COVID-19 vakalarının Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Ankaragücü, Büyükşehir Belediye Erzurumspor takımlarında görülmesinin ardından aslında sonraki haftalarda olması beklenen toplantı biraz öne çekilmiş oldu. Söz konusu toplantıyla birlikte, takım doktorlarına protokol hakkında bilgiler verilecek, bazı ekstra detaylar anlatılacak.

Takım doktorları pozitif vaka olduğunda ne yapıyor

Toplantıda özellikle pozitif test senaryosuna ağırlık verilmesi bekleniyor. Pozitif test senaryosu olduğunda ana sorumluluk önce takım doktorunda. Sonrasında ise Tesis Müdürü ve İdari Direktör sorumlu oluyor. Takım doktoru, tüm oyuncu, çalışanlar ve ailelerinde şüpheli vaka olasılığını da göz ardı etmemek durumunda.

Test organizasyonları da takım doktorunda

Ayrıca, futbolculara günlük ateş ölçümü, semptom sorgulama işlemi de doktor kontrolünde yapıyor. Test organizasyonu konusunda ise İdari Direktör ile planlama yapılıyor.

Süper Lig'deki takım doktorlarının toplantısı

Söz konusu toplantı, öncelikle Süper Lig kulüplerinin doktorlarıyla yapılacak. TFF Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Taşer tarafından düzenlenecek toplantı, 23 Mayıs Cumartesi günü saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Kaynak: Ajansspor