Denizli Haber sitesindeki yazısında Ege ekibinin eski başkanlarından Ali İpek’ten bahseden Işıl, eski başkanın Galatasaray’dan şampiyonluk primi aldığını aktardı.

Işıl, Ali İpek hakkında kaleme aldığı yazıda 'Çok eleştiri aldı. Denizlispor’un yediğinden tutun da, Galatasaray’dan aldığı gelen şampiyonluk primini cebine attığına kadar… Daha neler neler.. Hepsi de kuyruklu yalandı. Galatasaray’dan gelen parayla oyuncuların ve teknik ekibin alacağını zar zor ödemişti' ifadelerini kullandı. 

Şike ve sporda teşvik primine ilişkin yasa ise, 2011 tarihli. 2011'den önce teşvik primi verilmesi şuç olarak tanımlanmıyordu. 

Ali İpek kimdir?

Ali İpek Kasım 2005 - Haziran 2010 süreci ile Denizlispor Kulübü'nün başkanı, eski futbolcu, iş adamıdır. Denizlispor'da 1990-1992 ve 2005-2010 dönemlerinde başkanlık yapan, 1997-2004 yıllarında Haluk Ulusoy döneminde Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunan Ali İpek, 64 yaşında hayatını kaybetti.

Mesut Bakkal da kitabında yazmıştı

Teknik direktör Mesut Bakkal da, 'Mesut Bir Adamın Hikayesi' adlı kitabında 1986-1987 sezonunda formasını giydiği Denizlispor ile ligin sondan bir önceki haftasında İstanbul'da karşı karşıya geldikleri Beşiktaş ile 1-1 berabere kalınca Galatasaray'dan teşvik primi aldığını yazmıştı.

'Maçı kazandık ve 20 bin dolar aldım'

'Maçı kazandık ve 20 bin dolar aldım'

Geçtiğimiz günlerde ise Kocaelispor’un eski kalecisi Dumitru Stingaciu, Galatasaray’ın şampiyonluğuyla sona eren 1998 sezonunda, Hagi, Popescu, Filipescu ve Ilie'nin kendisine özel bir ödeme yaptığını açıklamıştı.

Stingaciu "Dünya Kupası öncesi 1998 sezonunun sonlarına doğru, Kocaeli olarak bizim Fenerbahçe’yi yenmemiz, Galatasaray’ın ligde şampiyon olmasına yardımcı olacaktı. Gheorghe Hagi ve Galatasaray’dan diğer üç Rumen futbolcu bireysel inisiyatifleriyle, galibiyet durumunda özel bir meblağ teklif ettiler. Maçı kazandık ve 20 bin dolar aldım" diye konuşmuştu. 

Kaynak: Ajansspor