Dünyanın en kolay işi oturduğun yerden her şeyi eleştirmek. Eleştirmek iyidir ama yerinde eleştirdiğiniz zaman anlam taşır.

Bir mali kongre yaşandı. Gelip orada yönetimi eleştirenlere kızmamak, alkışlamak lazım. Çünkü doğru olan bu, geleceksin tepki alacağını bilsen bile savaşını orada vereceksin.

Sosyal medyada ve birçok yerde dönen bir muhabbet var. Neymiş Beşiktaş'ı satmışız. Bu iş bu kadar kolay mı? Peki kardeşim kongrede Beşiktaş'ı satanlara karşı sen ne yaptın? Geleceksin er meydanında derdini anlatacaksın. En küçük bir eleştiriye çıldırmamak lazım, eleştirenlerin, kendisiyle tartışanların düşüncelerini kapmaya çalışmak gerekir. Her eleştiren düşman değildir.

Eleştiriye aldırmayın. Eğer doğru değilse, yok sayın; eğer adil değilse, sinirlenmeyin; eğer cahilceyse gülüp geçin; eğer haklıysa, eleştiri değil demektir. Ondan ders çıkartın. Yapıcı bir tenkit, akıllı insanları güçlendirir. 
Beşiktaş başkanına ve yöneticilerine laf taşıyan dedikoducular yüzünden maalesef sağlıklı bir iletişim ortamı sağlanamıyor. Başkanlar eleştiriye açık olmalıdır. Bizler nasıl alkışlıyorsak eleştiri de yapacağız. Herkesi potansiyel bir tehlike görüp dışlayıcı bir politika izlemenin Beşiktaş’a faydası yoktur.
2000 yılından beridir geldiğimiz nokta ortadadır. Kulüp çok büyük aşama  kaydetmemiştir. Camia içerisinde işlerin yolunda gitmediğine inanan çok önemli bir kitle var. Bu kitlenin eleştirilerine önem verilmesi ve kulak ardı edilmemesi gerekiyor. Bu kişiler için sürekli iç düşmanlar vurgusu yapılmamalı. Artık iş öyle bir hale geldi ki; her eleştiri yapan  Beşiktaş düşmanı ilan ediliyor. Bunun doğru bir bakış açısı olduğunu düşünmüyorum. Düşünce ve inançlarımız ne olursa olsun camia dışında  Beşiktaş’ın başarısızlığını isteyen gerçek düşmanlara karşı birlik ve beraberliği sağlayabilmeliyiz. Camiada bu kenetlenmeyi sağlayacak olan da, başta başkanımız  Ahmet Nur Çebi  olmak üzere tüm Beşiktaşlılardır. Camiada yer alan herkesin önceliği Beşiktaş olmalıdır. Çünkü Beşiktaş herkesin üstündedir.

Beşiktaş camiası özeldir ve birlik beraberlik içinde’(ydi). Efsane Başkan Süleyman Seba camiayı her zaman birleştirmiş, küs olanları barıştırmış, Beşiktaş camiasını bütün tutmak için elinden gelen herşeyi yapmış bir başkandı. İç savaş yerine dışardaki Beşiktaş düşmanları ile savaşmalı. İçimizdeki diğer takımları tutan kongre üyelerinin üyeliğini iptal etmeli, seçimlerdeki bindirilmiş kıtaları yok etmeli ve hesap sorulması gerekenlerden hesabı sormalı.

Başkandan bir kongre üyesi olarak beklentim budur.

Masis Kuyumcu / Duhuliye