Ali Ece'nin öne çıkan sözleri şöyle oldu:

HİÇBİR EGO VEYA KOMPLEKS YAPACAK BİRİ DEĞİL 

Öncelikle, Önder Karaveli hocanın yeni hoca Valerien Ismael'in yanında devam etmesi çok iyi bir şey. Ben kurumsal devamlılığa inanırım. 
Önder Karaveli hoca 'Ben Beşiktaş'ı seviyorum' dedi. Evet. Beşiktaş'ın iyiliği için bunu yapmak isteyen birisi zaten. Hiçbir ego kompleksi yapacak birisi değil. Geçici olarak gelmişti. 

"BAŞARISIZLIK ÖKSÜZDÜR" 

Her taraftar üst üste maç kazandıran hocayı sever.. Sergen Yalçın zaten çok sevilen bir figürdü... Üzerine, çifte kupa kazandırdığı için daha da fazla sevilen birine dönüştü. Süleyman Demirel'in efsane lafıdır... "Başarıyı herkes paylaşmak ister. Başarısızlık öksüzüdür. Kimse üstlenmez." Bak, Önder hoca öyle yapmıyor. 'Ben A takım hocası olarak yeteri kadar başarılı olamadım ki Valerien Ismael getirildi' diyor. 
 
ÇOK DİNAMİK, ÇOK KOŞAN BİR TAKIM

Valerien Ismael'in oynatmak istediği ideal oyun malum. Dizilişe takılmayın. En önemlisi, çok dinamik, çok koşulan bir oyun. Ve bunun yaş ortalamasının daha düşük olacağını, daha genç takımla olabileceğini söylüyor. Haklı da... Yani araştırmalar, bilimsel araştırmalar bunu gösteriyor. 

Barnsley takımı küme düşme hattındaydı... O takımı alıp üst sıralara çıkarması, yarı finalde Swansea'nın rakibi olması çok büyük başarı. Ama bu kritere göre West Bromwich'e getirilmesi... West Bromwich de o ligin büyük takımı. Yani o lig için fazla büyük takım, kendini Premier Lig takımı görüyor. 

Beşiktaş da bir benzeri... Bu ligde, Süper Lig'de bulunduğu sıralama için büyük bir takım. Çok daha üstte olması gerekiyor Beşiktaş'ın. Böyle bakmak gerekiyor.