Beşiktaş’ın eski futbolcusu Mehmet Özdilek, Beşiktaş gündemine dair görüşlerini dile getirdi.
Beşiktaş sahasında lig sonuncusu Karagümrük ile 0-0 berabere kaldı.
Maç sonrası Mehmet Özdilek, siyah-beyazlıların devre arası transfer politikasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özdilek, yapılan harcamaların ligdeki sonuçlara yansımadığını savundu.
Mehmet Özdilek: “Devre arası Beşiktaş transfere bu kadar para harcamalı mıydı? Dünya kadar para harcadınız, 4. bitirdiniz. Harcamasaydınız kaçıncı bitirirdiniz?”
“Beşiktaş takımının kupada bir hayali var. Bu doğrultuda, en azından böyle maçları kazanarak moralli bir şekilde yarı final maçına çıkmak çok değerli olurdu. Ancak takımdaki o enerjinin kaybolduğunu, hocada da o enerjinin kaybolduğunu ve bu bağların çok güçlü olmadığını, dışarıdan objektif olarak baktığım zaman böyle görüyorum. Kupa maçı öncesi bunun çözülmesi gerekiyor. Çünkü bütün camia kupaya odaklandı. Kupaya odaklanmayı yönlendiren hoca, ekibi ve oyuncular oldu. Kupadan alınacak kötü bir sonuç, Beşiktaş adına çok daha farklı şeyleri ortaya döker.”
Duhuliye.com
YORUMLAR (34)
bir kere de olumlu bişey dediğini görmedim zaten bu adamın ... geçiniz
Felaket tellâllığı yapmak istemiyorum ama Kupadan elenirsek,4 hatta 5.nciliği kaybedersek Sergen'de gider,yönetimin işide zora girer.
@Turan dalga mı geçiyorsun? Kaybettiren vizyonsuzluk ve Bjk gibi futbol aklı olmamasından. Düşünebiliyormusun forveti Kerem Aktürk dedi ve yazı bitti
bi saçma yorum daha. ya devre arasında alındı sergenin istediği adamlar ve kıpırdanma oldu. hatta 2 yarı puan durumuna bakın kafa kafaya puanlar gsarayla ağzı olan konuşuyor işte. biraz akıl fikir
Son 7 maç 3 galibiyet tam bir andaval trol. 14 maç 27 puan trol oğlu trol
9 aydır 190 milyon avroluk takıma bir oyun kimliği, oyun felsefesi otur yamayan teknik traktörün gelecek adına tutulması akıl tutulmasıdır. 15 milyon avroluk kara gümrüğünde bile bir oyun kimliği ve felsefesi var. Ha yener veya yenilirsin o ayrı bir şey lakin takımın sahada bir duruşu olur. Bir koşusu, bir oyunu, bir felsefesi ve kimliği olur bizde hiçbiri yok.
Dünya kadar para dediğin ne? Agbadou, Murillo ve Oh alınmasa, şuan belki ligden düşmemeye oynuyorduk ne zırvalıyorsun.. işin kötüsü, içerisi okadar berbat ki her gelen bir kaç hafta sonra bu berbatlığa uyuyor. Orkun dışında kimse ayağında top tutmuyor hemen topu geriye oynayıp ayağından çıkartmaya bakıyor. Dikkat edin lütfen kim nerede oynuyor hangi mevkisinde oyuncu olunduğu belli değil. Herkes birbirinin kademesine giriyor.
Yıldırım demirören başkanlığı bıraktıktan yıllar sonra günah çıkarmıştı en büyük hatam del bosgeyi göndermekti diye ben bu gebeç kurbaga ole hocayı gönderdigi ilk gün de aynı şeyleri yazmıştım yıllar sonra beygircibaşı da aynı şeyleri söyleyecek diye
Sergen'in taktik düzeni oyunu okuma yok Ersin ısrarı Cengiz ısrarı yanlış Ayrıca mantalite olarak fizibilite ve teknik yeterlilik alt yapı eksikliği kısaca çok konuda vasatın altında kaldı sadece bir usta gibi onu çıkar bunu tak yani deneme yanılma misali ile takım yönetilmez en büyük eksiklik oyun taktik organizasyon sıkıntısı sürekli kaleci Ersin oynarken top geriden kısa paslarla başlatılıyor topu kaptırdımı kalende gol görüyorsun maç yapılanması rakip sahada olmalı top kalenden ne kadar uzak o kadar risk az ayrıca verkaçlar zayıf oyuncular arası egolar çok net pozisyonlarda pas vermiyorlar ortak Ben duygusu yani takım için savaşma duygusu gelişmemiş kendi egoist benlik tavan yapmış durumda takımı etkileyen faktörler bunu sağlamak ile görevli teknik direktör lakin o da başka egoist tip Osimen bile golcü olduğu halde kendi golleri harici verdiği asistleri görmezden gelmek ha bu futbolcu dedirtiyor renklerini sevmesen bile sonuç olarak bu sorunlara el aramazsan Sergen bu takımın başında durman zaman kaybından başka bir şey değildir.
