İşte Atilla Gökçe'nin açıklamaları: 

"DAR KADRONUN SIKINTILARI YAŞANIYOR"

"Beşiktaş'ta sıkıştırılmış fikstürde -hem de Türkiye Kupası finaline de kaldı- zaman zaman çok dar kadrolarla mücadele etti. İki santrforu aynı anda sakatlar ve oynamıyorlar. Onlar oynamayınca Larin de etkilendi. Ancak Gökhan Töre ve N'koudou gibi isimlerle gerçekten bir şampiyon takım gibi birbirlerinin yaralarını ve eksiklerini sardılar, birbirlerini taşımaya çalıştılar." 

"EN ÇOK SIKINTIYI ATİBA ÇEKİYOR"

"Bu yorgunlukta en büyük sıkıntı çekenin Atiba olduğunu anladık. Atiba çok olağanüstü bir sporcu. Sorumluluk duygusu üst düzey. Antrenman ciddiyeti örnek olacak düzeyde. Fakat yılda 30-40 maç oynayacak seviyede olamaz artık. Atiba ile 1 sene daha devam edilecekse ona alternatif bir ismin de artık kadroda bulunması şart." 

"BEŞİKTAŞ YENİLGİYİ HAK ETTİ"

"Beşiktaş, Galatasaray'a karşı yenilgiyi hak etti. Fatih Terim, Rosier ve Ghezzal kanadını durdurdu, Atiba'yı da kilitledi. Bir tek Josef ayakta kaldı belki ama o da tek başına nereye yetsin? Gedson Fernandes dikkat çeken isimdi. Hem acayip sert oynuyor hem de oyunu kuruyor. Ancak gelecek sene de burada kalırsa çok vukuatı olabilir, çok kart görebilir."

"SERGEN YALÇIN HAKEM KONUSUNDA..."

"Sergen Yalçın, her maçtan sonra hakem konusunda tepki göstermemeli. Gazetelerde de sürekli aynı fotoğrafları kullanıp duruluyor. Sergen Yalçın futbolu çok iyi biliyor. Çok zeki bir adam. Ama bu hakem konusunda tecrübesiz. Fatih Terim, cezayı göze alarak tartışanlar da var ama ben tasvip etmiyorum asla. Terim iyi bir örnek değil bu konuda. Ama nezaketle, saygıyla, çerçevesini çok dar tutarak hakem eleştirisi yapmalı."

"BEŞİKTAŞ ŞAMPİYON OLACAK"

"Beşiktaş şampiyon olacak. Ben şahsen iki maçta da galibiyet bekliyorum Beşiktaş'tan. Futbolcular da neyin ne olduğunu biliyorlar. 800 metre ya da bin 500 yarışlarında vardır; birden patlama yapar önde giden atletler. Diyelim 6 atlet varsa içlerinde madalyaya en yakın olanlar patlarlar. Herkes onu kovalamaktan bitap düşer. Bence Beşiktaş da o finiş temposuna girdi. İpi gördü koşuyor. Ha buradan şampiyonluk kaybolabilir mi? %20 ihtimal koyalım."

"TERİM'İN UYGULADIĞI TAKTİK ÖRNEK OLABİLİR"

"Fatih Terim'in uyguladığı taktik Karagümrük'ün hocası Farioli ile Göztepe'nin hocası Ünal Karaman'a örnek olabilir. Tabii onların bunu gerçekleştirecek kadro gücü var mı, o da ayrı bir soru işareti."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