Gazeteci Atıf Keçeci'nin yazısı:


Bugün yazı konumuz geçen hafta sonu başkan ile taraftarlar arasında yaşanan tatsızlıklar, konu içerisinde Fenerbahçe Kulübü Başkanı’na karşı olduğu değerlendirilen kabul edilemeyecek söz ve tanımlamalar idi. Ancak Beşiktaş Kulübü başkanının son beyanlarını ister istemez konunun açıklaması olarak kabullenip gündem dışı bıraktık. Bu konu da Beşiktaş camiasının tepkisi kulübe sayısız katkıları olan, sadece veren, yani borç değil hibe eden, dolar verdim dolar aldım ne var bunda demeyen baba Rahmi Koç’un hatırının akla getirilmeyerek sarf edilen sonra düzeltilmeye çalışılan tatsız sözlerdir. Bilinen bir söz olan “hırsla kalkan zararla oturur” deyimi yaşananların tarifidir.


Gelelim yaklaşan başkan, yönetim ve kurul seçimlerinin değerlendirilmelerine.
 Başkan ve yönetim kurullarına talip olan aday olarak resmen deklere eden ve tüzük hükümlerini yerine getirerek adaylık başvurusu yapan sadece değerli Beşiktaşlı Fuat Çimen oldu. Diğer aday ve adaylarda belli olduğunda değerlendirme yapmanın daha uygun olacağını düşünerek yönetimler kadar önemli olan Denetleme kurulu seçimlerine iştirak edeceğini açıklayan adaylar ve listelerini değerlendirmeye alalım.
 Öncelikle herkese tuhaf gelen bir hususa dikkat çekilmektedir. Mevcut Denetleme kurulu başkanı Feyyaz Tuncel son 12 senenin 3’ünde üye diğer 9 yılında ise başkan olarak görev yapmıştır. Yani 2010 senesinden beri kurul üyesidir. Görev aldıklarında mali kongrede günün mali işler sorumlusu Ertunç Soğancıoğlu’nun kürsüden açıkladığı net borç 212.470.528  Tl idi. Bunun 62.900.000 Tl si dönemin başkanı Yıldırım Demirören’e olan borçtu.


Bu kurulun döneminde iki defa önemli bedeller ödenerek uluslararası denetim kurumlarına kulüp hesapları konsolide olarak inceleme yaptırıldı. Yani esas görev yasanın da öngördüğü iç denetimin Dernek Denetim Kurulu tarafından yapılması zorunluluğu ortadayken kendilerine inanılmamış ve dış denetim ihtiyacı duyulup yerine getirilmiştir. Sağlıklı düşünce 200 küsur milyondan 5.5 milyar liraya yükselen borçlanma döneminde bu kurulun ne yaptığının öncelikle sorgulanmasını söyler. Bu borcun yükselmesinde görev başındaki yönetimler kadar geniş yetkilere hatta Kulübü seçime bile götürme hakkı verilmiş Denetleme Kurulu da etkisiz kalıp görevlerini hakkıyla yerine getirmeyerek mali çöküş hususunda sorumluluk taşımaları nedeniyle hesap sorulmalıdır.
Durum böyle iken son 4 dönemin üçünde görev dağılımı yapılmasa da başkan yardımcısı gibi görülen Suat Anıl yeniden bu defa başkan olarak Denetleme kuruluna aday olduğunu açıklamıştır. Görev aldığı 2013 yılı kongresinden bu yana borcun çözümsüzlük haline gelene kadar görevini etkili bir şekilde yapmayarak daha da enteresanı bir yerde dış denetim sürecinin içinde oluşları nedeniyle tespit edilen 112 milyon EURO’luk karşılığı olmadığı şekline uygun harcama durumunun başlıca müteselsil sorumluları olduğu açıkça ortadadır. Mevcut yönetim destekli olduğu dillendirilen yeniden görev istemelerinin anlaşılır ve kabul edilir bir yanı yoktur. Bu Kurul bunun hesabını vermedikçe kongre üyelerinin biraz kulüp sevgisi ve borç yükünün getireceği beka sorunu nedeniyle vicdan muhasebesi yaparak seçim yapmaları önemlidir. Bu durum son mali kongre de iki hukukçu üye tarafından da ağır sözlerle dile getirilmiştir.


Diğer aday Oğuz Kemal Bulut 2010 yılından beri denetleme kurulu üyesi, semtin ve kulübün heyet içerisindeki en eski herkesçe tanınan ve güvenilen bir isim olarak tanınsa da 2.sıradaki isim olmasına rağmen geri planda kaldığını son bir sene toplantılara katılmayıp 6 ay önce de aday olacağı için kuruldan istifa etiğini bilmekteyiz. Kurulunda işinin ehli isimler bulunmaktadır. 
Göreve talip olan diğer aday Gökhan Tiryaki ve arkadaşları yeni jenerasyon olarak tanımlayabileceğimiz daha ziyade genç ama mesleki kariyerleri parlak, Beşiktaş menfaatlerini geçmişten ders alarak daha dikkatli kollayacaklarını beyan eden arkadaşlar. Bir anlamda “yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” sözü dışında olmaları nedeniyle çoklukla açıklamalarında Beşiktaşlılık aidiyetlerini, vizyonlarını ön plana çıkartmaları ile güvenilmeleri beklentisini yansıtan isimler. Bu konularda düşüncelerimizi olaylar geliştikçe aktarmaya gayret edeceğiz.