Geçtiğimiz gün tüm futbolcular, teknik heyet ve tesis çalışanlarına ikinci kez Coronavirüs testi yapan Beşiktaş, sonuçları açıklamıştı. 8 kişinin koronavirüs testi pozitif çıkan siyah-beyazlılarda, Başkan Ahmet Nur Çebi'nin de virüse yakalandığı belirtildi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin Corona virüse yakalanmasının ardından  Mehmet Demirkol, değerlendirmelerde bulundu.

Mehmet Demirkol, yaptığı değerlendirmede, "Öncelikle başkana (Ahmet Nur Çebi) ve spor dünyasında testleri pozitif çıkan herkese çok geçmiş olsun. Pozitif vakaların genellikle asemptomatik olması ya da ağır olmayan semptomlarla geçiyor olması sevindirici. Bütün sistemi kapatmadığınız sürece vakalar olacak. Virüsün birden mutasyona bulaşma özelliğini kaybetmesi ya da aşı bulunması hali dışında zaten olması beklenen de bu.

Hatta aşı bulunsa dahi hastalığın kızamık gibi tamamen yok olmayabileceğini de DSÖ açıkladı. Tabi beklenen en kısa yol yoğun bakımlarda kapasite dolmadan herkesin enfekte olup bağışıklık kazanması.

Dolayısıyla 2-3 ay boyunca dünyadaki herkesi evine kapatmak dahi işleri düzeltmeyebilir. Çünkü Dybala gibi 7 hafta semptomsuz virüs taşıyanlar var. Belki de daha fazlası. Herkese tekrar geçmiş olsun." dedi.

Fanatik