Dünya kadar para harcayan yani 174 milyon euro FB dir Sonuç nerede
@Turan dalga mı geçiyorsun? Kaybettiren vizyonsuzluk ve Bjk gibi futbol aklı olmamasından. Düşünebiliyormusun forveti Kerem Aktürk dedi ve yazı bitti
Beşiktaşın en büyük sorunu kendi içinden soyulması. Beşiktaşın dış düşmana ihtiyacı yok. İçindekiler yetiriyor. Sonunda Beşiktaşı birirecekler!
Fenerbahçe en azından birşeyleri deniyor mourinhoyu yolladılar ligde şampiyonluk gidince tedesco gitti devin özek gitti adamlar yeniden seçime gitti bizde hala bunlardan medet umuyoruz maç kaybediyorlar neymiş efendim şampiyonluk mu gitti yok 4 lük hedefimiz kardeşim bu takım zaten hocası olmadan ligi ilk 3 de bitirirdi sergen sen bu takıma ne yaptın hangi oyuncuya dokundun cengiz ısrarın yüzünden kaç maç bu takım onun yüzünden 10 kişi oynadı taş yerinde ağırdır sen büyük takım hocası değilsin den uzun vadede takımın başında duracak bir hoca hiç değilsin sen git Tolga candaş ile yorumculuk yap
Ya kardeşim devre arası alındı bu adamlar iş işten geçtikten sonra önümüzdeki yıla temel olsun diye alındı. Ne bekliyordunuz şampiyon mu olacaktık ? Böyle bir fener kadrosunu mu geçecektik ya da bu kadar inanmış savaşan bir Trabzonu mu altımıza alacaktık. Yetti ulan bu kara konuşmalarınız. Lig bitmiş kafa olarak kafa olarak topçularda kimi neye konsantre edeceksin. Dördüncüsün işte ok. Alabiliyosan kupayı al bitir şu sezonu olayımız bu. Sergen seneye de böyle olursa gider zaten merak etmeyin.
Sen sergenle beraber gideceksiniz baskan bu takimdan bu oyunculardan HICBIRSEY olmaz kupayi trabzon alir Sen yine eni sezona bu sergenle bu oyuncularla cikarsin😡😡😡😡👅😡😡😡😡😡😡😡
Bizim bu performansla ve Başakşehir'in bu formuyla dördüncülük bile gidebilir. Türkiye kupasında da Konya çok formda ve korkutuyor açıkcası. Allah sonumuzu hayır etsin Sergen her şeye normal diyor, olabilir diyor alıştırdı bizi her şeye. Bu ülkede ne olursa şaşırmadığımız gibi Beşiktaş'ta da ne olursa şaşırmıyoruz artık:)
Başta Rıdvan,Ndidi,Salih,Mustafa,Gökhan ,Ersin Rasica olmak üzere birçok futbolcunun hemen gönderilmesi gerekir,Barış Alper gibi süratli adam geçen futbolcu almak lazım dikkat edin Sağ ve sol kanatta oynayan hiçbir futbolcu adam geçemiyor
Yahu harcarken bile dediler ki bu ilk adim daha yazin da bir bu kadar yapilacak ki otursun takim dediler. Biz erken hamle yaptik ki yaza kadar otursun bir seyler dediler. Insanlara dhaa iyi futbol izletelim yapilanmanin da ilk adimi olsun dediler. Dediler dediler de iste dinleyen kim? Bir mac sonunda hopp donerler. Dunyanin ayni takimi tutarak en cok donen taraftari olabilir Besiktas taraftari.
@Fuzuli Arkadaşım bunların söylendiğini herkes biliyor, koskaca 2. yarıda 50 milyon Euro harcanmış takım sahada gördük mü?Derby'lerde yokuz bu kadar parayı Alanya ve Konya'yı yenmek için mi harcadık?
Harcamasa da 4. Bitirsek “niye harcanmadi”, harcadi, bu sefer “niye harcandi ..” yorumculuk cok kolay. Harcanmayla sampiyon olunsaydi fener her sene olurdu. Bazen maya tutar bazen tutmaz. Yorumcu olmak icin iq dusuk mu olmasi gerekiyor
Cok ayip, bak Sergensporlular hemen cildirip savunmaya baslayacaklar. Onlar icin Sergen'le dordunculuk, onunculuk, besincilik farketmez. Yeter ki Sergen olsun, onlar bayraklari asip, atkilari takar, kutlamalara gider. Onlar Besiktas'in buyuklugunu unutmus zavalli insanlardir, Sergen'e taparlar, tek dertleri odur. Ayni Sergen'in Cengiz'den dunya stari yaratmaya calismasi gibi, onlar da Sergen'den Guardiola cikacagina inanir ve bekler.
