Okan Koç, Galatasaray–Beşiktaş derbisinde yaşanan tartışmalı pozisyon üzerinden hakemlere ve futbolun yönetimine sert eleştirilerde bulundu.
Galatasaray–Beşiktaş derbisinde yaşanan tartışmalı pozisyon, futbol kamuoyunun gündemindeki yerini koruyor. Eski futbolcu ve yorumcu Okan Koç, mücadele sırasında Osimhen’in Emirhan Topçu’ya yaptığı hareket üzerinden sert açıklamalarda bulundu.
Koç, pozisyonun yalnızca “didişme” olarak nitelendirilemeyeceğini belirterek, “Bir oyuncun refleksle rakibini itme amaçlı anlık bir teması olur, onu anlarım ama sen gidip Emirhan’ın gırtlağından tutuyorsun, sıkıyorsun ve itiyorsun. Bu pozisyona kırmızı kart demeyenin aklını sorgularım!” ifadelerini kullandı.
Eski futbolcu, kararın çifte standart içerdiğini savundu:
“Emirhan yapmış olsaydı bu hareketi, hakem koşarak gelmeden oradan kırmızı kartı gösterirdi. 1 değil, hatta 2 kere gösterirdi. Bir tarafa istisna sağlamayacaksınız, objektif olacaksınız. Bu bir didişme değil, adamın gırtlağını sıkıyor; el insaf!”
Koç, açıklamalarının devamında Türk futbolunda hakemlerin tarafsızlığına duyulan güvenin zedelendiğini söyledi:
“Hakem camiasında adamcılık var. TFF Başkanının hakemleri, MHK Başkanının hakemleri, dışarıdan bazı ellerin hakemleri… Olan camialara ve Türk futboluna oluyor. Sonra da Türk takımları neden Avrupa’da başarılı olamıyor diyorlar.”
Sözlerini sert bir şekilde noktalayan Koç, hakemlerin tarafsız davranması gerektiğini vurguladı:
“Bir hafta önce Abraham’a yapılan aynı pozisyona devam diyen hakemler, bir hafta sonra başka takıma penaltı çalıyor. Bu birkaç kez olsa neyse ama 20–30 kez yaşanıyor. İnsanlar da ‘bunların niyeti belli’ diyor.”
duhuliye.com
HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..
YORUMLAR (25)
Turkiyede kim iyi hakkiyla gorevini yapiyorki hakemler yapsin
Beşiktaş yazarları daha çok dile getirmeli, Medyada zayıf kalıyoruz. Renklilerin palyonco yazarları bizi karalamaya devam ediiyor bizim yazarlarımız kibarlığı efendiliği bir kenara bırakmalı !
Tff bizde olsa acil toplanır en az 7 maç ceza verir tff cezasız bırakmasın bastırın en az 5 maç
Okan koç konuşuyo serdar adalı sen niye konusmuyon arkadaş görüntüleri al topla basını dayan mhk nın tff nin kapısına ne kofti adamlarsınız lan
Helal Okan, maalesef yalnız kalıyorsun ama şerefli ve onurlu davranışların takdire şayan
Şu Okan kadar bjkimin hakkını savunan adam yok..adam bjk ta tuka tuka oldu balon oldu..ama adam giydiği şanlı formanın hakkını veriyor helal olsun..Ali'ye metine sifoya da yazıklar olsun
Orkuna neden sarıyı iptal edip kırmızı verdi bu haraket nasıl kırmızılık olmaz, maç izleyen çocuklarımız sporcudan bunumu öğrenecekler yazık sonra sporda şiddete hayır vs boş..
Okan Koç bizim basın sözcümüz olmalı. Helal olsun sana çocuk!
Bu rezalet Türk hakemler bu yerlerde sürünen Türk futbolu bu insanı kahreden adaletsızlıkler Avrupa'da böyle rezalet yok neden bızde var arkadaş neden rezalet hakemler bır sonrakı maçta utanmadan sıkılmadan maç yönetiyor
OSİMEN EMİRHANA YAPTIĞI HAREKETLERİ ŞAMPİYONLAR LİGİNDE HERHANGİ BİR TOPÇUYA YAPSIN BAKALIM VARSA CESARETİ BUNDAN SONRAKİ AVRUPA MAÇINDA KENDİNİ DURDURAN YABANCI STOPERE YAPSIN BAKALIM. TÜRKİYE LİGİNDE BUNLARIN YAPTIKLARI AYIP. LİVERPOOL MAÇINDA BİR AVRUPALI TOPÇUYA DOKUNAMADILAR. BİZİM HAKEMLER DE ARTIK YETER BUNLARI DAHA NEKADAR GÖRMEZDEN GELECEKSİNİZ. KİMLERDEN KORKUYORSUNUZ.
