Özdemir aynı zamanda 7 kulübün küme düşmenin kaldırılması için Federasyon’a başvurduğunu, konu üzerinde düşüneceklerini sözlerine ekledi.

Peki küme düşme kaldırılırsa ligin zirvesine nasıl yansıyacak? Zirve yarışındaki takımlardan hangileri küme düşme potasına rakip olacak?

Şu an Süper Lig’in düşme potasında 28 puanla Gençlerbirliği, 26’şar puanla Kasımpaşa ve Konyaspor, 25’er puanla Yeni Malatyaspor ve Çaykur Rizespor, 23 puanla Ankaragücü ve 22 puanla son sıradaki Kayserispor bulunuyor. Küme düşmenin bu sezon için kaldırılması halinde bu takımların motivasyonunda, kazanma hırslarında, hatta belki kadrolarında büyük bir zayıflama olması da ihtimal dahilinde görülüyor.

EN AVANTAJLISI BEŞİKTAŞ
Ligin kalan 8 haftasında, düşme hattındaki 7 takımın beşiyle oynayacak OLAN Beşiktaş, kalan maçlarından ikisini de düşme hattının hemen üzerindeki 31 puanlı Denizlispor ve 30 puanlı Antalyaspor ile oynayacak. Küme düşme kaldırılırsa ve takımlar bu duruma göre bir tasarrufa giderse Beşiktaş, 8 maçın yedisini baskıdan, stresten çok uzak rakiplere karşı oynayacak. Beşiktaş’ın bu durumda kalan 8 haftanın lideri olması çok yüksek bir ihtimal olarak göze çarpıyor. Bu anlamda Sivasspor’un fikstürü de Beşiktaş ile benzerlik gösteriyor.

TRABZONSPOR VE BAŞAKŞEHİR AVANTAJLI
Ligin ilk 2 sırasında averajla sıralanan Trabzonspor ve Başakşehir de, küme düşmenin kaldırılması halinde bu durumu avantaja çevirebilecek ekipler olarak göze çarpıyor. Her iki takımın da Ankaragücü, Antalyaspor, Denizlispor, Konyaspor, Kayserispor maçları bulunuyor.

GALATASARAY DEZAVANTAJLI

Ligin oynanan son haftasında Beşiktaş ile evinde golsüz berabere kalan Galatasaray’ı ise nispeten daha zor bir fikstür bekliyor. Liglerin devam etmesi halinde düşme hattından Rizespor, Ankaragücü ve nispeten daha iyi durumdaki Antalyaspor ile oynayacak Galatasaray’ın; Başakşehir ve Alanyaspor deplasmanları, kendi evinde oynayacağı bir de Trabzonspor derbisi bulunuyor.

ZİRVEDE KALAN MAÇLAR
Ligin ilk 5 sırasındaki takımların kalan maçları şöyle:

BEŞİKTAŞ:
Antalyaspor
Denizlispor (D)
Konyaspor
Kayserispor (D)
Kasımpaşa
Yeni Malatyaspor (D)
Fenerbahçe
Gençlerbirliği (D)

TRABZONSPOR:
Göztepe (D)
Alanyaspor (D)
Ankaragücü
Galatasaray (D)
Antalyaspor
Denizlispor (D)
Konyaspor
Kayserispor (D)

BAŞAKŞEHİR:
Alanyaspor
Ankaragücü (D)
Galatasaray
Antalyaspor (D)
Denizlispor
Konyaspor (D)
Kayserispor
Kasımpaşa (D)

GALATASARAY:
Rizespor (D)
Gazişehir
Başakşehir (D)
Trabzonspor
Alanyaspor (D)
Ankaragücü (D)
Göztepe
Antalya (D)

SİVASSPOR:
Denizlispor
Konyaspor (D)
Kayserispor
Kasımpaşa (D)
Malatyaspor
Fenerbahçe (D)
Gençlerbirliği
Göztepe (D)

Duhuliye.com