İşte Demirkol’un yaptığı açıklamalar:

-QUARESMA’NIN YAPTIĞI GİBİ EĞER BU İŞE EL KOYMAZLARSA…-

“Sivasspor'un ikinci golünden sonra bu kadar umutsuzluğa kapılıyorsa, taraftar dakikalar geçtikçe de rakibi alkışlıyorsa, ‘Bizim sizden bir umudumuz kalmadı’ demek. Yani tribün dilinde bu demektir. Bu çözülmenin işaretlerinden biri. Beşiktaş yönetimi, teknik heyeti ve lider oyuncuları Quaresma'nın yaptığı gibi eğer bu işe el koymazlarsa hak etmedikleri bir çözülmeye gidecekler. Bu kadro şu anda çözülecek bir kadro değil. Ama bazen psikoloji kalitenin önüne geçer. Beşiktaş'ın oyunu bu kadar çözümsüzlük yolunda giden bir oyun değil. Çözülür bu iş.”

-ATANIN YOK, TUTANIN YOK-

“Gol atamadığın zaman rakip kendine geliyor. Atanınla tutanın performansı önemli. Beşiktaş, önceden maç başlayınca 20 dakikada skoru 2-0 yapıyordu. Bu sene garanti gol yok. Atanın yok, tutanın yok. Bu işi yapacak oyuncular vasatın altında kaldı.”

-EN İYİ ATIBA VE MEDEL-

“Şu an Beşiktaş'ın en iyisi hala Atiba. Çaba açısından ve savunma açısından da en iyisi Medel. Takıma % 50 etki ediyor. Ama o da oyunu öyle şahane kuran bir oyuncu değil. Atiba, Oğuzhan ve Sosa'dan geldiğimiz nokta tatmin etmiyor. Bunların oynayacağı oyunu olgunlaştırmaya yarayacak. O direnç noktalarını tutacak hücum ve kaleci performansları da yok, golcü performansları da yok. Asıl mesele oyunu kuramamak ama kadroyu yenilediğinde bu hemen olabilecek bir şey değil. Buna yardımcı olacak yan faktörlerin olmayışı tabii atanla tutanın olmayışı takımın olgunlaşmasına müsaade etmiyor. Beşiktaş standardından bahsediyorum, sıfır santrfor performansı, sıfır kaleci performansı. Kalecisi de belli değil, santrforu da belli değil.

-TARAFTAR, OĞUZHAN’DAN BİRAZ VAZGEÇMİŞ GÖRÜNÜYOR-

“Braz'ın attığı gol Oğuzhan'a yazar. Çünkü Oğuzhan vurmasaydı Caner o topu çıkarır. Golü atan Oğuzhan. Caner orada olmasa da o top girer miydi? Girerdi... Tabii Oğuzhan kendi kalesine bir gol bir asist olunca çok büyük tepki geldi. Gelir... Yani bir tek onda mı suç? Değil... Ama sen takımın kaptanı ve liderisin. Öyle görünüyorsun. Yetenek olarak da en iyisisin. Bu oyuncuların vasatın altına düşme hakları yok. Bu tip oyuncular her seferinde yüksek standartlarda oynamalı. Taraftar Oğuzhan'dan biraz vazgeçmiş görünüyor. Ama Oğuzhan da vazgeçmiş gibi görünüyor. Bunu Selçuk için söylemiştim, bu hafta biraz kıpırdanma oldu. Hayatta başka bir iş yapma ve sadece oyuna konsantre ol, sadece oyunu düşün ve yap yani. Bayern Münih'de oynamıyorsun. Göster araya bir top at. Bunlar net gözüküyor. Attığı top atılacak top mu? Herhalde orada daldı. O pas hatası falan değil. Yeteneği de var Oğuzhan'ın hepimiz biliyoruz. Gösteriyorsun bunu, çok önemli oyuncusun. Ama geriye düşmeye başlayınca bu tepkiler olur, bunlar çok normal. Önemli olan Oğuzhan vazgeçiyor mu vazgeçmiyor mu? Taraftar ondan vazgeçmiş de Oğuzhan onlardan vazgeçiyor mu? Taraftar, takımdan vazgeçiyor mu? Umuyorum geçmiyordur. Oğuzhan gider, başka yerde oynar. Oğuzhan buradan gitsin, ertesi gün Trabzon'da oynar. Oradan çıkar, Fenerbahçe'ye gider. Oradan çıkar, Galatasaray'a gider. Atar bir tur yani. Çünkü o yeteneği var. Ama öyle değil ki o iş. İyi kontrat, her şey çok iyi, yetenek her şey var. Yapabilir. Bunu göstermesi lazım ama gösteremiyor. Sürekli geri gidiyor iş. Maça giden taraftarlar 'Eyvah bugün Oğuzhan yok' demiyordur. Bu çok kötü bir oyuncu için. Oğuzhan kalitesinde bir oyuncu için üzücü bir durum”

-DÜN MAÇTAN SONRA HERKESİ ÇAĞIRDI-

“İkinci en çok tepki gösterilen oyuncu kim? Quaresma. Niye? Çünkü bu adamlar lider oyuncu. Bu adamlarla oyunun liderleri. Fenerbahçe'de mesela Hasan Ali ve İsmail'e tepki gösteriliyor. ‘Biz sizin kalitenizi beğenmiyoruz. Siz burada oynamayın’ diyorlar. Ama Beşiktaş'lıların tepkisi öyle değil. Beşiktaş'lıların tepkisi, 'Siz bu takımın lideri ve işi çözen adamlarsınız, adam gibi oynayın' diyorlar. Quaresma'nın cevabı gayet güzeldi. Yani ‘Beğenmiyorsanız devre arası giderim, taraftar haklıdır’ dedi. Ama dün de maçtan sonra herkesi çağırdı, ‘Gidip özür dileyelim’ diyen de o. Şimdi sadece Oğuzhan üzerinden giderse... Oğuzhan ‘Niye hep ben’ derse Oğuzhan'nın şöyle düşünmesi lazım. ‘Niye hep ben’ dersen olmaz. Tabii ki ben olacağım. Çünkü bu takımın en yetenekli oyuncularından biriyim ve takımın lideriyim. Tabii ki bana tepki gösterecekler, ‘Ben de bu ipi göğüslemeye hazırım’ derse olur."

-TOLGAY, ÇOK ŞEY OYNAMIYOR-

“Tolgay, çok şey oynamıyor. Tolgay yerli değil. Türk ama yerli değil. Türk milli takımında hala oynayamıyor. Bu takımda oynayamıyor. Almanya'da yetişmiş ve Alman milli takımında oynamış bir oyuncu. Dolayısıyla ‘Yabancıya nasıl davranıyorsanız bana da öyle davranın’ diyebilir.”

-BAZI OYUNCULARLA ÇALIŞILMAMAYA KARAR VERİLİRSE…-

“Eğer hoca işinde motiveyse ben hoca değiştirmeyi doğru bulmuyorum. Ama hocanın motivasyonu gittiyse o zaman tabii olabilir. Ama bazı oyuncularla çalışılmamaya karar verilirse ben anlarım. Bunlar kolay kararlar değil.”

Haber Kaynağı: HABER1903