Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Üyesi Avukat Ali Rıza Dizdar, siyah-beyazlıların gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Son yapılan Divan Toplantısı’nda yaşananları yorumlayan Dizdar, “Ahmet Nur Çebi, her ay ödemeleri nasıl yapacağını düşündüğünü söylüyor. Seba da geldiğinde kulüp borç içindeydi. Ama borcu ödeyecek formüllerle gelmişti” dedi.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Ali Rıza Dizdar’ın açıklamaları şu şekilde:

Ali Rıza Dizdar: "Kral öldü, yaşasın yeni kralcılar ön taraftaydı"
Divan Kurulu’nda salon doluydu. Ama her zamanki gibi, “Kral öldü, yaşasın yeni kralcılar” ön sıralara yerleşmişti. Böyle bir yapı var. Diğer taraftan fikirlerini anlatan, gelecekle ilgili projelerini anlatan insanlar vardı. Yalçın Karadeniz gibi haksızlığa uğramış insanlar da vardı. Eski bakanlar geldiği gibi, Ethem Sancak da oradaydı. Divan Toplantısı’na ilgi vardı.

Ali Rıza Dizdar: "Yönetim amatör şubeleri kapatmayı kafaya koymuş"
Yönetim, sosyal olaylarla ilgilenmiyor. İşten çıkarmalar oldu. İçlerinde Yusuf Tunaoğlu’nun kızı da var. Yönetim, amatör şubeleri de kapatmayı kafaya koymuş. Amatör şubeyi kapatmayacaksınız. Aslına döneceksiniz. Bunu geçmiş yönetimler de yapmadı.

Ali Rıza Dizdar: "Seba geldiğinde borç vardı ama ödeyecek formüllerle gelmişti"
Önümüzde büyük bir tehlike var. Ahmet Nur Çebi, “Her ay 10 milyonu nasıl bulacağım” dedi. Ama siz buraya talip oldunuz. Rahmetli Süleyman Seba da geldiğinde kulüp borç içindeydi. Fakat; borcu ödeyecek formüllerle geldi, yaptı. Kazançlar sağladı. Denetleme Kurulu raporunda yazılı; hiçbir mal varlığımızda ipotek yok. Ama gelirlerin de yok. Gelirin de yok, ipoteğin de yok. Gelirler gitmiş. Her ay 10 milyon nasıl ödeyeceğim diyorsa, yakın zamanda acziyete girer.

Ali Rıza Dizdar: "Ahmet Nur Çebi alacaklarını tahsil etmiş"
Yönetim Kurulu, 18.sayfayla ilgili tek bir kelime etmedi. Genel Sekreter de tek kelime etmedi. 18.sayfada eski yöneticilerin ne kadar borcu olduğu yazılı. Ama bir yönetici var ki verdiği tüm paranın tamamını almış. Kim o yönetici Ahmet Nur Çebi! Beşiktaş mağazalarını soydu denilen yöneticinin 848 bin alacağı var. Eski yöneticiler borçları tahsil edeceğiz demiyorlar.

Ali Rıza Dizdar: "Günün birinde kulüplerimiz Arap şeyhlerine satılabilir"
Ayrıca, Beşiktaşlı olmayan üyeler ve toplu aidat yatırıldığında dair konuşulan davaya değinmiyorlar. Ben yüreklilikle beklerdim ki Beşiktaş bu davayı kabul etsin. Antidemokratiklikten bahsediliyor. Bütün bankalardan temlik var. Günün birinde kulüpler Arap şeyhlerine satılabilir. Ahmet Nur Çebi ve yöneticileri bunu dile getirmiyor.

Ali Rıza Dizdar: "Çebi bunları daha önce neden anlatmadı?"
Ahmet Nur Çebi, “Fikret Orman bana ağabey diyordu, ama bana danışmadan iş yaptı” diyor. O zaman bir şeyler yapıldıysa niye açıklama yapmadı. Çebi, “Orman giderse adaylığımı koyarım” demişti. Orman adayken koysaydı? Orman gitti. Ayrıldığı anda anlatması lazımdı. Biz Beşiktaşlıyız. Sayın Çebi ve yönetiminin başarılı olmasını istiyoruz. Fikren yönetimi destekliyoruz ama yanlış yaparlarsa söyleriz.

"Karius’a Yerebatan Sarnıcı’nı gördün mü diye sorsam sanırım bilmez"
Yabancı futbolcularımıza kendi kültürümüzü iyi tanıtamıyoruz. Beşiktaşlı oyuncular Trabzon’a gidince akıllarına sadece hamsi gelmemeli. Sümela Manastırı var. Antep’e gidince Zeugma Tapınağı var. Konya’ya gidince bir Mevlana Türbesi var… Kültürümüzü yabancılara anlatmak zorunda değil miyiz? Hagi, Romanya’dan takım getirdiğinde her yeri dolaştı. Kalecimiz Karius’a Yerebatan Sarnıcı’nı gördün mü diye sorsam sanırım bilmez.

Ajansspor