Akkoyun'un tespitlerinden öne çıkanlar şu şekilde :


FARİOLİ'YE DAHA ÖNCE DE ÜSTÜNLÜK SAĞLAMIŞTI 

Farioli'nin tanımlanabilir bir oyunu var. Ama bu tanımlanabilir oyun aynı zamanda zaten önlem alınabilir bir oyun. Daha önce İsmael'in Farioli'ye çok iyi önlem aldığını, taktiksel olarak üstünlük sağladığını da görmüştük... Aslında bir önceki karşılaşmalarında benzer bir şekilde çıktı. 

N'KOUDOU - FATİH BÖLGESİNDEN... 

Öncelikle Valerien Ismael, Fariolini'nin A planını çok iyi bozarak başladı. Alanya oyun kurarken arkada çok doğru bastılar. N'Koudou'yla Fatih'i birebir bırakma hamlesiyle de tamamen, kendi sol kenarından hücumu çok iyi sürüklediler. Ve bu geniş alanlardaki birebirlerin hemen hemen hepsinden sonuç aldılar. 

HİÇ DÖNDÜRMEDİLER

Alanyaspor oyunu Candeias ve Tayfur'la genişletmeye çalışınca, eğer böyle çıkıyorsa arkada boşluk bırakacağı malumdu. Ismaël buraya çok iyi oynadı. Farioli bu sefer oyunu biraz daha merkezden nasıl kurabilirimi aradı. Farioli, önce Leroy Fer'i joker olarak denedi. Beşiktaş onu, geriden gelen hem Berkay'la hem de Salihle kapattı. O alanda Alanyaspor'u çok iyi baskıladılar. Kesinlikle hiç döndürmediler. 

ALANYASPOR'A OYUN KURDURMAYINCA...

Sonra Farioli buna hamle yaptı. Oyun kurulumunda bu kez Zinedine Ferhat'ı joker olarak, boştaki adam olarak kullandı. Bu sefer o içeriye gelince onunla beraber Gedson'un ve yine Salih'in orayı kapatması ve geriden baskıyla Zinedine Ferhat'a da oyun kurdurmadı.

Bu sefer Alanyaspor oyun kuramadı. E, Alanyaspor'a geriden oyun kurdurmayınca hiçbir şeyini yaptırmıyorsun. Beşiktaş'ın, kırmızı kart ve özellikle ikinci yarı başlayana kadarki dönemde birinci bölgedeki baskıda oyun kurdurmama ve baskıyla top kapma planı çok iyi işledi. 

Zaten Emrecan'ın gördüğü ilk sarı kart ve maçın başındaki sarı kartlar o top kapma agresifliğinden oluştu.