Süper Lig'de şampiyonluk yarışının uzağında kalan ama yine de derbiyi kazanarak zayıf umutlarını korumak isteyen Fenerbahçe ile Beşiktaş, Ülker Stadyumu'nda bu akşam 19.00'da karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş, geçen sezon 4-3 kazanarak 15 yıllık galibiyetsizlik serisini bitirdiği deplasmana Sergen Yalçın'sız geliyor bu kez. Kulübede U19 antrenörü Önder Karaveli olacak. Fenerbahçe'deyse koltuğu sallantıda olan Vitor Pereira.

Eşit gol attılar, Fenerbahçe daha az yedi

İki takımın temel verilerini Comparisonat, Ajansspor için derledi. Geride 16 haftaya bakıldığında 5. sıradaki Fenerbahçe de 9. sıradaki Beşiktaş da gol sayılarında eşit. 2 taraf da 26 gol attı. Ofansif üretimde eşitler ancak defansif olarak Fenerbahçe 24 gol yiyen rakibinden 4 gol daha az gördü filelerinde. Defansif açıdan Fenerbahçe, daha iyi.

Beşiktaş'ın şutu, Fenerbahçe'nin ceza sahası içi

Şut pası, şut ve isabetli şut Beşiktaş, Fenerbahçe'den daha iyi durumda. Kafa şutlarındaysa Fenerbahçe, üstün. Dripling, atak aksiyonları ve başaralı atak aksiyonlarında da Beşiktaş, Fenerbahçe'den daha iyi veriler sahip. Buna karşın ceza sahasında topla buluşma konusunda Fenerbahçe, üstünlük kuran taraf.

Fenerbahçe'nin gol beklentisi daha yüksek

Artık futbolun en fazla konuşulan verilerinden biri olan xG gol beklentisinde de Fenerbahçe 1.55 ile iyi olan ekip. Beşiktaş'ın xG'si 1.53. Asistle gol üretimi konusunda da yine Fenerbahçe 1'e karşı 1.38 ile Beşiktaş'tan daha iyi durumda görünüyor.

Rakip sahada Fenerbahçe topu daha çok kazanıyor

Top kazanma konusunda 52.75'e 55.31 ortalamasıyla Beşiktaş, Fenerbahçe'den daha iyi.

Ancak rakip sahada top kazanma oranlarında 13.44'e 11 oranıyla Fenerbahçe galip.

Ancak kazandığı toplara sahip çıkma konusunda da Beşiktaş, daha iyi durumda olan taraf.

Top kaybında Fenerbahçe 71.38, Beşiktaş 70.63 ortalamaya sahip.

Beşiktaş, genelde daha az top kaybetse de kendi sahasındaki top kayıpları konusunda Fenerbahçe'den çok daha kötü bir istatisteğe sahip: 14.81'e 11.44!

Yenen şut xG'sine bakıldığında Fenerbahçe 1.35 ile daha olumsuz bir orana sahip. Beşiktaş'ın verisi 1.14...

Birebirlerde Beşiktaş daha iyi

Bire bir parametlerde Beşiktaş, defansif ve ofansif açıdan Fenerbahçe'den daha iyi ortalama verilere sahip.

Birebir hava topu mücadelesinde sayısal olarak Fenerbahçe, Beşiktaş'ı geçse de ortalama başarıda Beşiktaş, 20.75'e 20.25 ile daha verimli görünüyor.

Kaynak: Ajansspor