A Milli Takım’ın başına kim gelirse gelsin, ilk cümlesi, “beyaz sayfa” oluyor, ben de buna tutuluyorum arkadaş... Bırakın beyaz sayfayı, geçmişi yargılamayı da önünüze bakın, önünüze! Efendim, Hamit Altıntop, C Grubu’nda bulunmamıza neden olarak geçmişteki performansı gösterdi. Bilmeyen mi var?

Uluslar Ligi’ne bazı futbolseverler yan gözle bakıyorlar, hatta burun kıvırıyorlar! Yapmayın, etmeyin, belki hedef büyük değil, ama 2024 Avrupa Şampiyonası Finalleri’ne katılma adına müthiş bir fırsat olduğunu unutmayalım. Yani, grup maçlarında hem yarışacağız hem de Stefan Kuntz elemelerdeki ideal kadroyu belirleme şansını bulacak. Artı kazandığımız her maç, ülke puanımıza da katkı yapacak.

Kuntz’un belirlediği aday kadroda yeni yüzler, kesik kesik de olsa şans bulanlar var. UEFA Uluslar Ligi C Grubu’ndaki rakiplerimiz asla bizim ayarımızda ve kalibremizde değil... Buradan elimizi-kolumuzu sallayarak seviye atlarız, dileriz bir iş kazası yaşamayız. Artı, ay-yıldızlı ekibimizin gerçek performansını bu rakiplere bakarak analiz edersek hata yaparız. Hedef elemeler olduğuna göre, o kulvarda test edeceğiz.

Doğal çime alışmış bir ekibin, böylesi suni zeminlerde oynaması zordur. Özellikle teknik kapasitesi yüksek oyuncular adam eksiltme ve paslarda sıkıntılar çeker. Yani topla dripling yaparken meşin yuvarlağı kontrol etmekte güçlük çekersiniz. Bu handikapa karşın ekibimiz ilk yarıda golleri erken bulunca, temposu da düştü. Sol kanatta görev yapan Doğukan 2 ve 14’de attığı golerle farkı ikiye çıkardı. Doğukan’ı Antalyaspor’dan tanıyoruz, beğendiğimiz bir oyuncu...

İlk kez on birde yer aldı, attığı iki golle, rekabette ‘ben de varım’ dedi. Aferin ona, özgüven on numara...

Kuntz, ikinci yarıya Yunus Akgün ve Orkun’u sahaya sürdü, Hakan ile Cengiz’i oyundan aldı. O Yunus ceza alanına girdi, Sirvys elle oynadı. Oyun devam ederken VAR devreye girdi, incelemeden sonra orta hakem penaltı noktasını gösterdi. Serdar Dursun şık bir vuruşla farkı üçe çıkardı.
Litvanya, bu golden sonra risk aldı, 64’de ilk atağını gerçekleştirirken, Laukzemis’in şutunda top üst direkte patladı. 81’de Mert Müldür sağdan indi, altıpasa kesti, Serdar Dursun’a dokunmak kaldı.

89’da Yunus Akgün, Kerem’in asistiyle farkı beşe çıkarırken, Halil Dervişoğlu kaçırdı, kaçırdı 90 artı 1’de nihayet golünü attı, maçın skorunu belirledi.

Evet, ay-yıldızlı ekibimiz, Uluslar Lig’inde doludizgin yoluna devam ediyor. 2’de iki yaptı, rakip fileleri gole boğdu, liderliğini sürdürdü.

Ne diyelim darısı Avrupa Şampiyonası Elemeleri’ne... Yolunuz açık, şansınız bol olsun güzel adamlar...

Bilal MEŞE / Milliyet