31.07.2026 - 11:16

Santrafor Oh dürüst ve çalışkandır looo. Ama Raşitsa dümenden oynuyor kolpa

Yanıtla Beğenme (0)