Karşılaşma öncesi iki takımın son durumunu ve öne çıkan özelliklerini sizler için derledik.

KARTAL AVRUPA AŞKINA

27 haftanın geride kaldığı Süper Lig’de Beşiktaş 44 puanla 5.sırada yer alıyor. Maç eksiği ile liderin 15 puan gerisinde olan siyah beyazlılar kritik son 7 haftada maksimum puan toplayıp Avrupa şansını devam ettirmenin peşinde. Beşiktaş’ın 13 galibiyeti 5 beraberliği ve 9 mağlubiyeti var.

AMAÇ TEHLİKELİ BÖLGEDEN UZAKLAŞMAK

Geçtiğimiz hafta Sivasspor’a 1-0 mağlup olan Denizlispor’da amaç düşme hattından olabildiğince uzaklaşmak. Bu nedenle Beşiktaş karşısında en az 1 puan almanın hesaplarını yapacak olan Denizlispor 31 puanla 11. sırada bulunuyor. Ege takımının 8 galibiyeti 7 beraberliği ve 12 mağlubiyeti var.

DENİZLİ TOPU RAKİBE BIRAKIYOR

Beşiktaş, Süper Lig’de topa en fazla sahip olan takımlardan biri olarak dikkat çekiyor. Siyah Beyazlılar şimdiye kadar yüzde 58’lik bir ortalama yakaladı.

Denizlispor ise rakibine oranla topa daha az sahip oluyor. Süper Lig'de geride kalan haftalarda yüzde 47’lik bir ortalama tutturdu.

DEPLASMAN BEŞİKTAŞ'A YARAMIYOR

Süper Lig'de bu sezon 13 kez dış sahada maça çıkan Beşiktaş, bu karşılaşmalarda 5 galibiyet ve 2 beraberlikle, 17 puan topladı. Rakip fileleri deplasmanda 15 kez havalandıran Kara Kartal, kalesinde ise 21 gol gördü. Siyah beyazlılar 6 maçtan mağlup ayrıldı.  Rizespor iç sahada 13 maçta; 4 galibiyet ve 2 beraberlikle 14 puan topladı.

ŞUTLARA DİKKAT

Kara kartal'ın bugünkü rakibinin takım olarak çı-ok fazla şut atanbir takım olmasa da özellikle bir oyuncu şut denemeleri ile oldukça dikkat çekiyor. Ligin en çok şut çeken 3. Oyuncusu olan Rodallega kalecileri zor durumda bırakabiliyor. Denizlispor maç başına 11 şut çekiyor.

BEŞİKTAŞ KISA PAS, DENİZLİSPOR UZUN TOP SEVİYOR

Denizlispor, Süper Lig’de en fazla uzun topla oynamayı tercih eden takımlardan biri olarak dikkat çekerken Beşiktaş ise ligin en az uzun topla oynayan takımı konumunda. Denizlispor maç başına 63 uzun top kullanıyor. Beşiktaş’ta ise bu rakam 47. Öte yandan Beşiktaş maç başına 509 pasla ligin en fazla kısa pas yapan takımı, Denizlispor’da ise durum tam tersi maç başına 330 pasla ligin en az kısa pas yapan takımlarından.

KONTRA ATAKLAR TEHLİKELİ

Oyunu kendi sahasında kabul eden Denizlispor kendi sahasında kontra ataklarla etkili olamaya çabalayacaktır. Denizlispor şimdiye kadar kontra ataktan 4 gol kaydetti. Bu tip atakları savunmada Karius döneminde başarısız bir bir tablo sergileyen Beşiktaş bu konuda önlem almazsa genç kalecileri zor dakikalar bekleyebilir.

DURAN TOPLAR ŞANS OLABİLİR

Denizlispor son oynadığı Sivasspor maçında tehlikeli noktalarda faul yaparak sık frikik verdiler. Denizlispor’un tehlikeli bölgelerde serbest vuruş imkanı tanıyan takımlarından biri olması siyah beyazlılaragol şansı tanıyabilir. Beşiktaş'ta Adem Ljajic, Burak Yılmaz ve Caner Erkin duran topların etkili isimleri. Rakip ceza sahası önünde çok sayıda pas yapma özelliği olan ve pozisyon üretiminde büyük zorluklar yaşayan Kartal, kazanacağı duran toplardan etkili olmaya çalışacaktır.

duhuliye.com ANALİZ HABER