Twitter'ı 44 milyar dolara satın alarak gündem olan Elon Musk, ayağının tozuyla trollere savaş açmaya hazırlanıyor.

Ünlü girişimci, Twitter'a kimlik doğrulaması getirerek trollerin ortadan kalkmasını ve platformun daha nezih bir ortama dönüşmesini planlıyor.  Musk’ın bu kararı sonrası kulüp yöneticilerinden beslenen troller kara kara düşünüyor.

Türkiye'deki büyük kulüpler başta olmak üzere pek çok takımın, uzun zamandır sosyal medyadaki irili ufaklı trol ordularına para döktüğü biliniyordu.

Beşiktaş'ta da Fikret Orman döneminde başlayan sosyal medyadaki algı operasyonları, uzun süredir gündemdeki yerini koruyor. Orman'ın o dönem, sosyal medyadaki trollere aylık 15 bin TL ödemek için yöneticilerden para topladığı biliniyor,  bu bilgiyi yönetici Erdal Torunoğulları da verdiği bir röportajda teyit etmişti.

Ahmet Nur Çebi yönetimininde ciddi bir troll ordusuna sahip olduğu biliniyor. Ancak troller sadece yönetime çalışmıyor, muhalefetinde kendi troll hesapları var, hatta iki taraflı çalışanların olduğu bile aşikar.

Elon Musk'ın Twitter'daki trol hamlesinin ardından yöneticilerden nemalanan sahte hesapların durumunun nasıl bir hal alacağı da merak konusu oldu.

Duhuliye.com / ÖZEL HABER