Beşiktaş oyuna o kadar hızlı başladı ki ilk 10 dakikada bulduğu gollerle skoru aldığı gibi maçı da kontrol etmesini bildi.


Siyah-beyazlılar özellikle rakip yarı alanda bu kadar ofansif oyuncuyla oynadığı zaman mutlaka 90 dakikasını değil bölüm bölüm karşı presi de çok doğru uygulamalı.

Orta saha ve hücum hattında oynayan birçok futbolcu geriye fazla koşmadığı gibi daha fazla rakip kaleye yakın yerde hücum aksiyonları geliştirdi.

O baskıyı da eldeki kaliteli kadrosuyla rakibine fazlasıyla hissettirdi.

Teixeira yüzde 100 hazır değil. Biraz daha fiziksel seviyesinin iyi duruma gelmesi gerekir.

Böyle maç trafiğinde oynarsa sakatlanma riski ile uzun süre takımda yer almayabilir.

Teixeira, Batshuayi ve Pjanic, takımın kalitesini artırdığı gibi geçtiğimiz sezonun rakip yarı alandaki en etkili oyuncusu Ghezzal, şu an için bu oyuncuların gölgesinde kalmış durumda.

Rosier'in öne giden, hücum aksiyonunu seven görüntüsüne Ghezzal'ın biraz daha ayak uydurması gerekir. Şu an için ligin başı olduğu ve hazırlık kampı da görmediklerinden onların hücum performanslarını geçen senenin uzağında kaldı.

Rıdvan oyun bilgisi, yorumunu ve tekniğini daha üst seviyelere çekmeli. Necip stoperde sırıtmadı,

Batshuayi bağlantı oyuncusu olarak hareketliği, saha içindeki tutkusuyla fark yaratacağını gösterdiği gibi arkadaşlarının da oyuna itme, onları motive etme açısından önemli bir transfer olduğunu göstermiş oldu.

N'Koudou'nun bire birde adam eksiltmesi, atletizmle oyuna verdiği hız Beşiktaş adına olumlu olduğu gibi Sergen Yalçın'ı da maçtan önce beklenmeyen Necip-Welinton değişikliği için vermiş olduğu kararın ne kadar olduğu ortaya çıktı.

Beşiktaş hafta içi Şampiyonlar Ligi maçını da düşünerek zaman zaman oyuna tempo verdi, zaman zaman topa sahip olarak aktif dinlenme yaparak oynadı ve rahat bir galibiyet aldı.

Şampiyonlar Ligi için bu kadroda rotasyonlar olacağı gibi esas en büyük rotasyonun oyun anlamında gerçekleşmesi gerekir.

Beşiktaş'ın oynadığı bu güçlü oyunun daha üst seviyesinde çok güçlü savunma ve hücum anlamında oynaması gerekir.

Pjanic, oynadığı oyunla, saha içindeki liderliğiyle, ilk golde Batshuayi'ye yaptığı asistle farkındalık düzeyiyle ligimizin üstünde bir futbolcu olduğunu ilk maçında gösterdi.

Onun pozisyonunda oynayan yalnız takım arkadaşları değil Türkiye'deki tüm takımlar için de bir 'eğitmen' olarak rol modeli teşkil edebilecek kalitede bir oyuncu.

Reha KAPSAL / Fotomaç