Dün ikinci yarı fark için çıkacaktık geride beklemek dramatik gol yememize sebep oldu yazık oldu beş atabilecek maçı bu hale getirdik
Yasin kol Beşiktaşı doğradı..adam 2 kırmızıyı es geçti..bizde dokunmaya sarı verdi..kimse boş yapmasın hakem kurtardı dün sarı kafaları...maalesef bizim yönetim hala susuyor.
Golden önce Torreira'nın kendini atması sarı kart, Oshimen'in Djalo ile kafaya çıkarken suratına darbe almış gibi kendini atması sarı kart, Osimhen_Emirhan pozisyonu direkt kırmızı kart hatta önce yerde Jurasek'e tekme sallayıp üstüne boğaza sarılma var minimum 4 maç ceza, Szallai'nin penaltı almak için mermi yemiş gibi kendini atması ve Jakobs'un temas olmadan kendini yere atması sarı kart, ofsayt diye iptal edilen pozisyon ofsayt değil frikik ve sarı/kırmızı kart tartışılır. Ali Şansalan'ı oraya koyarsan bunlara kart verilmez zaten yapılan onca transfere harcanan onca paraya yazık hiç masraf yapmasak daha iyi.
@Kara Dayı son dakikalarda Icardinin penaltı beklediği pozisyonda hakemi aldatmaya yönelik sarı kart. Veremezler
Ümit Karan gibi eski kaşarlar çıkmış Yasin kol inanılmaz kasıtlı hatalar yaptı diye açıklama yapmış merak ettim okuyayın dedim çünkü 6s aleyhine kararı yoktu okudum 6s nin ikinci yarıda atağını kesmiş tourenin ofsayt olmayan pozisyonu için konuşuyor bakın oe nereden ne çıkarıyor kendileri aleyhine tek hata yok ve bu yaptıklarını belli bir amaç çerçevesinde yapıyor ve diyorki bak sen BJK aleyhine çok karar vermiş olsanda bize bedavadan bir iki penaltı kırmızı vermediğin için suçlusun ayağını denk al diyor
Dun 10 kisi kalmis ezmen lazimdi en az 5 atman lazimdi herke susturacktiniz hakemleride bitireceksiniz ama yapamadilar bu ruhsuz abraham ndidi mert yuzunden. Esas biz 8 kisi oynadik. Yine de iyi 8 kisiyle. Rakip zaten 11 kisi oynadi hakemle.
Yunis, kerim, kovacan, osimen, daha nice vasat oyunculara ligin üstünde oyuncu diyor yandaş medya. Tonlarca para dök oyuncu al gönder ama Hakemler ile anca zar zor kazan. kartalım yürüyerek pençe attı. Oynasalardı ne olurdu acaba
yönetim uyuma Beşiktaş'ın hakkını yiyorlar ses çıkar artık
Bize senin gibi BEŞİKTAŞ lı lazım dünkü maç berabere bitsede hakem yine yapacağını bize yapsada adamların yorumcuları ağlayıp hakeme sallarken bizim SÖZDE BEŞİKTAŞ lı YAZARLAR BEŞİKTAŞ a SALLIYORLAR yazıklar olsun..
Karar aldım..MERT ve ABRAHAM ve NECİP olduğu surece ben yokum.. onlar yüzünden kendimi üzemem.
Gs adamlar hala hakemden aglıyorlar alışmışlar hakemle kazanmaya osimen daha yerden kalkarken tekmek atıyor peki onun orkunun gördüğü kırmızıdan farkı ne
Bu maça daha çok ihtiyacı olan taraf Beşiktaş’tı. Beşiktaş'ın bir B planının olmadığı çok net bir şekilde görüldü. Böyle bir maçı kazanamıyorsan şampiyonluktan söz etmemelisin
@MONTRAVERS adam neden bahsediyor sen ne diyorsun senin burada işin yok hadi yürü git kulubene..
Emirhan dövecekti bu herifi de, işte efendiyiz!
@Bjk Bizim oynadığımız oyunla olmadı Gedson. Evet iyi oyuncuydu. Sen o adamın arkasına Josef , Atiba gibi adam koyamıyorsan bir anlamı yok dostum. Bizde isterdik kalsın. Takımda en sevdiğim sempatik oyuncu oydu. Son zamanlarda aldığı paradan dolayı da gitmek istemiş. En haklı olduğu konu da bu zaten. Orkun geldi 5 küsür alıyor. Abraham Rafa da öyle yüksek. Adam bizde 1-2 milyona falan oynuyordu . Bonservis gelmesi lazımdı gönderdiler. Yapacak birşey yok.
Adamsın Okan KOÇ ‘senin gibi şu takımı savunan yok hele yöneticiler Teknik direktör neredeler Utanmadan birde Okan Buruk hakemden şikayet ediyor.