Süper Lig’in 33. hafta mücadelesinde Beşiktaş sahasında Fenerbahçe ile karşı karşıya kalacak.

Pandemi sürecinin gölgesinde oynanacak karşılaşmada derbini kaderini golcü oyuncular belirleyecek. Duhuliye, iki takımın forvetlerini sizler için kıyasladı.

Beşiktaş’ta Burak Yılmaz gerçeği Burak’ın takımdan ayrı kaldığı karşılaşmalarda daha çok belli oluyor. 

Beşiktaş, takımı sürükleyen isimlerin başında gelen Burak Yılmaz ile kazanıyor. Siyah beyazlılar Burak’ın gol attığı 11 karşılaşmada tek yenilgi alırken 28 puan toplamayı başardı. 

“24 MAÇ 13 GOL”

Bu sezon Süper Lig’de 24 karşılaşmaya çıkan Burak, 1972 dakika sahada kalırken 13 gol attı. Tecrübeli forvet maç başına 0.54 gol ortalamasıyla oynuyor.

“FENERBAHÇE’DE VEDAT FARK YARATIYOR”

Bu sezon da beklentilerin altında kalan Fenerbahçe’de Vedat Muriç attığı gollerle takımı ayakta tutmaya çalıştı. Fenerbahçe formasıyla Süper Lig’de 31 maça çıkan Kosovalı forvet 2649 dakika sahada kalırken 15 gol attı. Kosovalı oyuncu maç başına 0.48 gol ortalaması yakaladı. 

“BURAK DAHA ASİSTÇİ”

Burak Yılmaz, Süper Lig’de 7 golün hazırlayıcısı olurken Vedat Muriç ise 5 asistlik performans gösterdi.

“BURAK DAHA İSABETLİ ATIYOR”

Vedat Muriç, Süper Lig’de forvetler arasında kaleye en çok şut atan ikinci oyuncu. 113 denemesi olan Vedat’ın kaleye %40 isabet oranı var. Burak Yılmaz ise 75 şutta kalmasına rağmen isabet oranında Vedat’a oranla %15 daha önde. 41 şutu kaleyi tutan Burak, %55 isabet istatiğine sahip.

DUHULİYE - ARAŞTIRMA