Süper Lig'e Kayserispor galibiyeti ve Alanyaspor beraberlikleriyle başlayan Beşiktaş'ta transfer çalışmaları da son hızıyla devam ediyor. Son olarak Everton'dan Dele Alli'yi gündemine alan Siyah Beyazlılar, İngiliz yıldızın transferinde büyük aşama kaydetti. Beşiktaş'ın kısa süre içnide Dele Alli transferine son noktayı koyması bekleniyor.

Beşiktaş'ta Dele Alli transferinin ardından başta savunmaya olmak üzere orta saha ve kanat transferleri de gerçekleştirilecek. 

Beşiktaş muhabiri Serdar Sarıdağ, Beşiktaş gündemini ve transferdeki son gelişmeleri aktardı. Sarıdağ, Dele Alli transferinin detaylarını açıklarken İngiltere'den bir transferin daha gerçekleşebileceğini ifade etti.

Serdar Sarıdağ'ın değerlendirmeleri şu şekilde;

"BAŞLANGIÇ NOKTASI YASİN KOL! ÇOK KÖTÜYDÜ"

"Hakem kötüydü ama Beşiktaş ikinci yarı ne yaptı diye kimse bir şey söyleyemez. Eğer bunu söylersen hakemi eleştiriden uzak tutarsın. Başlangıç noktası Yasin Kol... Beşiktaş'ın haksız yere oyuncusu atıldığı için Valerien Ismael bazı oyuncu değişiklikleri yaptı. Beşiktaşlılar 'Keşke N'Koudou'yu oyunun başında atsaydı hakem' diyorlar. N'Koudou'nun pozisyonu bana göre kırmızı kart değil. Kötü veya art niyetli demiyorum ama hakemin performansı kötüydü. Futbolcular kötü olduğunda yedeğe çekiliyor veya takımdan ayrılıyor. Hakemlikte de bu olması lazım. Futbolcular, yönetimler gidiyor ama hakemler kalıyor. Bu hakemler kalırsa 'bir dakika' der insan. Futbol içindekiler insan değil mi? N'Koudou, Emrecan, Valerien Ismael bunlar insan... Pozisyonları iyi süzemiyorsan bu işi yapmayacaksın. Bir maçta 10 hata olmaz."

"HOCAYA BAYERN VE FENERBAHÇE MAÇLARINI İZLETİN"

"Beşiktaş'ın puan kaybetme nedeninin başına ben Valerien Ismael'i koymam. Baktıklar ki hakem kötü, kritik oyuncular sarı kart görmüş. Buna göre bir plan yapmış. Ben buna saygı duyarım. Oyun içerisinde çözüm üretebilirdi. Bu kadar kabullenmeyi Beşiktaş taraftarı kabullenmez. Büyük takıma geldiğinin asıl şimdi farkına varmıştır. Bayern Münih deplasmanında 10 kişi kaldı Beşiktaş bu kadar mahkum oynamadı. Hocaya Bayern ve Fenerbahçe maçlarını izletin. Elbette emeğe saygı duymak lazım ama asla 'Valerien Ismael hoca değil' gibi sözler kullanmam. Geçmiş hatalarından ders alan bir hoca. Vitor Pereira'ya benziyor. Valerien Ismael ile Vitor Pereira'yı aynı kefeye koymayın."

"VALERIEN ISMAEL İLE İLGİLİ KONUŞMAK İÇİN ERKEN"

"Valerien Ismael ile ilgili konuşmak için çok erken. Ligde 3-4 maç üst üste kaybederse veya tarihi farklar yerse gidersin. Sergen Yalçın ve Fatih Terim'in gittiği bir coğrafya burası. Ama ben bu planlamaya saygı duyulmasını istiyorum. Planlama ve strateji doğru. Transfer hamleleri ve bütçeyi düşürmeye yönelik hamlele doğru. Artık Türkiye'de şampiyon olmak pek bir şeyi ifade etmiyor. Sadece büyük başkan ve büyük hoca deniliyor veya ön taraftarı birkaç oyuncu konuşuluyor. Planlama ve strateji hamleleri şu an için çok daha önemli. Alt yapıya verilen önem çok önemli. İki futbolcu gitti zaten. Birçok oyuncu da alt yapıdan gelecek.Beşiktaş'ın kaleciden yana sıknıtısı yok ama Ersin konusunun çözülmesi lazım. Gidiyor mu kalacak mı. Henüz belli değil. Saiss'in golüne yapabilir? Valerien Ismael Zinedine Ferhat ve Candeias'ın geçiş yollarını kapatmak istedi. Bu yüzden Salih ve N'Koudou'yu oyundan aldı ve yerlerine Tyler Boyd ve Necip oyuna girdi. Sarı kartları da vardı iki ismin. Tyler Boyd'un defansif yönünden faydalanmak istedi."

