Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın; sezon bittiğinde bu sezon için, en az 7-8 transferin gerektiğini ve bunun içinde bir de kalecinin bulunduğunu söylemişti. Sergen Yalçın genç kalecilerle şampiyon oldu ancak bu sezon Şampiyonlar Ligi’ni de düşünüyor. Şampiyonlar Ligi’nde ağır sonuçlar alıp takımın elde ettiği başarılara gölge düşürmek ve ligdeki gidişatı da sıkıntıya sokmak istemeyecektir. Beşiktaş şimdiye dek sadece 4 transfer yapabildi. Rosier ve Ghezzal kalsalar da onlar kaldığı halde en az 4-5 net transfere daha ihtiyaç var. Bu oyuncular zaten buradalardı. Takımın güçlenmesi şart ancak bunun olabilmesi için oyuncu göndermek gerekiyor. Yönetim transferde çok sıkı da çalışsa oyuncu gitmiyorum dedikten sonra yeni transfer yapmak çok zor hale geliyor.

SERGEN HOCA İLE İLİŞKİLER İYİ”
Sergen Yalçın’in imzası gecikti. Galatasaray ya da Karagümrük yenilgilerinden sonra atılacak bir imza Beşiktaş adına daha şık olabilirdi. Son derece stresli geçen finalin ardından Sergen Hoca tatilini yaptı, dinlendi ve sadece iki görüşmede Beşiktaş’a imzayı attı. İmzanın gecikmesi onun Beşiktaş’taki kredisini düşürmez. Sözleşmeyi imzalamadan önce de yönetimle irtibatta ve takım için çalışıyordu. Sergen Yalçın hep 1 yıllık sözleşmeler yapsa da uzun yıllar Beşiktaş’ta kalacaktır.

'ABOUBAKAR TARZI SANTRAFOR
Beşiktaş’ın şu an bir santrfor arayışı var. Beşiktaş santrforda isabet sağladığı zaman başarıyı getiren bir takım. Takımdan ayrılan Aboubakar’ın yerine yine o tarz bir santrforun olması Beşiktaş’ın avantajına olur. Adı geçen santrfor adayları içinde Luuk de Jong ve Diego Costa Aboubakar’ın yaptığı işleri yapacak oyuncular gibi duruyor ama oyuncunun buradaki performansını görmeden ne söylesek varsayımdan öteye gitmez.

“TORUNOĞULLARI KONUSU YAKINDA NETLEŞİR
Erdal Torunoğulları Beşiktaş’a önemli hizmetler vermiş, transferde iyi oyuncular kazandırmış bir isim. Daha önce Fikret Orman döneminde de görevden ayrıldı ancak kendisi ayrıldıktan sonra da transfer çalışmaları aynen devam etmişti. Bu dönemde de Beşiktaş transferde Torunoğulları’nın yokluğundan etkilenmeyecektir. Duygusal bir insan, kırılganlıkları olabilir. Henüz kendisiyle konuşmadım ancak sağlık sorunları olduğu yönünde bir bilgi de var. Başkan Ahmet Nur Çebi de Torunoğulları konusunda kendisine gelen bir konunun olmadığını söylemişti. Torunoğulları konusunun önümüzdeki günlerde açığa çıkacağını düşünüyorum.

Doruk KOÇ / Duhuliye