07.08.2026 - 14:45

Takip Et:

Eksikler Belli

Duhuliye.com yazarı Masis Kuyumcu'nun kaleme aldığı köşe yazısı...

Beşiktaş, bu sezon oyunu üçüncü bölgede oynayacağının sinyallerini vermeye başladı. Tempo yapmak her takımın arzusudur; ancak bunu skora çevirebilmenin yolu yetenekli oyunculardan geçiyor. Beşiktaş'ın kadrosunda bu kaliteye, yani son vuruşu yapacak oyuncuya sahip olmadığı da açıkça görülüyor. Birçok gol pozisyonu cömertçe harcandı.

Kalede Alexander Nübel ile artık korku filmi izlemeyeceğiz. Sağ bekte işler idare eder seviyede ancak sol bek için Ouattara adına aynı şeyi söyleyemeyiz. Elbette ilk maça bakarak kesin bir değerlendirme yapmak doğru olmaz fakat bu performansıyla Rıdvan'dan formayı alması kolay görünmüyor. Djalo ve Emirhan ise çok başarılı bir maç çıkardı. Yüksek bedelle transfer edilen Agbadou'nun bu performanslar karşısında forma bulması kolay olmayacaktır.

Topa sahip olduğunda rakibini tehdit eden bir takım görüntüsü veren Beşiktaş'ta orta sahada Orkun ve Salih Özcan oyunu iyi yönlendiren isimler olarak öne çıktı. Pas trafiğini başarıyla yöneterek hücum organizasyonlarını kolaylaştırdılar.

Kanat oyuncularının etkisi ise oldukça sınırlıydı. Cerny'nin performansı ciddi anlamda düşüşte. Eğer ayrılmak istiyorsa ve beklentileri karşılayan bir teklif gelirse yollar ayrılmalı. Sahada mutsuz bir görüntü veriyor.

Hyeon-Gyu Oh kötü bir oyuncu değil ancak daha kaliteli bir santrfor transfer edilmeli. Yeni gelecek oyuncunun performansı bekleneni vermezse, güçlü alternatiflerin bulunması takımın seviyesini korumasını sağlar. Tek bir kaliteli santrforla uzun ve zorlu bir sezon geçirmek mümkün değil. Sakatlık ve ceza durumlarında teknik direktörün elinde aynı kaliteyi sunabilecek isimler bulunmalı.

Eksikler artık net şekilde ortada. Pas arası yapan, atak başlatan ve oyunun yönünü değiştirebilen bir 6 numara şart. Salih Özcan iyi bir oyuncu ancak uzun lig maratonunda, özellikle Ndidi ayrılacaksa bu bölgeye de takviye yapılması gerekiyor.

Adam eksiltebilen, savunma arkasına koşular atabilen atletik sağ ve sol kanat oyuncularını uzun zamandır bulamıyorduk. Trossard önemli bir takviye oldu. Yeterli mi? Bence değil. Aynı kalitede bir kanat oyuncusuna daha ihtiyaç var.

Ayrıca forveti besleyecek ve içeri kat eden kanat oyuncularına servis yapabilecek yaratıcı bir 10 numara transferi de gerekli.

Hedef şampiyonluksa santrfor transferi belirleyici olacaktır. Beşiktaş'ın Mario Gomez tarzında, bitiriciliği yüksek bir golcüye ihtiyacı var.

Başkan Serdal Adalı, Mohamed Salah transfer sürecinde camiayı oldukça heyecanlandırdı. Ancak sosyal medya ve taraftarın oluşturduğu ilginin menajerin taleplerini artırdığı anlaşılıyor. Şahsi düşünceme göre, anlatılanlar doğruysa Serdal Adalı süreci son derece doğru yönetti. Taraftardan gelebilecek eleştirilere rağmen Beşiktaş'ın menfaatlerini ön planda tutarak menajerin taleplerine teslim olmadı. Sonuçta 34 yaşındaki bir oyuncu için kulübün tüm dengelerini bozmak doğru olmazdı. Milli takım maçlarında izlediğim Salah da sahada eski görüntüsünden uzaktı. Kulüp menfaatlerini her şeyin üzerinde tutarak hareket eden Başkan Adalı, bu konuda eleştirilecek son kişi olmalıdır. Çünkü Beşiktaş'ın gelenekleri ve kurumsal yapısı her şeyden daha önemlidir.

