İşte Pehlivan’ın açıklamaları:


“BEŞİKTAŞ KONTROLÜ ELİNDE TUTUYOR AMA…”

Beşiktaş’ın dolu tribünler önünde büyük bir coşkuyla başlamasını bekliyorduk, nitekim öyle de oldu. Çağdaş Hoca da Beşiktaş’ı çok iyi analiz etmiş. Önde baskıyla, savunma arkasına atacağı toplarla pozisyona girme planı vardı. Bu pozisyonları da buldu ancak değerlendiremedi. Yine de Kayserispor transfer tahtası kapalı olan, takviye yapamamış bir takıma göre iyi bir mücadele gösterdi. Beşiktaş oyunda kontrolü elinde tutuyor gibi göründü ama bunu üretkenliğe pek dönüştüremedi.

“DÖRTLÜ SİSTEM KREDİSİNİ YÜKSELTECEK”

Beşiktaş’ın oyunu sezon başlamasına rağmen henüz belli değil. Üçlüyle dörtlü arasında gidip geldi ve dörtlüde karar kılındı. Ben dörtlü savunmaya dönülmesinin en önemli sebebini Rıdvan transferi olarak görüyorum. Rıdvan’ı kaybettiyseniz üçlü oynama olasılığınız çok azalıyor. Rıdvan kanat beke çok uyan bir profildi. Onun yokluğunda dörtlüye dönülmesi normal. Bu değişikliği yaparak da Ismael Hoca bence kendi kredisini yükseltmiş oldu.

“İYİ KADRO AMA TAKVİYE HALEN ŞART”

Beşiktaş kadrosunu iyi oyuncularla güçlendirdi ancak bu iyi oyuncuların yanına halen tamamlayıcı parçalar şart. Beşiktaş’ın kesinlikle sağ ayaklı bir stopere ve orta sahada oyunu yönlendirecek yaratıcı bir oyuncu profiline ihtiyacı var. Bunun yanında gördük ki Muleka’dan çizgiden çok yardımcı forvet olarak faydalanılması gerek. Kayserispor maçında bir kez daha gördük ki N’Koudou girdikten sonra başka bir oyun oynanmaya başlandı, Beşiktaş oyunu Kayseri alanına yıktı. Muleka’nın forvette değerlendirileceğini düşünürsek ben Beşiktaş’ın sol kanada da bir takviye yapması gerektiğini düşünüyorum.

“WEGHORST DAHA DA İYİ OLACAK”

Beşiktaş’ta geçen sezonun kötü geçmesinde golcü Batshuayi’nin şanssızlığının, formsuzluğunun da büyük payı vardı. Beşiktaş’ta bu sezon ön alanda hem sayısal, hem de kalite olarak bir sorun gözükmüyor. Weghorst, gol pozisyonlarına girebilecek, ön alan baskısı çok kıymetli olan bir oyuncu olduğunun ilk sinyallerini verdi. Takım arkadaşlarıyla birlikte oynama pratiği arttığında bireysel performansı daha da iyi olacaktır. Beşiktaş’ın golünde basit gibi gözükmesine rağmen Ghezzal’e çok usta işi bir servisi vardı. Attığı kadar servisleriyle takım arkadaşlarını pozisyona sokabilecek çok önemli bir hücum silahı. Ben aynı zamanda Cenk Tosun’un da önemli süre alacağını ve Beşiktaş hücumuna çok ciddi katkı yapacağını düşünüyorum. Weghorst ile birlikte de, Weghorst’un olmadığı durumlarda da ciddi işler yapacak bir golcüsü daha var Beşiktaş’ın.

Doruk KOÇ /  Duhuliye