İşte Cenk Tosun'un yaptığı açıklamalar:

Goodison Park ile Vodafone Park’taki atmosferi nasıl karşılaştırırsın?

Burada çok iyi bir atmosfer var. Çok köklü bir kulüp. Atmosfer çok güzel. Ama Beşiktaş’ta çok farklıydı her şey. Dünyanın en iyi taraftarı Beşiktaş’ta diyebilirim. Bunu her tarafta söylüyorum. Ama Everton taraftarıyla Beşiktaş taraftarı birbirlerine benziyorlar. Burada daha fazla aktivite gibi görülüyor. Adam çocuğunu alıyor, sabahtan çıkıyor geliyor stadında yemeğini yiyor, birasını içiyor sonra maça geliyor. Maçtan sonra eğleniyor. Bütün gününü o güne harcıyor. Bir de burada kendi şehirlerindeki takımları seviyorlar. İngiltere’de bunu çok seviyorum. Hangi şehirde oturuyorsan o takımı destekliyorsun. Çok hoşuma gidiyor.

Ryan Babel’le hâlâ konuşuyor musun?

Tabii.

En iyi arkadaşlarından biriydi. Aranızdaki ilişkiyi de soracağım. Çok yakın olduğunuz, her golden sonra birlikte sevinmeniz çok konuşuldu.

Bir özel sevincimiz vardı bizim. Gerçekten güzel anılarım var Beşiktaş’ta. Babel de o anıların içinde. Beşiktaş’ta çoğu futbolcuyla, daha fazla yerlilerle, haftada bir olsun, haftada iki olsun konuşuyoruz. O bağın hiçbir zaman kopacağını sanmıyorum. Çok güzel anılarım oldu Beşiktaş’ta.

Türkiye’de üç büyükler sezona çok iyi başlamadılar. Bir yandan rekabetçi bir lig olduk. Geçen sezon da son haftalara kadar devam eden bir yarış vardı. Bu konudaki yorumun nedir?

Artık eskisi gibi üç tane takımın domine ettiği bir lig yok. Bu çok güzel bir şey bence. Üçünden biri şampiyon oluyordu ya da Trabzonspor oluyordu. Artık öyle değil. Başakşehir olsun, Bursaspor olsun, bu takımlar büyük takımları zorluyorlar. Başakşehir birkaç yıldır göze hoş gelen bir futbol oynuyor. Hak ettikleri yerdeler. Böyle devam ederlerse şampiyonluğun da en büyük adayı Başakşehir.

Haber Kaynağı: Goal