Spor yazarı ve yorumcu Alp Pehlivan, bugün oynanacak karşılaşma öncesi Duhuliye.com’a değerlendirmelerde bulundu.

İşte Pehlivan’ın açıklamaları:

“BEŞİKTAŞ’IN ÇIKIŞA GEÇMESİ ŞART”
Beşiktaş, Abdullah Avcı sonrası Sergen Yalçın ile geçen sezonu büyük bir çıkış yaparak bitirdi. Bu çıkışın en önemli pay sahiplerinden biri de teknik direktör Sergen Yalçın oldu. Sergen Yalçın ile Beşiktaş bu sezona istediği gibi başlayamadı. Belki on tane transfer yapılmış gibi gözüküyor ama bu transferlerin hiçbiri saha içinde bir performans ortaya koyamadı. Önce milli ara, sonra da BAY geçilen hafta nedeniyle 3 haftalık arada Beşiktaş toparlanma, takım olma adına üzerine koymuştur diye tahmin ediyoruz. Denizli maçı Beşiktaş için yeni bir başlangıç anlamı taşıyor. Beşiktaş’ın bu hafta kazanıp hem özgüven sağlaması, hem de puan olarak çıkışa geçmesi gerekiyor. Bugün sahada göreceğimiz Beşiktaş, bize sezonun sonuna kadar yarışın içinde olup olmayacağı hakkında bir fikir verecektir. Beşiktaş’ın mutlaka kazanması gereken bir karşılaşma olarak görüyorum.

“VIDA VE LJAJIC BEŞİKTAŞ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Her ne kadar sahaya henüz etki koyamamış olsalar da Beşiktaş’ta birçok yeni transfer yapıldı. Bunların yeterlilikleri tartışılır ama bildiğimiz bir şey var ki Beşiktaş ara transfer dönemine kadar bu kadroyla mücadele edecek. Burada içerideki oyuncuların performansını yükseltmek de çok önemli. Özellikle Vida ve Ljajic’in ideal performanslarını yakalamaları gerekiyor. Vida savunmayı, Ljajic de hücumu organize etme bakımından çok büyük önem taşıyor. Beşiktaş’ın bir an önce bu iki önemli oyuncudan verim alması gerekiyor. Beşiktaş maç kazanıp yarışta olacaksa bu iki oyuncunun performansı çok önemli. Aynı şekilde Oğuzhan’ın da bugün 11’de başlayabileceğini düşünüyorum. Oğuzhan’ın da artık bu takımın kaptanlarından biri olarak sahaya ağırlığını koyması gerekiyor. Biz Oğuzhan’ı son derece yetenekli, yaratıcı bir oyuncu olarak biliyoruz. Bildiğimiz performansını yeniden göstermesi gerekiyor. Bunun dışında Aboubakar 3 haftada biraz daha fizik olarak iyi bir duruma gelmiştir. Bu oyuncuların iyi gününde olması Beşiktaş’ı istediği sonuca taşıyacaktır.

“İDEAL 11’İN OTURMASI GEREKİYOR”
Beşiktaş’ta henüz sahada görmediğimiz, hiç süre almayan iki yeni oyuncu var. Rosier ve Ghezzal’ın performansları Beşiktaş için belirleyici olacak. Ağ bek mevkisinde şu ana kadar Necip görev yaptı. Burada orjini sağ bek olan Rosier’in performansı çok önemli. Aynı şekilde Beşiktaş bugün Boyd, Lens, N’Koudou, Hasic, Atakan gibi kanat oyuncularından da faydalanamayacak. Ghezzal’ın bugünkü maçta görev yapmasını bekliyorum. Beşiktaş’ın bu iki oyuncudan alacağı katkıya çok ihtiyacı var. Ayrıca Beşiktaş’ın artık ligin altıncı haftası itibariyle ideal 11’ini de oturtması gerekiyor. Bu konuda rakiplerine oranla maalesef geride kaldı Beşiktaş.

“MAÇIN FAVORİSİ BEŞİKTAŞ”
Denizlispor da lige pek iyi bir başlangıç yapamadı. Oyun içerisinde çok kopukluklar yaşayan, performansını 90 dakikanın tamamına yaymada sıkıntıları olan bir takım. Onlar da henüz takım olmaya çalışıyorlar. Milli arada onlar da eksiklerini gidermek için çalışmalar yaptılar. Denizlispor takımı bireysel olarak baktığımızda aslında iyi oyuncuları olan bir takım ama birlikte oynama konusunda gelişmeleri gerekiyor. Kolay bir maç olmayacak olsa da bugünkü maçın favorisi Beşiktaş.

Duhuliye.com ÖZEL HABER