"DELE ALLİ GECE HAYATI SEBEBİYLE TERCİH EDİLMİYOR"

"Böyle bir transfer olduğunda şuna bakarım. İsteyenler var mı? Oradaki kulüpler ne kadar bütçe veriyor burası ne kadar veriyor. Buna bir bakarım. Dele Alli'yi canlı seyrettim. Hayranlık uyandıran bir oyuncu. Dele Alli o performansının yüzde yüzünü oynasa zaten sana gelmez. O performansının yarısını oynasın bu lige yeter. Dele Alli, İngiltere'de gece hayatı sebebiyle tercih edilmiyor. Bunu bana söyleyen İngiliz gazeteciler. Özel hayatında bazı sıkıntılar olmuş ve gece hayatına atılmış. Kimseye zararı olan bir oyuncu değil. Arkadaşları tarafından sevilen bir isim zararı sadece kendine. Biraz daha profesyonel davranırsa net iş yapar. Elinden geleni yapmaya çalışıyordu. Eğer Dele Alli 'Burada bir çıkış yakalamak istiyorum' derse Ocak ayında Everton geri alır. Eğer kendine bakmazsa yeni Manuel Fernandes olabilir."

EVERTON'LA ANLAŞMA TAMAM! DELE ALLİ KARARINI VERECEK"

"Everton'la anlaşma tamam. Dele Alli kararını verecek. Beşiktaş'a gelip gelmeme konusunda henüz net kararını vermedi. Belki Everton'da kalır. Kendisi kalabilir Lampard'ın istememesi şart değil. Adem Ljajic, Lens ve Douglas örneklerinde olduğu gibi ama oyuncu kendini yeniden kanıtlamak isterse Beşiktaş, Dele Alli için rehabilitasyon merkezi olur. En azından takım içerisinde huzursuzluk çıkartabilecek bir karakter değil. Zararı kendisine."

"LEICESTER CİTY'DEN AMARTEY LİSTEDE! SAMY MMAEE DE OLABİLİR, ANA HEDEF KAAN AYHAN'DI"

"Kiralama bedeli olacağını zannetmiyorum. Yıllık ücreti 2 milyon 250 bin euro olacak. Pjanic transferinde yer yerinden oynadı ama olmadı. Galatasaray için de bu iş gerçerli. Transferin havası sahada atılır. Fenerbahçe için de geçerli. Everton'ın Dele Alli'yi istememesinin birçok nedeni var. Dele Alli transferi bugün yarın belli olabilir ve ayrıca Welinton da gidebilir. İki tane stoper alınacağını düşünüyorum. Bu isimlerin de Premier Lig'den olma ihtimali yüksek. Eğer iki seçenek varsa taraftar Amiri'nin de gelmesini isterim.Beşiktaş iyi ve tecrübeli isimlere bakıyor. Yabancı sınırını bekliyorlar. Leicester City'den Daniel Amartey ve Ferencvaros'tan Samy Mmaee listede. Asıl hedef Kaan Ayhan'dı Beşiktaş'ta ama henüz olmadı."

"FASSNACHT VE KEREM ATAKAN İÇİN GİRİŞİMLER SÜRÜYOR"

"Dele Alli ismi Amiri transferi daha çabuk bitsin diye ortaya atılmış olabilir. Christian Fassnacht da ölü taklidi yapılan isimlerden biri. Ghezzal'ın alternatifini söyleyin? Sivasspor'dan Kerem Atakan Kesgin de listede. O transferden vazgeçilmiş değil. Hasic ciddi bir sakatlıktan çıktı ve çok geriye gitti. Ghezzal'ı yedekleyebileceğini zannetmiyorum."

"EMRE BELÖZOĞLU, FENERBAHÇE'DE KALSAYDI DORUKHAN DA FENER'E İMZA ATACAKTI"

"Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'de kalsaydı Dorukhan da Fenerbahçe'ye gidecekti. Emre Belözoğlu ile yollar ayrılınca Dorukhan da Trabzon'a gitti. O dönem Beşiktaş, Dorukhan'ın isteyeceği paraları veremezdi. Böyle bir performans göstermesinin de garantisi yoktu."

"SERDAR SAATÇI SÖZLEŞME UZATMANIN EŞİĞİNDE"

"Serdar Saatçı ile yeni bir sözleşme imzalamanın eşiğindeler. Serdar'ın yerinde olsam Beşiktaş'la sözleşme imzalarım. Serdar Saatçı vazgeçmezse, hırsı ve isteğiyle Beşiktaş'ta başarılı olabilir."

Kaynak: Milliyet