İşte Dereli’nin açıklamaları:

“SERGEN YALÇIN TIPKI FUTBOLCULUĞUNDAKİ GİBİ”

Fenerbahçe – Beşiktaş derbisi çok heyecanlı, güzel bir müsabaka oldu. Beşiktaş rakibinin karşısına çok iyi bir oyun planıyla çıktı ve ciddi bir süre 10 kişi oynamasına karşın bu planı çok iyi uyguladı. Ben hakemlik kariyerimde Sergen Yalçın’ın çok maçını yönettim. Oyuncuyken de özellikle büyük maçlarda futbol zekasıyla fark yaratıyordu, hoca olarak da büyük maçlarda yine oyun zekasıyla fark yarattı. Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarındaki galibiyetler Sergen Yalçın’ın eseridir. Hem oyun planını çok iyi kurdu, hem eksiklere rağmen sahaya iyi bir takım çıkarttı. Ayrıca oyuncuların bireysel performanslarında da bariz yükseliş gözüküyor.

“DERBİDE HAKEM MAĞDURU VARSA BEŞİKTAŞ’TIR”

Tugay Kaan Numanoğlu geleceği olan bir hakem. Maç daha başlamadan önce, atamasıyla dahi tartışma konusu oldu. Ben büyük maçlara klişeleşmiş, her sene aynı hakemlerin verilmesine karşıyım ancak bu kardeşimiz keşke biraz daha tecrübe kazandıktan sonra böyle bir maça verilseydi. Öyle bir maç oldu ki hakem yönetimi her iki tarafı da memnun etmedi. İtirazlar Beşiktaş’ın ikinci golü üzerinden yapılsa da hakemin iki tarafa da hataları var. Beşiktaş’a ilk yarıda vermediği çok önemli iki tane frikik pozisyonu var. Larin’in ikinci sarı kartı doğru olabilir ancak ilk pozisyonun sarı kartla uzaktan yakından alakası yok. İlk yarının sonunda kestiği avantajla Sergen Hoca’yı da çıldırttı. Gol pozisyonunun etkisinde kalarak maçın geri kalanını buna göre idare etti. Mert Hakan’ın, Altay’ın kırmızı kartları yoruma açık olan pozisyonlar değil. Altay’ın arkası boş, kale boş. Mert Hakan’a ikinci sarıyı vermedikten 5 dakika sonra bu oyuncu altıpastan mutlak bir gol kaçırdı. O gol olup maç 3-3 bitse ne olacak? Bunları düzeltmeyecekse VAR neden var? Bu maçta Tugay Kaan Numanoğlu kadar VAR hakemi Abdülkadir Bitigen’in de konuşulması gerekiyor. Hakemin Fenerbahçe aleyhine de hataları oldu, Josef’in kırmızı kart görmesi gerektiği gibi. Ancak maçın geneline baktığımızda derbide bir hakem mağduru varsa Beşiktaş’tır.

“BEŞİKTAŞ TAKIM OLMUŞ”

Fenerbahçe bu maçta yenilgiyi hakeme bağlamamalı. Çok iyi bir takım kurdular, iyi transferler yaptılar. Erol Bulut bu maçta tartışmalı müdahalelerle olumsuz etki yaparken diğer tarafta Sergen Yalçın maç kazandıracak bütün hamleleri yaptı. Beşiktaş’ın dördüncü golünde asisti yapan ve golü atan oyuncular oyuna sonradan girenler. Başka bir nokta ise Beşiktaş’ın bu maçta tam bir takım görüntüsü vermesi. Sergen Yalçın sarı kart gördükten sonra tercüman Halil Yazıcıoğlu’nun, yardımcı antrenör Murat Şahin’in Sergen Hoca’yı korumak için yaptıkları bunun bir göstergesi. Maç sonrası sevinçlerde Sergen Hoca ve oyuncuların diyaloğu da her şeyi anlatıyor. Beşiktaş tam anlamıyla takım ruhu, takım kimliği yakalamış durumda.

“BU BEŞİKTAŞ ZOR MAÇ KAYBEDER”

Ligin ilk haftalarında henüz tam olarak da hazır değilken kağıt üzerinde kolay gözüken maçları kaybederek uzaklaştığı zirveye Başakşehir ve Fenerbahçe galibiyetleriyle yeniden yaklaştı. Direkt rakiplerine karşı 3 ve 4 gollü galibiyetler aldı. Takım olarak oynamayı da başarıyorlar. Yeniden özgüven kazandıkları gibi puan olarak da zirveye yaklaştılar. Beşiktaş artık şampiyonluğun güçlü favorilerinden biri diyebiliriz. Beşiktaş bu şekilde oynadıkça bu ligde çok zor maç kaybeder. Devre arasında da gerekli birkaç takviyeyi yapması halinde şampiyonlukta kesinlikle sonuna kadar gider. Önümüzdeki günlerde haftada 3 maç oynanacak haftalar başlayacak. Beşiktaş’ın burada rakiplerine oranla kadrosu daha dar. Kadroya takviye yapıp Sergen Hoca’nın hamle şansını da arttırırlarsa bambaşka bir Beşiktaş izleyebiliriz.

Duhuliye.com ÖZEL HABER