Gerçek Beşiktaşlılar Sergen'i el üstünde tutuyor ya, dert oldu bunlara, o yüzden bu eski futbolcuların Sergen kompleksi bitmez.
@Gerçek Beşiktaş Liderden uzak, seni dördüncü sıraya layık gören adamı el üstünde tutuyorsan bu senin vizyon sorunun.
Beinspor yorumcusu Şifo Mehmet önce biraz matematik öğrensin, Abraham ve Rafa'nın maliyeti bütün gelenlerin toplamından fazla
@Ihlamurdereli Abraham ve Rafa'nin satışları maliyetleri ödedi zaten. Harcama ve gelir tablosunda zarardayiz
Arkadaslar lig dizayen edilmis zaten senin yerin belli siralamada dün macdaki kötü oyuna bende kizdim ligin sonunu bekliyelim kupayi alamazsak ozaman her seyi yazin konusun derim iyi futbol iyi oyubcuyla oynanin bu ridvan taylan rasickayla olmaz takim8n kanat oyuncusu yok zaten ben olsam devrimi oynatirdim bilalin yerine zaten seneye yok ndidi cok agir hep yana oynuyor böyle oyuncularla maci almam cok zor .
bu haber de başkana kapak olsun , şerefli 4. lük için ekstra prim ver başkan yoksa 5. olacağız bak demedi , deme , şimdiden açıkla primi
Ne kadar para harcarsan harca, elindeki parayı akıllı harcayacaksın, belki elindeki para ile 6-7 kalitesiz oyuncu alacağına , 3-4 kaliteli isim alacaksın. Beşiktaş gördüğüm kadarıyla savunma sorunlarını en alt düzeye indirmek için savunmayı organize edecek, tam anlamıyla yönetecek bir şef stopere ihtiyaç duyuyor. İleri de aynen Karagümrük maçında olduğu gibi kalabalık ve gömülü oynayan rakip savunmayı açmak için de, hızlı, çabuk düşünen, topla rakip ceza sahasına dripling yapabilen ve kolay rakip eksilten iki yetenekli kanat oyuncusuna ihtiyacı var. Bunlar olmadan Beşiktaş bu sorunları çözemez ve her sezon yaşar.
inşallah adalı hayatının doğru işini yaparda sergeni kovar Domenico Tedesco'getirir
Takım yok ki transfer işe yarasın. Bu takımın bi iskeleti olur. Eksik yerlere adam alırsın. Yamalı bohça gibi yapılan transferler başarı getirmez örnek bulunduğumuz şu durum
Bu kadar para harcanan 2. yarının en iyi takımı beşiktaş. Sorun ikinci yarı harcanan parada değil ve aksine devre arası transfer döneminde başarı var. Takımın bir iskeleti oluşacak gibi, bu önemli bir gelişme. Yaz transfer döneminde yerinde yapılacak 3 transfer, 3 alternatif trasfer takımı yarışta tutar. Ama Sergen yalçın konusu soru işaretleri ile dolu. Son maçta Cerny oyuna 11 başlasaydı skor başka olabilirdi. Ve daha da önemlisi takımda bir konsatrasyon problemi var. Maç içinde çok kopuk oyun var. Bu da Sergenle ilgili soru işaretlerini güçlendiriyor. Çünkü Sergen ben çalıştırırım, sahaya çıkarırım onlar işi bitirecek, ben sahada ne yapabilirim gibi bir yaklaşımla takım çalıştırıyor. Bu da konsatrasyon sıkıntısı çıkarıyor gibi.
@ismail Cümle yanlış olmuş, 2. yarının en iyi takımlarından biri belki beşiktaş olacaktı aslında demek istediğim. Cümle kurgusu yanlış olmuş.
@ismail 2. yarının en iyi takımı beşiktaş mı? kaynak ardınız mı acaba? istatistikte öyle bir şey yokta neye göre acaba merak ettik?
Takım yok ki transfer işe yarasın. Bu takımın bi iskeleti olur. Eksik yerlere adam alırsın. Yamalı bohça gibi yapılan transferler başarı getirmez örnek bulunduğumuz şu durum
Devre arası para harcanmadı boş konuşmayın. Zaten Abraham ve Rafa Silva'dan gelen para ile yapıldı transferler. Asslani ve Vasquez kiralık, Yasin bonus geldi. Sırf eleştirmek için takıma zarar vermeye çalışmayın.
Helal olsun şimdi bu transfer sezonu bi 150 mil eu daha harcarız by sefer 5 bitiririz
sergenin aldığı iki oyun cengiz ünder gökhan sazdağı utanmadan sanki çok iyilerde bak dilim varmıyor bu adama t d demeye sergenden bi booookk olmaz defansın en iyi oyuncusunu harcadı djalo