A Milli Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda D Grubu'ndaki son maçında ev sahibi ülkelerden ABD'yi 3-2 yenerek turnuvaya galibiyetle veda etti.
Kaliforniya eyaletinin Inglewood şehrinde bulunan Los Angeles Stadyumu'nda oynanan müsabakada Ay-Yıldızlı ekibin gollerini 10. dakikada Arda Güler, 31. dakikada Orkun Kökçü ve 90+8'de Kaan Ayhan attı. ABD'nin gollerini 3. dakikada Auston Trusty ve 49. dakikada Sebastian Berhalter kaydetti. Grup aşamasındaki 3. maçların ardından ABD ile birlikte Avustralya son 32 turuna yükseldi.
Türkiye ile ABD arasındaki mücadele ise dış basında geniş yankı buldu.
Marca: Türkler ve Amerikalılar, her iki takım için de önemsiz olan bu karşılaşmada muhteşem bir maç sergiledi.
AS: Arda Güler’in Dünya Kupası’na veda ederken attığı muhteşem gol: Dikkat et, Mourinho! Real Madrid’in Türk orta saha oyuncusu, grup aşamasının üçüncü maçında milli takımının ABD’ye karşı kazandığı galibiyette ilk golü attı. Önceki iki maçta hiç puan alamayan Türkiye, turnuvaya veda etti.
Mundo Deportivo: Türkiye'nin tutkusu Dünya Kupası'nda geç kaldı. Eleme turuna geçemeyen Türkiye, Kaan Ayhan'ın golüyle maçın son dakikalarında ABD'yi yendi. Türkiye 62 şutun ardından gol buldu ancak ABD yine de liderliği aldı.
Daily Mail: ABD’nin Türkiye karşısında son dakikada yaşadığı mağlubiyet acı verecek olsa da paniğe kapılmaya gerek yok... Mauricio Pochettino ve ekibi için asıl Dünya Kupası şimdi başlıyor. 97 dakika boyunca Mauricio Pochettino daha fazlasını isteyemezdi. ABD Milli Takımı Türkiye’ye karşı iki gol yemişti ve tarih yazma şansı oyuncularının elinden kaçtı. ABD Milli Takımı daha önce hiçbir Dünya Kupası’nda grup aşamasındaki üç maçı da kazanamamıştı.
The Sun: Türkiye'ye nefes aldıran galibiyet. Kaan Ayhan, maçın son vuruşunda dramatik bir galibiyet golü atarak Türkiye'nin Dünya Kupası'ndaki gururunu kurtardı.
Bild: Türkiye, son dakika çılgınlığını kutluyor.
Kicker: Uzatmalarda şanslı gol: Türkiye son maçta galip geldi. Türkiye, üçüncü maçında nihayet bir galibiyet elde etti. Arda Güler’in liderliğindeki takım, ABD’ye karşı 3-2’lik galibiyeti zorlu bir mücadelenin ardından elde etti.
La Gazzetta dello Sport: ABD, 98. dakikada Türkiye’ye yenildi ve grubu birinci sırada tamamladı.
Corriere dello Sport: Türkiye, ABD’ye karşı gururlu bir performans sergiledi. Montella’nın takımı, birinciliği garantilemiş olan ABD’yi yendi. Arda Güler ve Barış Yılmaz gol attı; 98. dakikada Kaan Ayhan galibiyet golünü kaydetti.
ESPN: ABD Erkek Milli Futbol Takımı, Türkiye’ye karşı aldığı yenilgiden çıkarılan Dünya Kupası derslerini dikkate almalı.
The Athletic: Türkiye, 98. dakikada attığı galibiyet golüyle ABD’yi şaşkına çevirdi ve Dünya Kupası grup aşamasının son maçında Amerikalıları 3-2 mağlup etti. Maçın teknik olarak bir önemi olmamasına rağmen her iki takım da tutku ve hırsla oynadı.
Kaynak Milliyet