Masis Kuyumcu / Duhuliye.com
 

www.duhuliye.com
Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!
twitter - instagram - youtube - tiktok - facebook
Duhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026 

YORUMLAR (9)

Baba
07.08.2026 - 15:28

Cherny''den bize ancak yedek olur. Sag kanatla ugrasalim simdi hic isimiz yok.

Yanıtla Beğenme (0)
Bilirkişi
07.08.2026 - 15:27

Alanya maçında takılmaz ise zaman kazanmış oluruz eğer geçen sene gibi takılır isek stres yükü artar umarım başkanım aynı şekilde düşünüyordur hocaya sahip çıkılmalı acilen ihtiyaç bölgelere transfer yapılmalı .

Yanıtla Beğenme (0)
Bjk
07.08.2026 - 15:15

Bjk lının sorunu Salah gelmesi gelmemesi değil, alana hayırlı olsun. Bu takıma çok adam şart, anxak eğer 3 transfer yapılacaksa sol stoper, orta saha ve sağ açık olmalı! Bu kalibrede bir rakibe karşı eğer maçın yıldızı nübel ise bu BJK ın savunmasında bir sıkıntı oldupunu gösterir! Orta sahasunda tempolu bir oyuncu eksikliğini gösterir. Ayrıca ileri uçtaki oyuncularının topu ayağında tutup takımı rahatlatamadıpını gösterir! Trossad tamam ama sağ acığa da bir adam şart! Agbadou ise kalmalı, oh nasıl güvenilir bir alternatif olur ise agbadou da öyle! Bu 3 transferle BJK idare eder bir takım olur. Lakin dopru bir bjk takımı için olmazsa olmazlar, 1 tane net sağ acık, 1 tane hem sağ hem sol acık oynayabilen bir kişi, bir santrafor, bir 6 ve bir 8 numara bunlar tempolu fiziksel olarak güçlü orta sahalar, iyi bir net sol stoper, yedek bir sağ bek. Gitmesi gerekenler doğru bir takım için, udakai-rashıca-cerny-ndidi-ve bana göre taylan.

Yanıtla Beğenme (0)
bjk
07.08.2026 - 15:05

haydi ARTIK geç kalınıyor, transferler bir an önce yapılmalı, yine geç kalıyoruz. lig başlayacak alışma devresi , falan filan, sonra iş işten geçmesin , bunları son 5 yıldır sürekli yaşıyoruz. (Sağ kanat, forvet, stoper, orta saha) 4 ilk 11 oyuncusunu monte etmemiz lazım,

Yanıtla Beğenme (0)
NAZİF:27
07.08.2026 - 15:02

Bu renkliler hem hakem hem kulis hem medya gücünü arkalarına alıyorlar, ve maddi durumları bizden daha iyi şu an itibarıyla kadroları da bizden sayısal ve kalite olarak daha iyi. Bunlar bir gerçek; Eğer biz şampiyonluğa oynamak istiyorsak kulübün imkanı vardır yapar yapamazsın bilemiyorum ama şu saydıkların olmazsa olmaz şeyler, Hepside kaliteli olmak şartı ile; İlk 11 için , santrafor, sağ açık, orta saha, sol stoper, dün ki outtara dan emin değilim o da iyi olmazsa eğer inşallah olur tabii ki de bir de solbek bunlar ilk 11 için, Yedek kulübesi için ise en az bir orta saha daha her iki kanatta da oynayabilen joker bir gole dönük hücum oyuncusu Eğer bunlar olmazsa yazımın en başında yazdığım şeylerden de dolayı yine erken havlu atarız maalesef.

Yanıtla Beğenme (0)
Oran
07.08.2026 - 14:55

3 iyi oyuncu o kadar şuan santrafor sağ açık ve iyi bir 8 skora katkı yapacak .. iş tamamdır sonra fırsat falan kovalaraınız..

Yanıtla Beğenme (0)
dondon
07.08.2026 - 14:54

günler geciyor, transfer yok, lig basladi baslayacak, trasnferlerin hepsi son güne mi birakilacak, biraz erken bitirseniz olmuyor mu

Yanıtla Beğenme (0)
Ali
07.08.2026 - 14:50

Genel anlamda hava poİtif ama ,Topa sahip olduğunda tehdit eden bir takım olmadık diye düşünüyorum

Yanıtla Beğenme (0)
Ezio
07.08.2026 - 14:49

Eksik? Iki sağ kanat, bir merkez orta saha, bir 10 numara birde forvet olmak üzere 5 transfer lazım

Yanıtla Beğenme (0)